Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Επιστολή προέδρου φαρμακοποιών στον πρωθυπουργό: «Μου επιτέθηκε φραστικά ο Σαλμάς»! Η κόντρα έφθασε στου Μαξίμου
Στα όρια βρίσκεται πλέον η κατάσταση στη φαρμακευτική αγορά με τις τιμές των φαρμάκων να μην έχουν δοθεί οριστικά ακόμη και τους φαρμακοποιούς να περιμένουν σε αναμμένα κάρβουνα για το πότε θα πληρωθούν.
Αποτέλεσμα ο πρόεδρος του (ΦΣΑ) Κώστας Λουράντος να στείλει ακόμη και επιστολή στον πρωθυπουργό ισχυριζόμενος ότι του επιτέθηκε τηλεφωνικά ο Μάριος Σαλμάς. Διαβάστε όλη την επιστολή.

Η ένταση όλων των παραγόντων της αγοράς είναι πια εμφανής με αποτέλεσμα να συμβαίνουν και γεγονότα πρωτοφανή.
Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου της Αττικής Κώστας Λουράντος με επιστολή του στον ίδιο τον πρωθυπουργό εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά.
Έφθασε μάλιστα να αποστείλει και επιστολή στου Μαξίμου και τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά υποστηρίζοντας ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας του επιτέθηκε στο τηλέφωνο.
Το αναφέρει στην επιστολή του;

«Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
Έχω την τιμή να εκπροσωπώ το μεγαλύτερο Φαρμακευτικό Σύλλογο της Ελλάδας και, όπως γνωρίζετε, υπό την ιδιότητα μου αυτή έχω ιερή υποχρέωση ( όπως όλοι οι πρόεδροι των Φ.Σ. ) να υπερασπίζομαι με κάθε θεμιτό μέσο τα συμφέροντα των μελών μου.

Σήμερα η κατάσταση που επικρατεί στον χώρο μας, χει υπερβεί όλα τα ανεκτά όρια της φαντασίας. Οι φαρμακοποιοί παραμένουμε απλήρωτοι, παρά τις δεσμεύσεις του αναπληρωτή υπουργού υγείας κου Μ. Σαλμά, οι ελλείψεις των φαρμάκων έχουν καταρρίψει κάθε προηγούμενο ρεκόρ, η αναστάτωση στο χώρα της υγείας με τις νέες τιμές φαρμάκων διαλύει ότι έχει απομείνει στην φαρμακευτική περίθαλψη και ο συμψηφισμός των χρεών του Δημοσίου με τις οφειλές των φαρμακοποιών προς αυτό, τον οποίο υποσχεθήκατε προεκλογικά, έχει πάει στις καλένδες.

Αντιθέτως, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, κος Μ. Σαλμάς μερίμνησε να πραγματοποιήσει αυτή τη ρύθμιση μεταξύ της βιομηχανίας και του Δημοσίου.

Σήμερα το πρωί ο κος Σαλμάς, επικοινωνώντας τηλεφωνικά μαζί μου και όντας σε έξαλλη κατάσταση, μου επιτέθηκε φραστικά λέγοντάς μου ότι η ενημέρωση που έκανα στα μέλη μου, στην οποία – επαναλαμβάνοντας τις δικές του ακριβώς εκφράσεις - τον παρουσίασα ως ανακόλουθο στις υποσχέσεις του και μεροληπτικό υπέρ των βιομηχάνων, επισύρει μήνυση και αγωγή, την οποία θα καταθέσει σήμερα εναντίον μου.

Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι από τούδε και στο εξής δεν θα πρέπει να κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια, διότι προτίθεται να ελέγξει όλες μου τις επαγγελματικές, προσωπικές και οικονομικές κινήσεις «από όταν γεννήθηκα», ώστε να βρει μελανά σημεία και να τα αποκαλύψει.

Κύριε Πρωθυπουργέ, στις δύσκολες στιγμές που βιώνει η Χώρα μας, τέτοιες απειλές και επιθέσεις εναντίον εκλεγμένων εκπροσώπων των κλάδων, δεν περιποιεί τιμή σε αυτούς που τις μετέρχονται. Σας δηλώνω με πάσα ειλικρίνεια ότι με κανέναν εκβιασμό ή με εκφοβισμό κυβερνητικού ή μη προσώπου, δεν πρόκειται να σταματήσω να υπερασπίζομαι τα δίκαια αιτήματα του κλάδου μου.
Το κινητό μου είναι στη διάθεση κάθε αρμόδιας Αρχής να για διαπιστωθούν οι ανωτέρω ισχυρισμοί μου.

IATROPEDIA

- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου