Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, εκφράζει την αγανάκτησή του, για την αήθη επίθεση κατά του ιατρού μέλους του Στέλιου Κυμπουρόπουλου


Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης , με αφορμή τις δηλώσεις του αν. Υπουργού Υγείας κ. Π. Πολάκη, κατά του ιατρού μέλους του κ. Σ. Κυμπουρόπουλου δήλωσε τα εξής:

«Καταδικάζουμε την αήθη επίθεση, ενάντια στο γιατρό Στέλιο Κυμπουρόπουλου που υπηρετεί με υψηλό αίσθημα ευθύνης, την επιστήμη του και κυρίως ενάντια στον άνθρωπο που έχει επιδείξει δύναμη ζωής και αποτελεί παράδειγμα για τους συνανθρώπους του. Η επίδειξη απαράδεκτου και προκλητικού ρατσισμού από έναν πολιτειακό παράγοντα που οφείλει εκ της θέσεως του να δημιουργήσει δίχτυ προστασίας για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες προσβάλει το κοινό αίσθημα, περί δικαίου και αποτελεί τεράστιο ατόπημα. 


Είναι μια αχαρακτήριστη ρατσιστική επίθεση, ενάντια στις ευπαθείς ομάδες που η πολιτεία οφείλει να προστατεύει και να αντιμετωπίζει με σεβασμό. Συστρατευόμαστε με τους συνανθρώπους που δίνουν μάχη για μια αξιοπρεπή ζωή και υποσχόμαστε ότι θα σταθούμε απέναντι σε όσους τους αντιμετωπίζουν με κυνισμό και έλλειψη σεβασμού»

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

1 σχόλιο:

  1. Δεν φανταζομουν ποτε οτι καποια στιγμη θα επρεπε να σχολιασω ενα τετοιο ζητημα αλλα θα αποδεχτω τον πειρασμο να το κανω. Η πραγματικοτητα ειναι οτι το κρατος εχει στα αληθεια ενα διχτυ προστασιας πανω απο αυτες τις ομαδες ανθρωπων και τους εξασφαλιζει μια θεση σε δημοσιο ιδρυμα κατ'εξαιρεση και χωρις καμια κριση. Οι ανθρωποι λοιπον αυτοι εισερχονται σε ενα σχεδον κατεστραμενο και υποστελεχομενο συστημα το οποιο εχει καθημερινες εφημεριες και εξαντλητικα ωραρια χωρις να εχουν ποτε αναρωτηθει αν μπορουν να ανταπεξελθουν. Βεβαι καποιος θα μπορουσε ναισχυριστει οτι δεν καταλαμβανουν την θεση κανενος σε μια διαδικασια καθολα νομιμη, αλλα σε πολλες περιπτωσεις η παρουσια των συναδελφων με ειδικες αναγκες στους καιρους της κρισης ητσαν το αλλοθι για να καθυστερουν διαδικασιες προσληψεων δια της κανονικης και με αξιολογησης οδου. Σιγουρα ο Κυμπουροπουλος αλλα και ο καθε Κυμπουροπολος πρεπει να προστατευτει στη ζωη του. Σιγουρα ολοι οι συναδελφοι μας με ειδικες αναγκες θα προτιμουσαν να ειχαν την υγεια τους φανταζομαι και να μην αποτελουν κοκκινο πανι για σχολια, αλλα εδω ξαφνικα ξεκινα μια μαχη. Το εχω ξαναπει τοσο σε νεοτερους αλλα και σε παλαιοτερους συναδελφους οτι οι ιατροι δεν πρεπει να ασχολουνται με την πολιτικη διοτι διεπεται απο νομους και κανονες τοσο σκοτεινους που αδυνατουμε να κατανοησουμε αλλα και να τους αποδεχθουμε. Ετσι ξεκινα ενας αγωνας με το σαπιο στον οποιο μαλλον χαμενοι θα βγουμε τελικα. Ο Κυμπουροπουλος θα επρεπε να ειναι ενα παραδειγμα προς μιμηση υπερανω κομματων, απο την στιγμη ομως που ο ιδιος αποφασισε να ενταχθει πολιτικά καπου (ενα δικαιωμα αναφαιρετο), θα επρεπε να ειναι ετοιμος για τα παντα ακομη και τα χτυπηματα κατω απο την μεση. Συναδελφοι ο πιο γνωστος Ελλην Ιατρος ηταν ο Παπανικολαου και παρ'ολη την δοξα του δεν ειχε γινει ποτε βουλευτης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή