Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Αξιολόγηση δαπανών του ΕΣΥ από Γερμανούς, με νόμο του Άδωνι



Ομάδα εργασίας μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών εμπειρογνωμόνων η οποία θα εκπονήσει το σύστημα PRG’s δημιουργείται στο υπουργείο Υγείας προκειμένου να ελέγξει και να αξιολογήσει όλες τις δαπάνες υγείας.

Μάλιστα, για το σκοπό αυτό αναμένεται να κατατεθεί σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή μετά τις ευρωεκλογές.

«Το εν λόγω σύστημα αφορά τη διανομή κλειστού προϋπολογισμού, τόσο για τα δημόσια νοσοκομεία όσο και για τα ιδιωτικά, όπου δε έχει εφαρμοστεί έχει σημειώσει τεράστιες εξοικονομήσεις», όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Ζάππειο, στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε με τον ευρωπαίο επίτροπο Τόνιο Μποργκ.

Το σύστημα ελέγχου PRG θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται σε ορισμένα νοσοκομεία του ΕΣΥ από την 1η Ιανουαρίου 2015, ενώ σε πλήρη εξέλιξη εκτιμάται ότι θα είναι μετά από δύο χρόνια., την 1η Ιανουαρίου 2017.

2 σχόλια:

  1. Πόσο θα πληρωθούν οι Γερμανοί φίλοι δεν μας λέει το άρθρο. Γιατί να μην χρησιμοποιήσουμε Ρώσους-φίλους ή έστω Βούλγαρους-φίλους (στη Βορ. Ελλάδα πολλοί πηγαίνουν στη Βουλγαρία για ιατρικές και δή οδοντιατρικές υπηρεσίες). Λοιπόν πόσο πάει το Γερμανικό μαλλί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Αδωνις ακομη εξω είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή