Σάββατο 29 Ιουλίου 2023

Οργανώνεται ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και στελεχώνει το γραφείο του – Ποιοι αναλαμβάνουν

Στελεχώνει σιγά σιγά το γραφείο του ο υπουργός Υγείας 
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

ΦΩΤΟ: HealthReport.gr

Οργανώνει σιγά σιγά ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης το γραφείο του στην οδό Αριστοτέλους.
Ήδη τα νέα στελέχη διορίζονται ένα ένα στο υπουργείο Υγείας, αφού ο κ. Χρυσοχοΐδης φαίνεται ότι περίμενε πρώτα να διαπιστώσει τις συνθήκες στον τομέα της Υγείας πριν δώσει το πράσινο φως να έρθουν και οι παλιοί του συνεργάτες.

Στο πλευρό του υπουργού Υγείας στο Γραφείο Επικοινωνίας και Ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας αναλαμβάνει άμεσα μια παλιά και έμπειρη δημοσιογράφος η Αφροδίτη Καραμήτσου, με την οποία συνεργαζόταν στενά επί σειρά ετών στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

.(ΦΩΤΟ: HealthReport.gr)

Ταυτόχρονα στο γραφείο Χρυσοχοΐδη αναλαμβάνουν νομικοί σύμβουλοι καθώς και επιστημονικοί συνεργάτες.

Βέβαια ο υπουργός Υγείας είναι ακόμη σε αναζήτηση μιας Task Force – λένε πηγές του HealthReport.gr – που θα αποτελείται από εξειδικευμένα στελέχη της Υγείας, ώστε να συμβάλουν στις ριζικές αλλαγές που σχεδιάζει στο ΕΣΥ

2 σχόλια:

  1. Σιγα σιγα κε υπυγ δεν υπαρχει λογος να βιαζομαστε ,δεν υπαρχει και κανενα επειγον ζητημα στην υγεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι ριζικές αλλαγές στο ΕΣΥ πρέπει να αρχίσουν από την κατάργηση της μονιμότητας.
    Μετά θα πρέπει να γίνουν οργανογράμματα στα νοσοκομεία με κλινικές και εργαστήρια ,απαραίτητα,ανάλογα με το νοσοκομείο και την δύναμή του σε κλίνες. Οι κλινικές,αλλά και τα εργστήρια μεγάλων νοσοκομείων θα πρέπει να είναι πολυπληθείς σε γιατρούς ώστε να λειτουργούν σωστά και να μπορούν να εκπαιδεύουν και τους νέους ειδικευόμενους,με μαθήματα,κλπ.
    Οι γιατροί θα πρέπει να διορίζονται στις οργανικές θέσεις με συμβάσεις 5ετίας, ,φυσικά με ικανοποιητικό μισθό, με σωστά κριτήρια,κατόπιν προκήρυξης των θέσεων. Δικαίωμα πρέπει να έχουν όλοι οι γιατροί, στην άσκηση ιδιωτικού έργου έξω από το νοσοκομείο.
    Μετά την λήξη της 5ετούς σύμβασης η θέση προκηρύσσεται εκ νέου.
    Καλό θα ήτο οι προκηρύξεις θέσεων να γίνονται ανά ειδικότητα σε καθορισμένα χρονικά διαστήματα ανά υγειονομική περιφέρεια.
    Σε κάθε βαθμό ο γιατρός να μπορεί να υπηρετεί για δύο 5ετείες εφόσον καταλάβει θέση σε κάποιο νοσοκομείο. Μετά θα πρέπει αν είναι χαμηλόβαθμος να αναζητήσει θέση σε υψηλότερη βαθμίδα σε κάποιο νοσοκομείο.
    Ετσι θα υπάρχουν πολλοί νέοι στις χαμηλές βαθμίδες και μεγαλύτεροι και λιγότεροι στις υψηλές κάτι που είναι το σωστό.Να υπάρχει η ηλικιακή πυραμίδα.
    Η δυνατότητα ιδιωτικού έργου πρέπει να υπάρχει ώστε να μπορεί κάποιος να αποχωρήσει αν δεν μπορέσει να καταλάβει υψηλότερο βαθμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή