Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Θόδωρος Αμπατζόγλου: Η αγορά "στέγνωσε" από φάρμακα!


Τα χέρια ψηλά έχουν σηκώσει οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας, καθώς είδαν σήμερα τα ράφια των φαρμακείων τους να είναι σχεδόν άδεια! Οι φαρμακευτικές εταιρείες συνεχίζουν να μην προμηθεύουν την αγορά του φαρμάκου με τα φαρμακευτικά σκευάσματά τους για τα οποία έχουν καταθέσει ενστάσεις στην επιτροπή τιμών, ενώ ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Θόδωρος Αμπατζόγλου εκτίμησε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ότι "ο όγκος των ελλείψεων βαίνει αυξανόμενος με ανησυχητικούς ρυθμούς και αυτή η κατάσταση θα συνεχισθεί για όλη την τρέχουσα εβδομάδα".

Σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα ο Θόδωρος Αμπατζόγλου, ενδεικτικό της κατάστασης η οποία σοβεί στην αγορά του φαρμάκου στη χώρα μας, μετά το αλαλούμ το οποίο έχουν προκαλέσει τα... "λάθη" του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά, είναι το γεγονός ότι από τα ράφια των φαρμακείων όλης της χώρας λείπουν όλες οι μορφές των εξής φαρμάκων: LIPIDOR, DIOVAN, MICARDIS, SINGULAIR, ZODIN, SALOFALK, BIOSONIDE, GLUCOPHASE, EUTHYROX, LEGOFER, ZARATOR, XOZAL, DULCOLAX, MIRAPEXIN, SPIRIVA, PERSANTIN, SEROQUEL, CRESTOR, ATACAND, MEDROL, LYRICA, ATORSTAT, INSPRA, MODURETIC, BRASAN, ZURCAZOL, CLARIPEN, CARVEPEN, LEPUR, MONOSORDIL και PENRAZOL.

Η χαώδης αυτή κατάσταση, υπογράμμισε ο Θόδωρος Αμπατζόγλου, έχει στεγνώσει την αγορά από φάρμακα και καθημερινά ασφαλισμένοι και φαρμακοποιοί αγωνίζονται για να βρουν φάρμακα, όχι μόνον τα πολύ ακριβά αλλά και τα καθημερινά σκευάσματα.

ΥGEIA360.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου