Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023

Χρυσοχοΐδης: Τι αλλάζει στα νοσοκομεία – Πώς θα συμβάλουν οι ιδιώτες γιατροί στο ΕΣΥ

Χρυσοχοΐδης: Τι αλλάζει στα νοσοκομεία – Πώς θα συμβάλουν οι ιδιώτες γιατροί στο ΕΣΥ

Τι είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά τη διάρκεια συνεδρίου για τα νοσοκομεία

Δήμητρα Ευθυμιάδου HR

Το πνεύμα των αλλαγών που σκοπεύει να κάνει στα νοσοκομεία το επόμενο διάστημα, έδωσε ο υπουργός υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά τη διάρκεια του Πανελλήνιου Συνεδρίου για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στην Αθήνα.

Ο υπουργός Υγείας κατά την έναρξη της ομιλίας του τόνισε ότι σκοπός δεν είναι να περνά κανείς από την πολιτική ως επισκέπτης, αλλά να βαθαίνει τις αλλαγές και να βελτιώνει την ευημερία των πολιτών.

Μάλιστα με αφορμή και τις αλλαγές που αναμένεται να γίνουν στους διοικητές νοσοκομείων το επόμενο διάστημα με τον νόμο Κεραμέως, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είπε σε ένα σημείο της ομιλίας του ότι σήμερα δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση στη συμπεριφορά της πολιτείας προς τις διοικήσεις των νοσοκομείων που αποδίδουν και σε εκείνες που δεν αποδίδουν.

Όπως είπε χαρακτηριστικά υπάρχουν διοικητές στο Εθνικό Σύστημα Υγείας που αποδίδουν και προσέχουν τις δαπάνες τους, προσέχουν εάν περιορίζονται οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις και φροντίζουν τα νοσοκομεία που διοικούν, αλλά δεν αντιμετωπίζονται με καμιά διαφορετική συμπεριφορά σε σύγκριση με εκείνους τους διοικητές που δεν αποδίδουν και δεν προσέχουν τα νοσοκομεία τους.

Χρυσοχοΐδης: Το στίγμα των αλλαγών

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε πάντως ότι έως τις 31.12 του φετινού χρόνου θα είναι έτοιμοι οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων ώστε να μπορούν από κει και πέρα να λειτουργήσουν ομαλά. «Δεν θα αφήσουμε τα νοσοκομεία να γονατίσουν. Δεν θα αφήσουμε τα χειρουργεία κλειστά» σημείωσε εμφατικά.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο περιθώριο του συνεδρίου συνομιλεί με στελέχη της αγοράς φαρμάκου

Σε ό,τι αφορά στο ιατρικό προσωπικό που σήμερα λείπει σε μεγάλο βαθμό από όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, υπογράμμισε ότι τα νοσοκομεία θα είναι σε πλήρη λειτουργία, κάτι που θα γίνει και με ιδιώτες γιατρούς οι οποίοι θα συνεργάζονται νόμιμα με το ΕΣΥ.

Τόνισε πάντως ότι: «270 από τις προσλήψεις που θα γίνουν θα αφορούν σε πανεπιστημιακούς γιατρούς».

Ενδεικτικό της ανάγκης που υπάρχει σήμερα για το δημόσιο σύστημα υγείας είναι το γεγονός – κατά τον υπουργό Υγείας – ότι το 2022 πραγματοποιήθηκαν 7,2 εκατ. επισκέψεις στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων (το πρώτο 9μηνο), ενώ το 2023 το ίδιο διάστημα έφθασαν τα 8,5 εκατ.

Σημείωσε ωστόσο ότι θα «πρέπει να κάνουμε μία βιώσιμη μεταρρύθμιση και να προσαρμόσουμε το σύστημα στα σημερινά δεδομένα».

5 σχόλια:

  1. Προφανως απαυθυνεται σε ιθαγενεις αγριους ο υπυγ.Διοριζει αποτυχημενους κομματικους και μετα απορει διοτι δεν αποδιδουν ? Σοβαροτητα επιτελους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο πασόκος Υπουργός της ΝΔούλας (άφθονο γέλιο) θέλει να βάλει να δουλεύουν στην κρατική γαλέρα και οι ιδιώτες ιατροί. Πιστεύει, ως παλαιοκομματικός εκπρόσωπος του σταλινισμού ότι οι ιδιώτες θα εξαναγκαστούν με το νέο φορολογικό να κλείσουν τα ιατρεία τους οπότε η γαλέρα του ΕΣΥ θα είναι μονόδρομος. Υπάρχει και το εξωτερικό κύριε Μιχαλάκη μας. Εδώ είμαστε, δουλεύουμε και πληρωνόμαστε αξιοπρεπώς και η προπαγάνδα ότι κάποιος κάποτε γύρισε από την ξενιτιά γιατι η Ελλάδα μειώνει το brain drain να τα πείτε στους πασόκους που σας ψήφισαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τοσα χρονια εναν σοβαρο υπυγ δεν ειδαμε.Ο νυν μεχρι στιγμης ο χειροτερος ,κατω και απο τον κυρ θανασακη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι μοναδικοί που βάζουν πλάτη στο σύστημα και το στηρίζουν ακόμα από την τσέπη τους είναι οι εργαστηριακοί που υποθήκευσαν την ζωή τους και τις περιουσίες τους στο κράτος πληρώνοντας και αναδρομικό χαράτσι για χρόνια ολόκληρα και μηνιαίο χαράτσι (μόνο αυτοί ξέρουν το γιατί )
    Οι υπόλοιποι μα με το εξωτερικό μα με τις ιδιωτικές κλινικές που πληρώνουν πιά θα την κάνουν την δουλειά τους
    Το ΕΣΥ δεν υπάρχει περίπτωση να λειτουργήσει με τα παρόντα δεδομένα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή