Τετάρτη, 11 Απριλίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΡΟΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ FACTORING

Εκαντοντάδες επιστολές στάλθηκαν σε Ιατρούς από την Πειραιώς Factoring, που τους καλεί να απαντήσουν εντός διαστήματος 10 ημερών για την αποπληρωμή των χρεωστούμενων από τους Ιατρούς προς τον Τραπεζικό Οργανισμό βάσει της δανειακής τους σύμβασης.
Λόγω της πολύμηνης στάσης πληρωμής από τα ταμεία, ελάχιστοι Ιατροί πλέον μπορούν να ανταποκριθούν στους όρους αυτής.
Συνιστάται στους συναδέλφους που έχουν λάβει την επιστολή, να απευθυνθούν στους οικείους Ιατρικούς Συλλόγους ώστε να βρεθεί νομική λύση για την κοινή αντιμετώπιση του προβλήματος.

2 σχόλια:

 1. Επειδή αυτό ενδιαφέρει και όσους ΔΕΝ έχουμε factoring, ενημερώστε μας τι ακριβώς συμβαίνει;
  Τί ζητάει η Πειραιώς από τους συναδέλφους; Μπορούμε να έχουμε ένα pdf της επιστολής της τράπεζας;
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Στάλθηκαν επιστολές από την Πειραιώς Factoring στους συναδέλφους που είχαν συνάψει δανειακή σύμβαση, με το αίτημα της πιστοποίησης του υπολοίπου οφειλής τους προς την Τράπεζα. Αυτό συνέβη διότι παρήλθε το χρονικό διάστημα 12+2 μηνών που παρέχει η Τράπεζα, για να επιστρέψει ο δικαιούχος του δανείου, το αρχικό κεφάλαιο δανεισμού. Σημειωτέον ότι κατά αυτό το χρονικό διάστημα καταβάλλεται μηνιαίως μόνο το ποσό των τόκων από το συμβαλλόμενο.
  Η επιστολή πιστοποίησης υπολοίπου οφειλής είναι μία συνήθης πρακτική των τραπεζών πριν καταφύγουν σε ένδικα μέσα διεκδίκησης των οφειλομένων.
  Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ απέφυγε να υπογράψει σύμβαση με την Πειραιώς Factoring, προβλέποντας ίσως την έλλειψη ρευστότητας του ταμείου, και το δεσμευτικό νομικό καθεστώς της τριμερούς συμφωνίας μεταξύ Τράπεζας, ασφαλιστικού ταμείου και συμβαλλόμενου Ιατρού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή