Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Το Π.Ε.Δ.Υ. Πατρών σε αριθμούς

Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας
IATRIKOS TYPOS
Τη δύναμη των ιατρών που έχουν επανδρώσει τις μονάδες του Π.Ε.Δ.Υ. στην πόλη της Πάτρας καταγράφει σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών (ΙΣΠατρών). Βάσει των στοιχείων που δόθηκαν στη δημοσιότητα προκύπτει ότι το ιατρικό δυναμικό που υπηρετεί είναι 57 ιατροί από τους οποίους, μόνο 20 μπορούν λόγω ειδικότητας να ασκήσουν την ιδιότητα του οικογενειακού ιατρού. Επίσης, υπηρετούν 18 οδοντίατροι.

 gp1

Αξίζει να σημειωθεί, πως βάσει των παραπάνω στοιχείων απουσιάζουν οι ειδικότητες των ενδοκρινολόγων, των γαστρεντερολόγων, των νεφρολόγων και των ρευματολόγων. Παράλληλα, όπως τονίζεται η επάνδρωση σε βασικές ειδικότητες θεωρείται ελλιπής για την κάλυψη των αναγκών των ασφαλισμένων. 

Αναλυτικότερα, η διανομή των ειδικοτήτων ανά πολυϊατρείο του ΠΕΔΥ έχει ως εξής:


Π.Ε.Δ.Υ. Μ.Υ. Πάτρας:
gp2
Π.Ε.Δ.Υ. Μ.Υ. Αγίου Αλεξίου:
 aapppppppppp3
Π.Ε.Δ.Υ. Μ.Υ. Άνω Πόλης:
gp4
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι οι ασφαλισμένοι εκτός των πολυϊατρείων του ΠΕΔΥ, όπου μπορούν να προσέρχονται και οι ανασφάλιστοι, υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης δωρεάν σε ιατρούς συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ με ελεύθερο πλαφόν στη συνταγογράφηση φαρμάκων ύστερα από την παρέμβαση και την δικαίωση των θεσμικών οργάνων κατά του μέτρου εφαρμογής του πλαφόν στο Συμβούλιο Επικρατείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου