Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Υπ. Υγείας & ΕΚΕΠΥ: Αυξάνονται οι νεκροί από τις πλημμύρες - Θριάσιο & ιατροδικαστές σε ετοιμότητα



Και ενώ ο αριθμός των νεκρών από τις φονικές πλημμύρες στη Δυτ. Αττική ανέρχεται σε 15 (προς ώρας), το υπουργείο Υγείας με ανακοίνωσή του λίγο πριν τις 8 το βράδυ της Τετάρτης, αναφέρει ότι ο αριθμός τόσο των νεκρών όσο και των τραυματιών, υπάρχει πιθανότητα να μεταβληθεί ακόμα και στα επόμενα λεπτά.

Onmed.gr

Και αυτό, διότι σύμφωνα με ενημέρωση τόσο του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας όσο και του αρχηγού του Π.Σ. οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη και υπάρχουν ακόμα αγνοούμενοι. Εν τω μεταξύ, το «Θριάσιο» Νοσοκομείο τέθηκεσε κατάσταση ετοιμότητας. Επίσης, με ενέργειες του ΕΚΕΠΥ, οι ιατροδικαστικές υπηρεσίας Αθηνών και Πειραιώς θα παραμείνουν ανοικτές όλο το βράδυ για τη διενέργεια νεκροτομιών.

Αναλυτικά, η ενημέρωση του υπουργείου Υγείας έχει ως εξής:

Σήμερα 15/11/2017 και ώρα 10:00 π.μ., το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΚΕΠΥ ενημερώθηκε από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος ότι στις πληγείσες, από τις πλημμύρες, περιοχές της Νέας Περάμου και της Μάνδρας Αττικής υπάρχει ανεπιβεβαίωτος αριθμός νεκρών και τραυματιών.

Περίπου στις 10:30 πμ. διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο», η πρώτη τραυματίας, η οποία λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της διασωληνώθηκε. Μετά από ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας, μετέβη στο «Θριάσιο» ο Διοικητής του ΕΚΕΠΥ, Ν. Παπαευσταθίου προκειμένου σε συνεργασία με την διοίκηση του Νοσοκομείου να συντονίσει το έργο της διαχείρισης των τραυματιών και των νεκρών που θα διακομίζονταν από τις πληγείσες περιοχές.

Από τις 11:00 το πρωί και μέχρι τις 18:30 μεταφέρθηκαν στο «Θριάσιο» 15 νεκροί(5 γυναίκες και 10 άνδρες) και διεκομίσθησαν 17 τραυματίες (6 γυναίκες και 11 άντρες). Από τους τραυματίες μία γυναίκα οδηγήθηκε στην ΜΕΘ διασωληνωμένη, μία ακόμα στην Πνευμονολογική Κλινική, μία στην Ορθοπεδική και 3 γυναίκες και 3 άντρες στην Α΄ Παθολογική Κλινική. Οι υπόλοιποι έλαβαν εξιτήρια.

Επισημαίνεται:

1) Ο αριθμός τόσο των νεκρών όσο και των τραυματιών υπάρχει πιθανότητα να μεταβληθεί ακόμα και στα επόμενα λεπτά γιατί σύμφωνα με ενημέρωση τόσο το Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας όσο και του αρχηγού του Π.Σ. οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη και υπάρχουν ακόμα αγνοούμενοι.

2) Το «Θριάσιο» Νοσοκομείο τέθηκε σε κατάσταση ετοιμότητας μετά το πέρας της πρωινής λειτουργίας του προκειμένου να διαχειριστεί αποκλειστικά αυτό τους τραυματίες και τους νεκρούς που διακομίσθηκαν από τις πληγείσες περιοχές ανεξαρτήτως του μέσου διακομιδής τους.

3) Από τους 15 νεκρούς, οι 6 αναγνωρίστηκαν μέχρι τις 19:00. Με ενέργειες του ΕΚΕΠΥ, οι ιατροδικαστικές υπηρεσίας Αθηνών και Πειραιώς θα παραμείνουν ανοικτές όλο το βράδυ για τη διενέργεια νεκροτομιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου