Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Παρασκήνια: Άγρια πισώπλατα μαχαιρώματα στη ΝΔ για το νέο ΠΕΔΥ!

Δευτέρα 16 Ιανουάριος 2017

Δήμητρα Ευθυμιάδου
Health Report.gr

Όλο το παρασκήνιο από τα…πισώπλατα μαχαιρώματα στη ΝΔ για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και το νέο ΠΕΔΥ

Νέοι παίκτες φαίνεται ότι επιχειρούν να κάνουν την εμφάνισή τους στον τομέα της Υγείας στους κόλπους της ΝΔ. Άλλωστε στη γαλάζια παράταξη θεωρούν δεδομένο ότι σύντομα θα γίνουν κυβέρνηση και έτσι ξεκίνησαν και οι διαγκωνισμοί για το ποιος θα υπουργοποιηθεί και ειδικά ποιος θα αναλάβει την καρέκλα του υπουργού Υγείας.

Πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι τις τελευταίες ημέρες είναι σε εξέλιξη μια υπόγεια διαμάχη για το θέμα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ). Οι ομάδες που έχουν συγκροτηθεί για τη δημιουργία των προγραμμάτων για όλους τους τομείς της Υγείας, ετοιμάζουν τα σχετικά σχέδια και φαίνεται πως οι διαφωνίες δίνουν και παίρνουν.

Λέγεται μάλιστα -όπως μεταφέρουν ωτακουστές στο HealthReport.gr– ότι έχουν δημιουργηθεί δύο «μπλοκ» απόψεων σχετικά με την ΠΦΥ και το νέο ΠΕΔΥ.
Η μία άποψη -που είναι η επίσημη γραμμή του κόμματος και όπως φαίνεται θα ακολουθηθεί -αναφέρει ότι η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας θα ελέγχεται και θα συντονίζεται από την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Υγείας σε συνεργασία με τις ΥΠΕ.

Η άλλη άποψη θέλει τις Μονάδες της ΠΦΥ όπως τα ΠΕΔΥ και τα Κέντρα Υγείας, να παραχωρούνται στους Δήμους ώστε εκείνοι να έχουν τον απόλυτο έλεγχο. Με την πρώτη άποψη, λένε πηγές του HealthReport.gr, συντάσσονται οι Κ.Μητσοτάκης, Αδ.Γεωργιάδης και ο τομεάρχης Υγείας Β.Οικονόμου.

Με την άλλη άποψη λέγεται πως συντάσσεται η ομάδα Βορίδη. Στο πλαίσιο πάντως των δύο «μπλοκ» απόψεων που έχουν δημιουργηθεί για την ΠΦΥ, κάποιοι σπεύδουν να παρουσιάσουν και γραπτές προτάσεις.
Φαίνεται τελικά πως η εξουσία είναι γλυκιά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου