Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Ενότητα και αξιοπρέπεια των ενώσεων των γιατρών, ζητά ο ΠΙΣ




Συστράτευση κάτω από τη σημαία του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, ζητά ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλης Βλασταράκος, από τους γιατρούς ανεξαρτήτως εκτιμήσεων και λαθών ή παραλείψεων που έχουν γίνει κατά το παρελθόν.

Αυτό τόνισε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με το Προεδρείο της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ), η οποία καλύπτει τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς.

Ο κ. Μ. Βλασταράκος ανέφερε ότι «μέσα από τη σφυρηλάτηση πλατειάς ενότητας οι γιατροί πρέπει να στείλουμε μήνυμα στην εκάστοτε εξουσία, ότι ο ιατρικός κόσμος δεν πρέπει να υποτιμάται, να χρησιμοποιείται με σκοπιμότητες, αλλά, αντιθέτως, να υπολογίζεται και να αξιοποιείται, διότι αυτό απαιτεί το συμφέρον της κοινωνίας. Η περίθαλψη του αρρώστου πρέπει να αποτελεί για όλους μας οδηγό, να σηματοδοτεί το συνεχές ενδιαφέρον μας, αλλά και την αξιοπρεπή στάση που πρέπει να διέπει το ιατρικό σώμα».

Αύριο Μεγάλη Τετάρτη 16 Απριλίου έχει οριστεί ραντεβού με την Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να καταλήξει ο ΠΙΣ και η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης στην τελική διαπραγμάτευση για τους εργαστηριακούς και κλινικοεργαστηριακούς ιατρούς.

Πηγή: http://www.onmed.gr/ygeia-politiki/311630/enotita-kai-axioprepeia-ton-enoseon-ton-giatron-zita-o-pis/#ixzz2yxazl2qj

2 σχόλια:

  1. Έχετε σώσει όλοι σας το ιατρικό σώμα! Δεν θέλουμε άλλη σωτηρία!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΥΡΙΕ ΒΛΑΣΤΑΡΑΚΟ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΑ ΕΙΧΑΤΕ ΣΚΕΦΘΕΙ ΟΤΑΝ ΚΡΙΝΑΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΑΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΚΟΥΝ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΑΝ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΑΝ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΑΤΕ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΟΠΟΥ ΟΣΟΙ ΑΣΚΟΥΣΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΟΥΣΑΝ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΑΦΕΝΤΗ, ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ Ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΑΚΟΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΕΚΑΝΕ ΜΠΑΖΑ ΣΤΙΣ ΕΡΓΟΛΑΒΕΙΕΣ Η ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ, ΝΑ ΠΡΟΣΜΕΤΡΑΤΑΙ ΣΑΝ ΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, (Ο ΙΑΤΡΟΣ) ΥΠΟ ΜΙΣΘΩΣΙΝ, ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΑΠΟΦΕΡΗ ΚΑΠΟΙΑ ΚΕΡΔΗ, ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΩΜΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΤΕΥΩΔΙΟ.Αυτά τά γράφω μήπως κάποτε κάποιος δώση χρώμα καί όνομα στίς όποιες παραλείψεις καί όποια λάθη αναφέρονται. ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή