Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Επί ποδός οι φαρμακοποιοί! Συνεδριάζουν σήμερα για να επανεκτιμήσουν την κατάσταση

Συνεδριάζει σήμερα το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου προκειμένου να επανεκτιμήσει την κατάσταση και να καθορίσει τις περαιτέρω κινήσεις του ο κλάδος.
Τι προτάσεις «έπεσαν» στο τραπέζι…

Αγωνία για το αν θα εισπράξουν τελικά μέσα στην αναστάτωση των ημερών, τα χρήματα που τους οφείλει ο ΕΟΠΥΥ, έχουν χιλιάδες φαρμακοποιοί.
Η ασυνέπεια του οργανισμού άλλωστε έχει αποδειχθεί πολλές φορές στο παρελθόν.

Οι φαρμακοποιοί αναμένουν να διαπιστώσουν ένα αυτή τη φορά η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ θα τηρήσει τις υποσχέσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και θα αποπληρώσει πρόσφατες οφειλές έως τις 12 Νοεμβρίου.

Εκτός αυτού ο κλάδος δε φαίνεται φυσικά να είναι αντίθετος έστω και στον συμψηφισμό των οφειλών που θα δώσει μια ανάσα στους επαγγελματίες.
Η πρόσφατη αναστάτωση πάντως με τις τιμές των φαρμάκων φαίνεται πως έχει δυσκολέψει ακόμη περισσότερο τους φαρμακοποιούς δεδομένου ότι πολλά φάρμακα απουσιάζουν από τα ράφια.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος πάντως σημειώνει ότι: «Κύριος στόχος είναι η χρηματοδότηση της Δημόσιας Υγείας. Δεν θα επιτρέψουμε την κατάρρευση της φαρμακευτικής περίθαλψης που ως φυσικό επακόλουθο οδηγεί στην εξόντωση των ασφαλισμένων».

Ο κλάδος εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο των απεργιών ή της διακοπής της πίστωσης στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, αν δε δουν σύντομα το ...χρώμα του χρήματος οι φαρμακοποιοί.

Δήμητρα Ευθυμιάδου
IATROPEDIA

- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου