Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

6η ΥΠΕ: Οικονομική στήριξη από το αποθεματικό – Στα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου

Από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας ανακοινώθηκε ότι η 6ηΥγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) ενέκρινε για πρώτη φορά τη χορήγηση του αποθεματικού 10% τρέχοντος έτους από τον Ιούνιο του 2018 για την κάλυψη των αυξημένων λειτουργικών δαπανών και των δύο Νοσηλευτικών Μονάδων.
Agriniotimes.gr

Η απόφαση ελήφθη μετά από σχετικές συζητήσεις αλλά και την επίσκεψη-συζήτηση στο Αγρίνιο του Υποδιοικητή της ΥΠΕ Μιλτιάδη Ζαμπάρα, κατανοώντας την ικανοποιητική λειτουργία των Νοσηλευτικών Μονάδων Αγρινίου – Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ».

Το ύψος της χρηματοδότησης του αποθεματικού 10% που απελευθερώνεται, πλην φαρμάκων, είναι 800.000 ευρώ για το Νοσοκομείο Αγρινίου και 260.000 ευρώ για το Νοσοκομείο Μεσολογγίου.

Το αποθεματικό θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη μισθοδοσίας νέου επικουρικού προσωπικού (ιατρών και λοιπού προσωπικού) που σύντομα αναλαμβάνει υπηρεσία, την προμήθεια ή αντικατάσταση ιατρικού εξοπλισμού και την πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τις ΔΕΚΟ.

«Μετά την παραπάνω εξέλιξη επιθυμούμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας προς την Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και του Υποδ/τη κ. Ζαμπάρα Μ., για την εν τοις πράγμασι οικονομική στήριξη και των δύο Νοσηλευτικών Μονάδων, με βάση την οποία με σταθερό ρυθμό και προσεγμένα βήματα βελτιώνεται καθημερινά η υφιστάμενη κατάσταση στην Δημόσια Υγεία στο Νομό μας», αναφέρει η ανακοίνωση του Διοικητή του Γ.Ν. Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτη Παπαδόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου