Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023

Μητσοτάκης: Άμεσα μεικτά πληρώματα στο ΕΚΑΒ

Κυριάκος Μητσοτάκης στο Υπουργείο Υγείας EUROKINISSI

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το υπουργείο Υγείας. Εντός της ημέρας ΠΝΠ για το ΕΚΑΒ. Το σχέδιο για το ΕΣΥ.
Βίκυ Σαμαρά - neews247.gr

Την κατάθεση εντός της ημέρας Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για μεικτά πληρώματα στο ΕΚΑΒ προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψη του στο υπουργείο Υγείας, όπου είχε σύσκεψη με τηιν πολιτική ηγεσία.

Η ΠΝΠ ειδικότερα θα προβλέπει τη συνδρομή προσωπικού από τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Πυροσβεστική για την αναπλήρωση κενών στο ΕΚΑΒ ιδίως στα νησιά, κάτι πάντως που ήδη έχει προκαλέσει και αντιδράσεις.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σημείωσε χθες ότι αυτές θα είναι κάποιες άμεσες παρεμβάσεις, μέχρι να υλοποιήθεί το σύνολο των εξαγγελιών της Νέας Δημοκρατίας για την ενίσχυση του προσωπικού συνολικά των δομών του ΕΚΑΒ.

Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη με τον υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, την αναπληρώτρια υπουργό Ειρήνη Αγαπηδάκη και τους υφυπουργούς Δημήτρη Βαρτζόπουλο και Μάριο Θεμιστοκλέους, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι με την ΠΝΠ θα καλυφθούν άμεσα μέσα στο καλοκαίρι ανάγκες στελέχωσης ασθενοφόρων, ώστε να μην επαναληφθούν τραγικά φαινόμενα και πρόσθεσε:

“Προφανώς αυτό δεν είναι υποκατάστατο για τη μόνιμη παρέμβαση στο ΕΚΑΒ, για την οποία έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση”.

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι οι πολίτες εντός των επόμενων μηνών και όχι ετών θα δουν διαφορά στην ταχύτητα απόκρισης υπηρεσιών που έχουν να κάνουν με την άμεση βοήθεια.

Ανέφερε επίσης ότι στη σύσκεψη συζητήθηκαν και τα θέματα της πρωτοβάθμιας υγείας, της πρόληψης, αλλά και της ψυχικής υγείας, η οποία όπως τόνισε αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης για αυτό και παραμένει ως διακριτό υφυπουργείο.

2 σχόλια:

  1. Το ανέκδοτο της ημέρας: Ήταν μια φορά ένας άεργος, ένας δικηγόρος, μια ψυχολόγος, ένας νευροχειρουργός και ένας ειδικευμένος σε θέματα νομικής ψυχιατρικής και αποφάσισαν να βάλουν ως πλήρωμα ασθενοφόρων πυροσβέστες, φαντάρους, ναύτες και αεροπόρους. Αυτά με τους πυροσβέστες κάηκαν, αυτά με τους φαντάρους ανατινάχτηκαν και αυτά με τους ναύτες βυθίστηκαν. Μόνο εκείνα με τους αεροπόρους κατάφεραν να απογειώσουν τις υπηρεσίες υγείας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πυροσβέστης με ναύτη το καλύτερο μεικτό πλήρωμα. Για να μην καεί η γούνα τους και να μην πνιγούν σε μια κουταλιά νερό...χαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή