Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Απειλές Αδωνι προς τους βουλευτές για το πολυνομοσχέδιο


Προειδοποίηση για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, στο οποίο περιλαμβάνονται οι ρυθμίσεις για γάλα και φάρμακα, απηύθυνε στους «αντάρτες» βουλευτές ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, στηρίζοντας για σκόμη μία φορά, τον ρόλο του πιο μνημονιακού υπουργού της κυβέρνησης.

«Όποιος δεν ψηφίσει στη Βουλή αναλαμβάνει την ευθύνη εξόδου της χώρας από το ευρώ. Δεν είμαστε παιδάκια, είμαστε βουλευτές... Ο Σαμαράς κατάφερε σε ένα μήνα να βγούμε στις αγορές. Βγαίνουμε από το μνημόνιο, ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης σε δηλώσεις του στο Mega. «Η ψηφοφορία είναι μια ιστορική στιγμή. Το θέμα είναι ποιος θέλει ο τόπος να πάει μπροστά, ή ποιος θέλει ο τόπος να γυρίσει στον εφιάλτη» υπογράμμισε o υπουργός Υγείας, ο οποίος χαρακτήρισε κακομαθημένους τους φαρμακοποιούς. «Συνάδελφοί μου στην κυβέρνηση εισηγήθηκαν να κάνω δεκτά όλα τα αιτήματα της τρόικας γιατί οι Έλληνες φαρμακοποιοί είναι τόσο κακομαθημένοι που θα κάνουν απεργία ότι και αν ψηφιστεί» είπε ο κ. Γεωργιάδης τονίζοντας ότι με προσωπική του παρέμβαση δεν πέρασαν όλα τα μέτρα που ζήτησε η τρόικα για τα φαρμακεία.


Οι δηλώσεις αυτές έρχονται να «κουμπώσουν» στην ανακοίνωση που εξέδωσε αργά την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας για τους φαρμακοποιούς, χαρακτηρίζοντας την απεργία τους υπερβολική και καλώντας τους να την ξανασκεφθούν. «Η τελική συμφωνία που θα ψηφιστεί από τη Βουλή, να είστε βέβαιοι ότι θα είναι σταθμισμένη έτσι, ώστε να προστατεύει τα συμφέροντα αμφοτέρων», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης αργά το απόγευμα της Τετάρτης, ωστόσο οι φαρμακοποιοί φαίνεται ότι δεν πείθονται από την στάση αυτή. Ο κλάδος έχει λάβει πλέον τις αποφάσεις του, αφού οι δύο Φαρμακευτικοί Σύλλογοι στις συνεδριάσεις τους την Τετάρτη αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσει�� μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου την Κυριακή, ενώ κατά την ημέρα της ψήφισης του νομοσχεδίου θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από την Βουλή.

Οι φαρμακοποιοί της Αττικής θαβρίσκονται σε απεργίες μέχρι την ερχόμενη Δευτέρσ 31 Μαρτίου και την ίδια ημέρα θα πραγματοποιήσουν και νέα Γενική Συνέλευση προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση. Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι φαρμακοποιοί όπως όλα δείχνουν, θα δυσκολέψουν πολύ την κυβέρνηση και τον υπουργό Υγείας εάν δεν γίνουν αποδεκτά τα βασικά τους αιτήματα που αφορούν στα ΜΥΣΥΦΑ, στο ωράριο και στο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Πηγή: http://www.onmed.gr/farmako/310630/apeiles-adoni-pros-tous-vouleutes-gia-to-polunomoschedio/#ixzz2xAAmoOkw

1 σχόλιο:

  1. Ο ΑΔΩΝΙΣ ΤΟΥ 16 ΟΥ! ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ !
    ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΕΥΚΟΛΑ ΜΕ ΤΙΣ ΨΕΥΤΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΝΑ ΔΩ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή