Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Κ. Θεοδοσιάδης: Τα φαρμακεία θα παραμείνουν κλειστά, δεν θα επιτρέψουμε την εξόντωση του κλάδου!

Από Χριστίνα Χατζηπαλαμουτζή - YGEIA360.GR

Να επαναφέρει ο πρωθυπουργός στην τάξη τους υπουργούς του και να αποσύρουν τις επίμαχες διατάξεις του νομοσχεδίου για τα φαρμακεία και τους φαρμακοποιούς που οδηγεί στην οργανωμένη εξόντωση του κλάδου , αναφέρει σε δήλωση του ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης.


Συγκεκριμένα Ο πρόεδρος του ΠΦΣ μέσα από την συνεδρίαση του ΔΣ η οποία συνεχίζεται μέχρι τώρα έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την συνεχιζόμενη απεργία των φαρμακοποιών:

"Βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ένα καλά οργανωμένο σχέδιο που οδηγεί στην εξόντωση το φαρμακείο και την φαρμακευτική περίθαλψη , με απώτερο σκοπό τα φάρμακα να πωλούνται από τα σουπερ μάρκετ. Αυτό το σχέδιο δεν θα επιτρέψουμε να υλοποιηθεί και ζητάμε την απόσυρση όλων των επίμαχων διατάξεων.

Στα πλαίσια της εξαφάνισης της μεσαίας τάξης , στα πλαίσια της συγκέντρωσης κεφαλαίου από τους μικρομεσαίους στους οικονομικά ισχυρούς , τώρα ήλθε η σειρά των φαρμακοποιών να πληρώσουν. Απέ τα μέτρα αυτά θίγονται κυρίως οι ασφαλισμένοι οι οποίοι θα πληρώσουν τα διπλάσια και τριπλάσια χρήματα για τα φάρμακα τους.

Καλούμε τον πρωθυπουργό να επαναφέρει στην τάξη τους υπουργούς του και να αποσύρουν τις διατάξεις αυτές.

Εμείς θα αγωνισθούμε για να μην περάσουν τα μέτρα αυτά, γιατί αυτό είναι στο σωστό και το κοινωνικά δίκαιο.

Τα φαρμακεία θα συνεχίσουν να είναι κλειστά . Οι φαρμακοποιοί έχουν συγκέντρωση για μεν την Βόρεια Ελλάδα αύριο Πέμπτη στις 11 το πρωί, στον Λευκό Πύργο στην Θεσσαλονίκη, ενώ φαρμακοποιοί από όλη την Ελλάδα θα συγκεντρωθούν έξω από την Βουλή την ημέρα συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου».

1 σχόλιο:

  1. Σε λιγο θα μας λενε να αγοράζουμε τα φαρμακα από τα Super markets και τα παιχνιδαδικα και όταν αρρωσταινουμε να μας εξεταζουν οι κτηνιατροι γιατι για ζωα μας περνανε.Ολοι αυτοι οι ανεπάγγελτοι Χατζηδακης Γεωργιαδης Μητσοτάκης κοκ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή