Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Έρχεται ρευστό στον ΕΟΠΥΥ! Ποιοι θα πληρωθούν


Σε αναμονή βρίσκονται εδώ και καιρό όλοι οι πάροχοι του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να δούνε το χρώμα του χρήματος. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς διαβεβαίωσε ότι σε ένα μήνα θα έχουν δοθεί χρήματα.

Μέσα στην έλλειψη ρευστού ίσως και να ανοίγει ένα παράθυρο για αποπληρωμή των οφειλών σε γιατρούς, φαρμακοποιούς και ιδιώτες κάθε λογής που παρείχαν υπηρεσίες στον ΕΟΠΥΥ. Όλα δείχνουν πως η δόση των τροικανών θα φέρει ανάσα για πολλούς κλάδους. Ωστόσο πολλοί παραμένουν επιφυλακτικοί όπως οι φαρμακοποιοί που ετοιμάζονται ήδη να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις εάν δε δούνε χρήματα έως τις 12 Νοεμβρίου.

Ωστόσο ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς διαβεβαίωσε ότι σε ένα μήνα θα εξοφληθούν τα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς τους ιδιώτες δηλαδή στους γιατρούς, τους φαρμακοποιούς, τις κλινικές και τους προμηθευτές.

Ο κ.Σαλμάς μιλώντας στη Βουλή κατά τη διάρκεια ακρόασης για το νέο πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, επεσήμανε πως γίνεται προσπάθεια, εκτός από τα 31 δισ. ευρώ της δόσης, να πάρει η Ελλάδα άλλα 4 δισ. ευρώ τα οποία θα δοθούν μεταξύ άλλων, και για την εξόφληση μέρους των οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες και στον τομέα της υγείας.

Από το ποσό των 4 δις έχει εκτιμηθεί ότι το 1,5 δισ. θα διοχετευθεί στον ΕΟΠΥΥ για να πληρωθούν όλοι οι πάροχοι.

IATROPEDIA

- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου