Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Στουρνάρας: Την "μαύρη τρύπα" του ΕΟΠΥΥ θα "πληρώσουν" οι αγρότες


Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρης μετά την δραματική δήλωση ότι θα πεινάσει κόσμος αν δεν πάρουμε τη δόση, τώρα αποκάλυψε μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, πως η νέα, απρόβλεπτη, «μαύρη τρύπα» στον ΕΟΠΥΥ ύψους 1 δις ευρώ «παραλίγο να τινάξει στον αέρα τις συζητήσεις μας με την Τρόικα».

«Χάσαμε τον ύπνο μας όταν μας είπε ο ΕΟΠΥΥ ότι έχει έλλειμμα 1 δις ευρώ» ανέφερε ότι εξαιτίας της συγκεκριμένης «μαύρης τρύπας» τελικά «τη νύφη θα πληρώσουν» οι αγρότες. 

Νωρίτερα ο κ. Στουρνάρας είχε κάνει την δραματική δήλωση λίγο πριν κλειδώσουν τα μέτρα με την τρόικα και έρθουν στην βουλή για ΄να ψηφιστούν την ώρα μάλιστα που πληθαίνουν οι βουλευτές και από τα 3 κόμματα της συγκυβέρνησης που δηλώνουν κρυφά ή φανερά ότι θα καταψηφίσουν.

Ο Γιάννης Στουρνάρας είπε : Θα πεινάσει κόσμος αν δεν πάρουμε τη δόση

Το κόστος ενδεχόμενης μή καταβολής της δόσης είναι τεράστιο. Θα πεινάσει κόσμος», είπε ο υπουργός Οικονομικών που αναφερόμενος στο Μνημόνιο σημείωσε πως «είτε μας αρέσει, είτε όχι είναι θέμα επιβίσωσης».
Κατήγγειλε δε όσους θεωρούν ότι οι ευρωπαίοι εταίροι «μπλοφάρουν».

Θα είχαμε πάει πίσω 50 χρόνια αν δεν είχαμε παρει τη δόση. Σήμερα ζούμε ως χώρα γιατί έχουμε πάρει τις προηγούμενες δόσεις. Αν έχουμε ταμειακά διαθέσιμα είναι γιατί έχουμε πάρει τις δόσεις μέχρι τώρα."

Είπε επίσης: "Το μνημόνιο είτε μας αρέσει είτε όχι, είναι όρος για να επιβιώσουμε. Πιστεύετε ότι μπλοφάρουν οι ευρωπαίοι όταν λένε ότι δεν μας δώσουν χρήματα αν δεν πάρουμε μέτρα;"

Νωρίτερα ο κ. Στουρνάρας είχε δηλώσει ότι "Ο χρόνος τρέχει και αν θέλουμε να πάρουμε τη δόση πριν τελειώσουν τα διαθέσιμα του δημοσίου πρέπει να τρέξουμε και να τρέξουμε πολύ γρήγορα".

ΑΠΕ-ΑΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου