Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023

Από τη Δόμνα στη Κεραμέως: Στον κόσμο τους

Τι να τα κάνεις τα λεφτά, στρώσε το τραπέζι με εμπειρία… το μήνυμα προς τους γιατρούς στη Νίκη Κεραμέως.

Newsroom ieidiseis.gr

Η σκυτάλη πέρασε ταχύτατα από την Δόμνα Μιχαηλίδου στη Νίκη Κεραμέως. Το κουλουάρ πήρε φωτιά, έτρεχαν χωρίς αντίπαλο και έκοψαν το νήμα με την άνεση του νικητή κερδίζοντας το μετάλλιο των πιο άθλιων δηλώσεων των τελευταίων πολλών εποχών.

Η κ. Κεραμέως ζηλεύοντας μάλλον τη δόξα της υφ. Παιδείας κατάφερε να προκαλέσει την κοινή γνώμη και τους γιατρούς λέγοντας... τι να τα κάνεις τα χρήματα όταν το δημόσιο σου δίνει μια τόσο μεγάλη εμπειρία. «Live your myth», δηλαδή, «in the public sector».

Μιλώντας στο Mega, λοιπόν, και σε ερώτηση για τους μισθούς των γιατρών που είναι πολύ χαμηλοί η ΥΠΕΣ χρησιμοποιώντας την γνωστή αλαζονική ρητορική τόνισε ότι είναι μεγάλη εμπειρία να εργάζεσαι στο δημόσιο.

Δήλωσε χαρακτηριστικά: «Όταν υπηρετεί κάποιος στο δημόσιο προφανώς πρέπει να ζει, πρέπει να έχει μια αξιοπρεπή διαβίωση, εννοείται αυτό. Υπάρχει, βέβαια, ένα άλλο στοιχείο το οποίο δεν είναι αμελητέο. Είναι η μοναδική εμπειρία που παίρνει κανείς από το δημόσιο» τόνισε η υπουργός Εσωτερικών και συμπλήρωσε: «Το δημόσιο είναι ένας χώρος από τον οποίο αποκομίζει κανείς μια τεράστια εμπειρία».

Πρόκειται για θλιβερές και απαράδεκτες δηλώσεις, ενώ το λιγότερο που θα έπρεπε να κάνει η κ. Κεραμέως είναι να ζητήσει ένα μεγάλο συγγνώμη από τους γιατρούς (τους ήρωες που αποκαλούσε) που ζουν με ψίχουλα και ματώνουν να σώζουν τους συνανθρώπους τους μέσα σε άθλιες συνθήκες.

6 σχόλια:

  1. Που σαι ....Πολακη γύρνα πίσω σε νοσταλγησαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι δυο αυτες κυριες ,ιδιως η πρωην υπ ,εχουν αποδειξει την ακαταλληλοτητα τους και θα πρεπει να πανε σπιτι επειγοντως !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ιατρός Επιμελητής Ά16 Δεκεμβρίου 2023 στις 12:01 μ.μ.

    Μιλάει αυτή που δεν έχει δουλέψει ποτέ στην ζωή της και παίρνει μισθό 7.000 ευρώ ...ΝΤΡΟΠΗ...δεν υπάρχει λόγος να μένουμε πια στην Ελλάδα..η υγεία της χώρας πουλήθηκε σε ιδιωτικούς ομίλους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ΕΣΥ εγκαταλείπεται από τους έμπειρους και μάχιμους ιατρούς ενώ οι νεότεροι άξιοι δεν έχουν πρόθεση να μένουν.Οι κακές συνθήκες εργασίας και οι άθλιοι μισθοί είναι οι βασικές αιτίες.Ο ιδιωτικός τομέας και το εξωτερικό ελκύουν τους ικανότερους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ο λογος χαρακτηριζει το νοημονα ανθρωπο,Κα υπουργε,αρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και ο ΠΙΣ που είναι ; τουριστικός οργανισμός έχει καταντήσει ! όλο ταξίδια οι Πρόεδροι της αυλής του Προέδρου του ΠΙΣ ! καμία αντίδραση, καμία διεκδίκηση, κανένα ανάστημα ! Ευελπιστούμε σε νεκρανάσταση νεκρών !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή