Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Από τα μέσα Απριλίου αναμένεται η λειτουργία των δομών του ΠΕΔΥ

Γιατροί δέχονται ακόμη και προφορικές εντολές να φύγουν από τα υποστελεχωμένα περιφερειακά Κέντρα Υγείας και να μεταφερθούν στις αστικές δομές του ΠΕΔΥ.


Με βραδείς ρυθμούς προχωρεί η στελέχωση των πρώην πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ, τα οποία λειτουργούν πλέον ως Κέντρα Υγείας του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ).

IATRONET

Σε ορισμένες από τις δομές (κυρίως τις περιφερειακές) δεν έχουν οριστεί γιατροί υποδοχής ή ελεγκτές γιατροί, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η εξυπηρέτηση των πολιτών.

Συνταγογράφηση, ωστόσο, γίνεται σε μεγάλο βαθμό, παρά το γεγονός ότι η κίνηση των πολυϊατρείων παραμένει περιορισμένη. 

Τις τελευταίες μέρες, πάντως, αυξάνεται και εκτιμάται ότι στις δομές της Αττικής προσέρχονται ημερησίως πάνω από 5.000 ασθενείς.

Εκτιμάται ότι η πλήρης λειτουργία των μονάδων Υγείας του ΠΕΔΥ θα ξεκινήσει μετά τα μέσα Απριλίου.

Το υπουργείο Υγείας πιέζει τις διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) να επισπεύσουν τις διαδικασίες και να λειτουργήσουν πλήρως οι 120 βασικές μονάδες, πριν από το καλοκαίρι.

Για να καλυφθούν τα κενά σε προσωπικό, μετακινούνται γιατροί από τα περιφερειακά στα αστικά Κέντρα Υγείας.

Μετακινήσεις

Στο θέμα αναφέρεται με έγγραφο που έστειλε στον υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον διοικητή της 1ης ΥΠΕ κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, το προεδρείο της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αττικής (ΕΙΝΑΠ).

Τις τελευταίες μέρες – επισημαίνεται στο έγγραφο - γιατροί δέχονται ακόμη και προφορικές εντολές να φύγουν από τα υποστελεχωμένες περιφερειακές και να μεταφερθούν στις αστικές δομές του ΠΕΔΥ.

Η ΕΙΝΑΠ χαρακτηρίζει απαράδεκτες και παράνομες τις αναγκαστικές μετακινήσεις.

Δ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου