Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023

Συνάντηση του ΔΣ της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ με τον Γενικό Γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Υγείας, κ Άρη Αγγελή

Συνάντηση του ΔΣ της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ με τον Γενικό Γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Υγείας, κ Άρη Αγγελή πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15/12/23.

Τέθηκαν υπό συζήτηση όλα τα θέματα που απασχολούν την ιδιωτική ΠΦΥ :

  • Ενίσχυση του προϋπολογισμού της ΠΦΥ.
  • Επαναφορά της αποζημίωσης επίσκεψης των συμβεβλημένων ειδικών ιατρών στα προμνημονιακά επίπεδα των 20€ μικτά.
  • Ενίσχυση του δικτύου των συμβεβλημένων ιατρών για όλες τις ειδικότητες ανάλογα με τη χαρτογράφηση των αναγκών της εκάστοτε περιοχής.
  • Θωράκιση της ιατρικής πράξης και ανάταξη των στρεβλώσεων της ΠΦΥ.
  • Πλήρης ενεργοποίηση της σύμβασης των παιδιάτρων για νέες εγγραφές και ανανέωση της σύμβασης τους επ’ αόριστον.
  • Κατάργηση του clawback από τον ιδιωτικό εργαστηριακό τομέα.
  • Εφαρμογή του νόμου για χορήγηση φαρμάκων μόνο με ιατρική συνταγή
Ζητήθηκε από το ΔΣ της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ να υποβάλλει αναλυτικό υπόμνημα με συγκεκριμένες προτάσεις επί των θεμάτων που συζητήθηκαν.

Στις 17/12/23 διενεργήθηκε Γενική Συνέλευση της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ όπου εγκρίθηκε ομόφωνα το ακόλουθο ψήφισμα:

Η χώρα βρίσκεται στη μετα-μνημονιακή εποχή, με πρωτογενές πλεόνασμα και επενδυτική βαθμίδα αλλά μαίνεται η ακρίβεια, η οποία εξανεμίζει το εισόδημα των ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών καθώς τα λειτουργικά έξοδα του ιατρείου έχουν εκτοξευθεί, με παγωμένες τις αμοιβές της επίσκεψης από το 2012 στην ευτελή αποζημίωση των 6€ καθαρά από τον ΕΟΠΥΥ, ανά επίσκεψη. Η χαμηλή αποζημίωση και η ανύπαρκτη προκήρυξη θέσεων ειδικών ιατρών από τον ΕΟΠΥΥ εδώ και 12 χρόνια, δημιουργεί μαζικό κύμα φυγής των νέων ιατρών στο εξωτερικό. Η δε συρρίκνωση του δικτύου των συμβεβλημένων ιατρών (συνταξιοδοτήσεις, θάνατοι κλπ) αφήνει ακάλυπτες τις ανάγκες του πληθυσμού σε ειδικότητες αιχμής, ειδικά στην επαρχία, ακριτικές και νησιώτικες περιοχές.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

Η Πρόεδρος.                Ο Γενικός Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου      Οικονόμου Δημήτριος

3 σχόλια:

  1. Ζητησαμε μια φορα κατάργηση του clawback και πηραμε μια κλωτσιέ στον πισινό, ξαναζητήσαμε πολλές φορές και ξαναεισπράτουμε κλωτσιά ,καθε φορά, μάλλον ειμαστε και λίγο μαζόχες, μας αρέσουν οι κλωτσιές φαίνεται.Θωμόπουλος Ιωάννης/βιοπαθολόγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς πάσχουμε από το σύνδρομο της Στοκχόλμης και τελικά συμπαθούμε όσους τόσα χρόνια μας βιάζουν επανειλλημένα. Πιστεύετε πραγματικά ότι ο κύριος της φωτογραφίας, βιοχημικός και εργαζόμενος στο ΗΒ είναι ικανός να κάνει στρατηγικό σχεδιασμό όταν δεν έχει απολύτως καμία εμπειρία από διοίκηση και το πενιχρό βιογραφικό του στηρίζεται σε απλές καταγραφές και θεωρίες περί οικονομίας του φαρμάκου; Σε μερικούς μήνες θα συναντηθούν με τον επόμενο και πάει λέγοντας...Κανένα αποτέλεσμα ως συνήθως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ ακούω από προπερσι για εικοσαρικο αλλά πιο πιθανό το πιστεύω να γίνει......ταληρο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή