Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023

Αλβανία: Πτυχία Ιατρικής εφόσον οι φοιτητές υπογράψουν ότι θα μείνουν στην χώρα για 5 έτη

Συντάκτης:
Virus

Βασικό όρο για την λήψη πτυχίου Ιατρικής θέτει η αλβανική κυβέρνηση στους φοιτητές να εργαστούν στο σύστημα υγείας της χώρας για πέντε χρόνια. Το μέτρο θα ισχύσει με τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά.

Φρένο στην διαρροή του πνευματικού κεφαλαίου της χώρας επιχειρεί να βάλει ο Έντι Ράμα υποχρεώνοντας τους πτυχιούχους ιατρικής να παραμείνουν στην χώρα και να προσφέρουν, σύμφωνα με το μέσο himara.gr. Συγκεκριμένα προβάλλεται το επιχείρημα ότι δεν μπορεί να εκπαιδεύονται οι ιατροί στο Πανεπιστήμιο που πληρώνει με φόρους ο λαός και να φεύγουν την πρώτη μέρα που θα πάρουν το πτυχίο τους. Όπως ανακοινώθηκε σε σχέδιο νόμου που θα κατατεθεί με συνοπτικές διαδικασίες θα περιορίσει τη μετανάστευση και θα φροντίσει για την καλύτερη κατανομή των ιατρών σε όλη την χώρα. Οι νέοι φοιτητές θα κληθούν να υπογράψουν σχετική σύμβαση, ενώ με συμφωνία θα δεσμεύονται και οι δευτεροετείς, τριτοετείς και τεταρτοετείς για τρία χρόνια παραμονής, ενώ οι φοιτητές στο πέμπτο και έκτο έτος για δυο χρόνια. Εάν αρνηθούν θα πρέπει να καλύψουν τα δίδακτρα μόνοι τους.

4 σχόλια:

  1. Ετοιμαστείτε !!καλού κακού να μάθουμε και κανένα Αλβανικό
    Σε 5 χρόνια από τώρα μόνο αυτοί θα είναι στα επείγοντα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κος Ραμα βρηκε τη λυση!Οι εδω γιατροι προτεινω να προσφερουν υποχρεωτικα υπηρεσιες στο κρατος για 30 και οχι για 5 μονο χρονια .Αλλωστε η παιδεια ειναι δωρεαν ,οι φοιτητες τα εχουν ολα πληρωμενα απο το κρατος μας,η στεγη και η σιτιση τους παρεχεται επισης δωρεαν χωρις την επιβαρυνση των οικογενειων τους ,ειδικα αν σπουδαζουν εκτος Αθηνων και πρεπει να υπηρετουν το λαο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην Ελλαδα ζεις?που το ειδες οτι η στεγαση κ η σιτιση ειναι δωρεαν?μαλλον η δεν εχεις σπουδασει η δεν εχεις σπουδασει παιδια.μια οικογενεια πρεπει να ξεπουληθει για να σπουδασει τα παιδια της.πριν μιλησεις ρωτα.πεταει ο καθενας την εξυπναδα του.

      Διαγραφή
    2. Ευφυεστατε συναδελφε ,δεν καταλαβες τι λεω?

      Διαγραφή