Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

Το υπουργείο Υγείας “αδειάζει” τον ΕΟΠΥΥ

Virus

Άλλη μία ένδειξη προχειρότητας για να κλείσουν τα προαπαιτούμενα της δ΄αξιολόγησης… Όπως ξεκαθαρίζει με ανάρτησή του στο fb ο γ.γ. ΠΦΥ, το υπουργείο Υγείας έχει συμφωνήσει άλλους όρους για τη σύμβαση των οικογενειακών γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, από αυτούς που περιλαμβάνονται στο σχέδιο σύμβασης που ανακοινώθηκε από τον Οργανισμό.

Ο Σταμάτης Βαρδαρός αναφέρει, πιο συγκεκριμένα, ότι μετά το πέρας των ελάχιστων υποχρεωτικών ωρών υπέρ ΕΟΠΥΥ, ο ΟΓ θα μπορεί να βλέπει ιδιωτικά ασθενείς της λίστας. Τονίζει, μάλιστα, ότι έδωσε εντολή να γίνει άμεσα διόρθωση της σύμβασης στο σημείο αυτό.



Η εκπλήρωση του όρου αυτού θεωρείται απαραίτητη από την ΕΛΕΓΕΙΑ για την αποδοχή της σύμβασης, η οποία επιφυλάσσεται περιμένοντας να δει τη σχετική τροποποίηση.

15 σχόλια:

  1. Καταλάβατε ,έτσι συνάδελφοι; Αν τολματε,εμπιστευθουμε τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι τόσο άχρηστοι που δεν ξέρουν τι τους γίνεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτοί θα βάλουν.....τάξη στην Υγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαζομάρες....Ακόμα και με αυτό η σύμβαση είναι για πέταμα. Με τις ίδιες υποχρεώσεις οι GP έξω έχουν αρκετά ώστε να πληρώνουν και αντικαταστάτες για οταν λείπουν. Εδώ μονο υποχρεωσεις, και πάρε και καμία ώρα για κανένα μεροκάματο.Δεν αξίζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φτου σου άθλιε καπιταλιστή φιλάργυρε εχθρέ του Λαού που δεν σκέφτεσαι την Υγεία του κοσμάκη! Τι έγινε ο όρκος του Ιπποκράτη? Δεν λέει δούλευε ......τζάμπα ακατάπαυστα και με έξοδα ......δικά σου ?

      Διαγραφή
  5. Η διόρθωση αυτή , ώστε ο οικογενειακός γιατρός να βλέπει εκτός του ωραρίου του, ασθενείς από τη λίστα των εγγεγραμμένων του, ιδιωτικά, θα πρέπει να συνοδεύεται και από την διόρθωση για κατάργηση των ραντεβού στο ωράριο του ΕΟΠΥΥ. Οι ασθενείς,στο ωράριό του, να προσέρχονται απρόσκοπτα και να εξετάζονται με μιά σειρά προτεραιότητας, συμπεριλαμβανομένων των έκτακτων. Και αυτό γιατί θα ξαναδούμε μεθοδεύσεις μπλοκαρίσματος των ραντεβού,με τους λίγους χρόνιους και με κάποιους ανύπαρκτους και με την καραμέλα.. είμαι συμπληρωμένος. Θα δώσει ποτέ 6/μηνη συνταγή; Ποτέ. Θα τον γράφει κάθε μήνα στα ραντεβού,τον ίδιο άρρωστο. Ετσι θα τα γεμίζει όλα και θα αναγκάζει τον καινούργιο ασθενή σε επίσκεψη ιδιωτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην διορθωση να μπαινει και η υποσημειωση: 4 συμβεβλημενοι= 8000€, 4 γυφτουλες σε μια γυφΤΟΜΥ = 25500€ για την ιδια δουλεια!Και διπλα τα τηλεφωνα του ΕΦΚΑ για να ζητουν πισω τις εισφορες οι ασφαλισμενοι!

      Διαγραφή
    2. Εάν θες 6μηνες συνταγές πλήρωσε ανάλογα για 6 μήνες... Τζάμπα δεν υπάρχει μάγκα... αλλού οι εξυπνάδες... Αξιοπρεπής αποζημίωση ανάλογη της ευθύνης, της αξίας και των χρόνων σπουδών... Δωρεάν μπορούμε και μόνοι μας, δεν έχουμε ανάγκη κανέναν ΕΟΠΥΥ για να παίρνει και τη δόξα...! Το λοιπόν ή πληρώνουν αξιοπρεπώς ή μένουν μόνοι τους... Τελεία και παύλα...!

      Διαγραφή
  6. Βρειτε πρωτα γιατρους γκιουφτο και εχει ο Θεος.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σταματηστε την παραπληροφορηση και μην σκιζετε τα ρουχα σας .Οι γεν ιατροι εχουν θετικη σταση στο συστημα και θα αποδειχθει περιτρανα .Ειναι μοναδικη διεξοδος και η ιδανικη λυση για τη χωρα ,οπως σε πολλες αλλες προηγμενες χωρες .Το θεμα των αποδοχων προς το παρον δεν μπορει να αλλαξει για γνωστους λογουσ που θα επρεπε να εχετε αντιληφθει ως ευφυεις γιατροι .Προεχει ο ασθενης και οχι η τσεπη του γιατρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προέχει ο Καρανικας και οι ΣΥΡΙΖογιουφτοι που αθροα θέλετε να διορισετε στις σπαταλες γυφΤΟΜΥ 25500 μηνιαία έναντι 8000€ των 4 συμβεβλημένων! Οι γιατροί σας εχεσ.ν 2 φορες και πάτε για την τρίτη και....καλύτερη!

      Διαγραφή
  8. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο το να βλέπει και ιδιωτικά τους ασθενείς της λίστας.ειναι ότι δημιουργείται υπερπλήθωρα δωρεάν επισκέψεων!γιατί ο ασθενής να ρθει απόψε ιδιωτικά όταν αύριο μπορεί να προφασισθει επείγον προβλημα και να είναι ο γιατρός υποχρεωμένος να τον δει, ακόμα και κατά οίκον δωρεάν?με προβληματίζει ότι η ένωση των γενικών γιατρών δεν καταλαβαίνει αυτό ουσιαστικά!αυτό θα οδηγήσει όποιον συμβληθεί σύντομα στο να βλέπει στο τέλος του μήνα καθαρά έσοδα 400ευρω(1800-φορος -εφκα-ενοικιο-λειτουργικα έξοδα ιατρείου/δεν συζητάμε για γραμματεία ,δεν βγαίνει).το τελευταίο ,οτι δηλαδη το ιατρειο ειναι επιχειρηση δεν φαίνεται να το καταλαβαίνουν οι εκπρόσωποι του υπουργείου υγείας που τόσο συχνά μπαίνουν σε αυτό το blog και σχεδόν με μίσος μιλούν για τους γιατρους.παροτι είχα ΕΟΠΥΥ είμαι αποφασισμένη να μην κάνω σύμβαση με αυτούς τους όρους οι οποίοι θα με οδηγούσαν στο να ανταγωνίζομαι η ίδια τον εαυτό μου!όσον αφορά αυτούς που με κακια θεωρούν ότι από Σεπτέμβρη θα ψαχνουμε διεξόδους τύπου γιατρός για εφημερίες η σε αθλητικές εκδηλώσεις να ξέρουν πως πιο εύκολα βρίσκει ένας αξιόλογος γιατρός δουλειά άμεσα στο εξωτερικό για ελάχιστο 10000ευρω τον μήνα!θα καταλήξουν να έχουν αυτό που τους αξίζει:ρωσοποντιους γιατρούς ανίκανους να επιβιώσουν διαφορετικά!μια παθολογος...





    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ούτε καν έχουν γιατρούς συνάδελφε και το μίσος έχει να κάνει από το ότι τα 186 εκ. των ΣΥΡΙΖοκηφηνων του χρΕΟΠΥΥ επιδοτούνται από τις περικοπές στους γιατρούς σε επίπεδο μισθού καθαρίστριας!

      Διαγραφή
  9. Οπωσδήποτε θα γίνει το σύστημα. Και μέχρι να το αγοράσει κάποιο fund μαζί με τις Βιοιατρικές θα προκύψει το απόλυτο μπάχαλο καί σκηνές απείρου κάλλους.TΟΜΥ-ΠΕΔΥ-KY- ΙΔΙΩΤΕΣ- ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ-ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ- Ασθενείς που το μισό χρόνο είναι επαρχία και τον άλλο μισό στην πόλη κ.ο.κ. καί όλα αυτά για το συμφέρον του ασθενή πάντα, με διαρκώς περισσότερες εισφορές και λιγότερες παροχές. Μάλλον θα χρειαστούμε λίγους ψυχίατρους επιπλέον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Περίμενε να γίνει......11.01....

    ΑπάντησηΔιαγραφή