Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Μαγνησία: Απειλούνται με λουκέτα τα ιδιωτικά εργαστήρια

Λόγω συσσωρευμένων οφειλών από τον ΕΟΠΥΥ



Ακόμη και με λουκέτο κινδυνεύουν τα μικροβιολογικά και ακτινοδιαγνωστικά εργαστήρια στο νομό Μαγνησίας, αφού οι συσσωρευμένες οφειλές του ΕΟΠΥΥ δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο την λειτουργία τους, ενώ προβλήματα υπάρχουν και στην προμήθεια αντιδραστηρίων. 

Οι γιατροί παραχώρησαν σήμερα συνέντευξη τύπου και επι της ουσίας επανήλθαν στο θέμα της επιστολής του ΕΟΠΥΥ προς γιατρούς, με αφορμή εξώδικο του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας.Ο πρόεδρος του Ι.Σ.Μ. Ευθύμης Τσάμης, έκανε λόγο για “αήθη επίθεση προς τους 150 συμβεβλημένους γιατρούς στη Μαγνησίας που στηρίζουν τον ασφαλιστικό φορέα για χρόνια, με τιμές καθηλωμένες στα επίπεδα του 1992, με αποζημίωση 10 € ανά επίσκεψη μικτά”.



Ευθύμης Τσάμης - Πρόεδρος Ι.Σ.Μ

Στην δεινή κατάσταση που βρίσκονται τα μικροβιολογικά και διαγνωστικά εργαστήρια της Μαγνησίας,αναφέρθηκαν με τη σειρά τους οι κ.κ Φώτης Χατζηδημητρίου και Γιάννης Πολύζος.Σύμφωνα με τον μικροβιολόγο Φώτη Χατζηδημητρίου, 2,5 χρόνια τώρα, τα 50 εργαστήρια στο νομό σηκώνουν το 97% του όγκου εργασίας των εξετάσεων των ασθενών της Μαγνησίας, με αποτέλεσμα οι συσσωρευμένες οφειλές να φθάνουν ως και τις 300.000 €.Ανέφερε ως παράδειγμα εργαστήριο που το 2013 έχει τζίρο 164.000 € μικτά, από τα οποία έγιναν κρατήσεις, 67.000 € απο τον ΕΟΠΥΥ και τα υπόλοιπα στην Εφορία,, συνολικού ύψους 116.000 €. 

Φώτης Χατζηδημητρίου - Μικροβιολόγος 

Γιάννης Πολύζος - Πυρηνικός Γιατρός

Από τη πλευρά του ο γιατρός Γιάννης Πολύζος, ιδιοκτήτης διαγνωστικού κέντρου, ανέφερε ότι οι τιμές παραμένουν καθηλωμένες από το 1992 χωρίς να έχει γίνει καμία ανατίμηση, με αποτέλεσμα τα προβλήματα να συσσωρεύονται κάθε χρόνο όλο και περισσότερο.

Ρεπορτάζ : Σπύρος Μπαξεβάνος

2 σχόλια:

  1. Ποσο καιρο τωρα λεμε οτι πρεπει ολοι οι εργαστηριακοι να βγουν απο τον εοππυ .
    Τωρα ειναι αργα για διαμαρτυριες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ότι νά ναι ... ούτε που έχουν καταλάβει ποιο είναι το πρόβλημά ΤΟΥΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή