Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Πολιτική λύση για τους γιατρούς ΕΟΠΥΥ που δικαιώθηκαν δικαστικά



Μέσα στην εβδομάδα επίκειται η έκδοση του ΦΕΚ για τις συμβάσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ που δεν εντάχθηκαν στο ΠΕΔΥ, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στη συνάντηση που είχε με την Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιατρών ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ).

Συγκεκριμένα, ο υπουργός ανέφερε ότι εντός εβδομάδος επίκειται η έκδοση του ΦΕΚ με τη σχετική υπουργική απόφαση, όπου θα εξασφαλίζεται δυνατότητα σύναψης συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ με τους ήδη ισχύοντες όρους με όλους τους υπολοίπους και με διάρκεια τριών μηνών, έως ότου εν τω μεταξύ, κατά το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί, να διαμορφωθούν με κοινή επεξεργασία ειδικοί όροι.

Ως προς το μέλλον των υφισταμένων Μονάδων αναφέρθηκε από τον υπουργό, ότι αυτό θα σχεδιαστεί και θα αξιολογηθεί μετά την πλήρη εφαρμογή και ανάπτυξη της λειτουργίας του συστήματος των οικογενειακών γιατρών.

Στη συνάντηση επισημάνθηκε επίσης και η παρούσα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο ΠΕΔΥ λόγω του σημαντικού αριθμού γιατρών που μέσω δικαστικών αποφάσεων προσωρινών διαταγών τους έχει αναγνωρισθεί το δικαίωμα να διατηρήσουν το ιδιωτικό ιατρείο και το πρότερο εργασιακό καθεστώς και κατά συνέπεια το γεγονός αυτό επιβάλλει στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου χάριν του δικαίου αλλά και της εύρυθμης λειτουργίας του συστήματος να δώσει πολιτική λύση.

5 σχόλια:

  1. Μετά 3 μήνες ο πονηρός ιατρομάχος τηλεπωλητής θα εντάξει όλους με αντιμισθία ( οπως παλιά το ΤΕΒΕ). Πάρτε 800-1000€ και δημεύω τα ιατρεία και την εργασία σας.
    ΘΑ ΤΟ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ;
    ΩΣ ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΦΤΩΧΟΛΥΓΟΥΡΗΔΕΣ ΣΥΝΑΑΑΑΑΑΑΔΕΛΦΟΙΙΙΙΙΙΙΙΙ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο διάστημα των τριών μηνών θα συνεχισθούν οι διαπραγματεύσεις του υπουργού υγείας Άδωνι Γεωργιάδη με τους γιατρούς, ώστε μετά τη λήξη τριμήνου να υπογραφούν νέες συμβάσεις με άλλους όρους στον ΕΟΠΥΥ. ( απόσπασμα απο τον τύπο)
    Αυτά που σας γράφω στο προηγούμενο σχόλιο μου για αντιμισθία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συναδελφοι ανατρεξτε 2-3 χρονια πριν οπου στο μνημονιο εχει ψηφιστει συμβαση ιατρων με τον ΕΟΠΥΥ με αντιμισθια. Ενας μισθος, συγκεκριμενες καθημερινες ωρες υποδοχης ασθενων στο ιατρειο και οποιος θελει ερχεται (τυπου ΤΕΒΕ). Απλα το φερνουν σιγα σιγα για να μην σταματησουν την συνεργασια τους ολοι οι ιατροι και τοτε θα ελθει το blackout στην υγεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό που γράφεται παραπάνω είναι σωστό. Στο πρώτο μνημόνιο είχε ψηφιστεί πως οι αμοιβές του ΕΟΠΥΥ θα είναι με αντιμισθία με βάση τον αριθμό των ασφαλισμένων που δηλώνουν ένα γιατρό (τύπου παλαιού ΤΕΒΕ). Η κατάληξη θα είναι να παίρνουν ένα μισθό γύρω στα 1000 ευρώ. Άλλωστε και οι 200 επισκέψεις το ίδιο είναι δηλ. 1300 ευρώ μείον τα 300 για το ΤΣΑΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ .ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ ΑΝΤΙ ΠΙΝΑΚΙΟΥ ΦΑΚΗΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΔΩΝΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΛΗΤΟΥ ΤΟΥ ΣΤΟ TWITTER ,ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ,
    ΟΧΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΠΕΔΥ .ΤΕΛΟΣ ΠΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή