Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Παρατείνονται οι συμβάσεις των συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ!



Για τρεις μήνες παρατείνονται τελικά οι συμβάσεις που έχουν ιδιώτες γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ, ρύθμιση που προβλέπεται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης 

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - iatropedia

Για άλλους τρεις μήνες θα έχουν στη διάθεσή τους τους περίπου 4400 ιδιώτες γιατρούς οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ καθώς στο πολυνομοσχέδιο ενσωματώθηκε διάταξη για την παράταση των συμβάσεών τους έως το τέλος Ιουνίου. 

Η ηγεσία του υπουργείου υγείας προχώρησε στη συγκεκριμένη ρύθμιση δεδομένου ότι τα πολυιατρεία στο ΠΕΔΥ παραμένουν ακόμη στα …σπάργανα και ελάχιστους ασφαλισμένους μπορούν να εξυπηρετήσουν και αυτούς όπως φαίνεται μόνο για συνταγογράφηση. 

Στο διάστημα των τριών μηνών θα συνεχισθούν οι διαπραγματεύσεις του υπουργού υγείας Άδωνι Γεωργιάδη με τους γιατρούς, ώστε μετά τη λήξη τριμήνου να υπογραφούν νέες συμβάσεις με άλλους όρους στον ΕΟΠΥΥ. 

Αγκάθι στις συζητήσεις παραμένει το θέμα της αποζημίωσης των ιατρικών επισκέψεων καθώς σήμερα όλοι οι ιδιώτες γιατροί αμείβονται με το ίδιο ποσό που φορολογημένο δεν ξεπερνά τα 6,5 ευρώ. 

Πάντως πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας είναι να υιοθετήσει ένα νέο σύστημα για την πληρωμή των ιδιωτών γιατρών που θα γίνεται κατά πράξη και περίπτωση. 

Ωστόσο κατά τη διάρκεια των συζητήσεων είναι πιθανό να διαφοροποιηθούν οι αποζημιώσεις καθώς οι διαπραγματεύσεις όπως φαίνεται είναι σκληρές και περιλαμβάνουν …παζάρια κάθε λογής.

14 σχόλια:

  1. Συναδελφοι θα δεκτουμε την παραταση των συμβασεων, το οποιο μεταφραζεται ως αποδοχη εκτελεσης εξετασεων χωρις αντικρισμα;
    Πότε επιτελους θα σκεφτουμε οτι πρεπει να ορθωσουμε το αναστημα μας; Μήπως όταν θα μας εχουν εξαφανίσει εντελως απο τον ιατρικό χαρτη της Ελλάδας; Τι σκεφτεται ο καθενας απο μας γι΄αυτό, τι προοοπτικη δίνει στην επαγγελματική του ζωη; Θεωρεί οτι όλα θα γίνουν καλυτερα μετά απο 3 μήνες, ή θα είναι 3 μήνες παράτασης πριν την έναρξη της νέας εποχης που θα ισοπεδωσει την ειδικότητα μας; (μικροβιολογια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δουλέψτε τζάμπα συνάδελφοι έτσι όπως καταντήσατε , φοβισμένα ανθρωπάκια του δεκάρικου !
    Λιγότερα και απο ξύρισμα στο μπαρμπέρη η ιατρική επίσκεψη και εσείς δραματικά και μαζί τραγικά εκτελεστές της αξιοπρέπειας και του πτυχίου σας.
    Σε 3 μήνες θυμηθείτε το , το κατά πράξη και περίπτωση θα γίνει κατα αντιμησθία, που σημάνει , δήμευση του ιατρείου και της δουλειά σας για 800€ , όποτε κι άν σας τα δείνουν κι αυτά
    ΞΥΠΝΗΣΤΕ- ΕΝΑΝΤΙΩΘΗΤΕ για να μπορείτε να βλέπετε το πρόσωπο σας στον καθρέπτη, αλλά και κατάματα τους ασθενείς σας !
    Ανένταχτος γιατρός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ , ΑΠΛΩΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ( ΜΕ ΤΑ 200 ) ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ 3 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΣΑΣ ΣΟΥΤΑΡΕΙ ΟΠΩΣ ΣΟΥΤΑΡΕ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΙΚΑ -ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΜΕ ΤΑ 200 ΑΤΟΜΑ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΕΞΑΡΧΗΣ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΘΟΥΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ? ΔΙΑΚΡΙΝΩ ΜΙΑ ΑΝΕΞΗΓΗΤΗ ΦΟΒΙΑ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ, ΜΙΑ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ .ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΠΙΑ , ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ! ΟΥΤΕ ΕΟΠΥΥ- ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ - ΟΛΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ , ΓΙΑΤΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΜΟΙΒΕΤΑΙ , Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΖΑΜΠΑ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΕΜΑΘΑΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ .ΕΙΧΕ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΣΤΟ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ !! ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ .ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΙΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑ ΣΑΣ ! ! Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΧΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ.ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ? ΣΤΟ ΠΕΔΥ? ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ετσι ειναι ακριβως οπως τα λετε , ο ιατρος πρεπει να αμοιβεται αξιοπρεπως και οχι με 6,5 ευρω.
    Ντροπη τους!!!!!! , αλλα βρισκουν και τα κανουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ετσι ειναι ακριβως οπως τα λετε .Ο ιατρος πρεπει να αμοιβεται αξιοπρεπως και οχι με 6,5 ευρω.
    Ντροπη τους !!!!! ,αλλα βρισκουν και τα κανουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οσα χρόνια είσαστε στο ΙΚΑ συνάδελφο ικατζη του τρίτου σχολίου δεν τα έλεγες αυτά ,τα κατα τα αλλά σωστά.Πως και τα θυμηθηκες τώρα;τουλάχιστο εκμεταλλευτηκες επαρκώς το ΙΚΑ και τους μίσους έλληνες επαρκώς όπως τα αλλά καλοπαιδα του συναφιου σου; Χαιρετίσματα στο ξυπνητήρι σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω ιατρείο ως παιδιατρος περιπου τεσσερα χρονια. Ουτε ήμουν ποτε στο ικα ουτε ξεφτιλιστηκα με συμβαση ΕΟΠΥΥ. Στο τέλος κάθε μήνα έχω λίγα χρήματα στην τσεπη μου,αλλα τα εχω και δεν τα περιμένω από τον ΕΟΠΥΥ. Λίγα και αξιοπρεπη. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΟΣΟΙ ΑΚΟΜΑ ΦΛΕΡΤΑΡΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ. ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΣΙΜΠΑΤΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ......Η ΤΕΛΕΙΑ ΞΕΦΤΙΛΑ.....

      Διαγραφή
  7. Ναι αλλα ειχε το σθενος και κουνησε μαντηλι. Αν εκμεταλευτηκε τους μισους ελληνες,οπως λες,να εισε σιγουρος οτι κανεις απο αυτους δεν θα πατησει στο ιατρειο του.Οι 3000 που βροντηξαν την πορτα φαινεται οτι μπορουν να κοιταζουν καταματα τους ασθενεις τους ειναι αυτοι που δεν εκαναν διακρισεις σε ασφαλισμενους διαφορων ταμειων προσεθεραν τις ιδιες υπηρεσιες σε ολους, γιαυτο εχουν τα κοτσια να διατηρουν το ιδιωτικο τους ιατρειο μακρυα απο ΕΟΠΥΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν κούνησε ακριβώς μαντήλι...Και αυτό γιατί από ότι φαίνεται θα έχει κατά προτεραιότητα σύμβαση με τον Εοπυυ, με ένα καθεστώς..... προτιμησιακό!!!!!!!!!!! όπως το περιέγραψε ο κ. Βλασταράκος...

      Διαγραφή
  8. Κανενας γιατρος να μην κανει συμβαση.Οποιος θελει και μπορει ερχεται στο γιατρειο κι ο γιατρος οριζει την αμοιβη του.Οποιος δεν μπορει πηγαινει στο ΠΕΔΥ δωρεαν.Φτανει πια ο εξευτελισμος.Ξυπνηστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΟΙ 3000 ικατζηδες που .......σαν παλληκαρια τα βροντηξαν και κρατησαν μονο τα ιατρεια επειδη ηταν καλα παιδια και κοιταζουν στα ματια τα πρωην θυματατα τους γιατι αφου ειναι τοσο μαγκες και τα ιατρεια τους θα πανε μια χαρα και χωρις ταμειο ,γιατι λοιπον επι διμηνου χτυπιοντουσαν σαν τα χταποδια με τις απεργιες τουσ για νατα κρατησουν και τα δυο .Ε..............ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΤΩΝ 7 Κ56.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ¨Και αν ο διπλανός έχει ΕΟΠΥΥ εγώ τι να κάνω¨?

    ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΤΕ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ.ΑΛΛΙΩΣ ΤΖΑΜΠΑ Η ΓΚΡΙΝΙΑ.ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΗ ΝΕΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΑΓΚΑΡΙ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΤΑ ΚΕΡΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ολοι μαζι ΤΩΡΑ εξω απο τον Εοπυυ!!!!!!! Να δουμε που θα βρει ο Άδωνις τη δωρεάν δημοσια υγεια να παρεχει στους ασφαλισμενους του που τους φαγανε ολα τα λεφτα τους απο τα ταμεια...ε πρεπει ο κόσμος να ξυπνήσει κάποια στιγμή!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΑΝΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΣ ; ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΡΜΕΞΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ! ΞΥΠΝΗΣΤΕ !!!! ΜΟΝΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ , ΑΝ ΚΑΙ ΔΕ ΤΟ ΒΛΕΠΩ , ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠ ΤΟ ΝΑ ΚΛΑΙΜΕ ΤΗ ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ.......
    ΙΚΑΤΖΗΔΕΣ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΕΣΥ..ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ ΣΤΙς ΟΡΕΞΕΙΣ ΤΟΥ ΑΔΩΝΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή