Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Παρατείνονται έως τέλος Μαίου οι συμβάσεις επικουρικού προσωπικού στο ΕΣΥ, πλην γιατρών! Όλες οι λεπτομέρειες

Παρατείνεται έως το τέλος Μαΐου η θητεία προσωπικού, πλην γιατρών, που έχει προσληφθεί με αποφάσεις των δημόσιων δομών περίθαλψης, με τροπολογία που κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε προηγηθεί: Αν.Ξανθός: Έρχεται νομοθετική ρύθμιση για παράταση θητείας των επικουρικών στα νοσοκομεία!
Health Report 

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση η παρέμβαση κρίνεται αναγκαία, προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των νοσοκομείων, μέχρι να δημοσιευτούν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τα αποτελέσματα της προκήρυξης του προσωπικού για τις συγκεκριμένες θέσεις.

Με την ίδια τροπολογία, παρέχεται η δυνατότητα σε ιδιωτικές κλινικές, που διαθέτουν σχετική άδεια, να πραγματοποιούν αυτόλογες μεταμοσχεύσεις αιμοποιητικών κυττάρων.

Η σχετική ρύθμιση γίνεται “για να εξασφαλίζεται η όσο το δυνατόν αμεσότερη θεραπεία των ασθενών και να μην επιβαρύνεται η υγεία αυτών, λόγω καθυστέρησης και αναμονής”.

Η τροπολογία προβλέπει επίσης, πως οι δημόσιοι υπάλληλοι των οικονομικών υπηρεσιών των Νομικών Προσώπων του υπουργείου Υγείας δεν θεωρούνται δημόσιοι υπόλογοι και ευθύνονται μόνο για δόλο ή βαριά αμέλεια, σύμφωνα με τον Υπαλληλικό Κώδικα.

Η έννοια του δημόσιου υπολόγου αποτελεί το πεδίο επί του οποίου ασκείται αποκλειστικά μια από τις θεμελιωδέστερες αρμοδιότητες του Ελεγκτικού Συνεδρίου: η αναγνώριση της προσωπικής και περιουσιακής ευθύνης των δημόσιων υπολόγων.

3 σχόλια:

  1. Δεν παρατείνονται έως τέλος Μαΐου οι συμβάσεις, αυτό ίσχυε . Παρατείνονται έως την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων της προκήρυξης 2Κ/2019. Διαβάστε καλά την τροπολογία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://workenter.gr/sites/default/files/2kk.pdf
    Αυτή είναι η τροπολογία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΠΟΨΗ
    Θαπρεπε να παραιτηθουν ολοι αιφνιδιαστικα!
    Κανεις γιατρος δεν θα επρεπε ναεργαζεται ως επικουρικος>
    Η τακτικη αυτη ειναι εις βαρος μας, υπονομευει το μελλον των νεων συναδελφων και εξυπηρετει μονο τους διοικουντες προσφεροντας ΦΘΗΝΗ εργασια.
    Ειμαστε γιατροι ΔΕΝ ειμαστε επαιτες.
    Ας αποφασισουμε τι θελουμε.
    Οχι πια μετριοπαθεια και υποχωρητικιτητα.
    Οι συλλογοι τι κανουν?
    Ειναι καιρος να επιβαλλουμε τους ορους μας και οχι να συνεχιζουμε το αρρωστημενο αυτο καθεστως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή