Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023

Αποτελεσματική παρέμβαση της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ για παράταση συμβάσεων οικογενειακών παιδιάτρων

Λάβαμε γνώση ότι ανακόπτεται σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών (ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ) η παράταση των συμβάσεων των οικογενειακών παιδιάτρων (εδώ).


Μετά από δυναμική παρέμβαση της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ στο Υπουργείο Υγείας, η αποδυνάμωση της πρόσβασης του παιδικού πληθυσμού σε παιδιάτρους αποκαταστάθηκε στο σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή (εδώ), με τρίμηνη παράταση έως 31.03.2024.



Σε μία χώρα με έντονο δημογραφικό πρόβλημα και υπογεννητικότητα, θεωρούμε ότι οι τρίμηνες παρατάσεις των συμβάσεων των οικογενειακών παιδιάτρων και το πάγωμα των εγγραφών των νέων παιδιών, αποτελούν τροχοπέδη για τον οικογενειακό προγραμματισμό, αφήνοντας ακάλυπτα από δωρεάν επισκέψεις, νεογνά, βρέφη, παιδιά και εφήβους.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

Η Πρόεδρος          Ο Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου Δημήτρης Οικονόμου

3 σχόλια:

  1. Υπάρχει που υπάρχει η απροθυμία των γιατρών για συμβάσεις κάνουν και το δύσκολο στις υπάρχουσες δημιουργώντας την όποια ανασφάλεια με τις τρίμηνες παρατάσεις . Η για γέλια είναι η γελοίοι η και τα δύο ? Λεωνίδας Αναγνώστου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα ο στόχος είναι η κατεδάφιση του ΕΣΥ , για την Νδούλα μιλάμε!

      Διαγραφή
  2. Για το δεκαρικο γιατι δεν γινεται δυναμικη παρεμβαση ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή