Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Η «τελευταία» ημέρα Κουρουμπλή στην Αριστοτέλους


Η χώρα οδεύει ολοταχώς στις κάλπες και τα μέλη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μετρούν τις τελευταίες ώρες στις κυβερνητικές τους θέσεις.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα ορκιστεί το πιθανότερο την Παρασκευή, αν όχι αργά σήμερα το βράδυ.

Επικεφαλής της θα είναι, όπως όλα δείχνουν, η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου και αν και έχουν ακουστεί κάποια ονόματα για τα βασικά Υπουργεία, στα οποία συνήθως αντικαθίστανται οι επικεφαλής, η τύχη του Υπουργείου Υγείας παραμένει, πέραν κάποιων διαρροών, μυστήριο.

Αρκετοί εκτιμούν πως Π. Κουρουμπλής, ίσως και ο Ανδρέας Ξανθός, θα παραμείνουν στις θέσεις τους έως τις εκλογές, άλλωστε η προεκλογική περίοδος είναι μάλλον σύντομη.
Ωστόσο, όπως πληροφορούμαστε πρόθεση της Κουμουνδούρου είναι να αποσύρει από τα Υπουργεία όλους τους «κοινοβουλευτικούς», νυν βουλευτές δηλαδή και όσους θα είναι υποψήφιοι.

Κατά πόσο αυτό θα είναι εφικτό θα φανεί στην πράξη.

Στην περίπτωση του Υπουργείου Υγείας, πάντως, αυτό που ακούγεται είναι πως την Παρασκευή ο Παναγιώτης Κουρουμπλής θα περάσει για τελευταία φορά τις πύλες του κτηρίου του Υπουργείου Υγείας.

Ποιος θα μείνει, λοιπόν, στις επάλξεις της Υγείας; Αυτό είναι το ζητούμενο, αφού στον «κανόνα» που σκέφτεται να εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ εμπίπτουν και οι Γενικοί Γραμματείς. Συνεπώς, αν ισχύσει αυτό που συζητείται σε Κουμουνδούρου και, όπως μαθαίνουμε, φυσικά και στην Αριστοτέλους τις τελευταίες ημέρες, το Υπουργείο Υγείας θα μείνει «γυμνό».

Τότε, όμως, η όποια μεταβατική κατάσταση, δηλαδή ένας υπηρεσιακός υπουργός, θα είχε μόνο τυπικό ρόλο και πρακτικά δεν θα μπορεί να προχωρήσει οποιαδήποτε ουσιαστική διαδικασία.

Αλλά και στην περίπτωση που κρατήσει, προσωρινά, τα ηνία του Υπουργείου κάποιος εκ των δύο Γενικών Γραμματέων πολλοί αμφιβάλλουν για το τι θα μπορέσει να προχωρήσει επί της ουσίας.

Βέβαια, πάλι, τι θα μπορούσε να υλοποιήσει οι κ.κ Κουρουμπλής και Ξανθός εν μέσω προεκλογικής περιόδου είναι επίσης ένα βασικό ερώτημα…

Μένει να τα δούμε όλα στην πράξη.

3 σχόλια:

  1. Σήμερα σιγουρα θα λύσουν όλα τα θέματα που δεν έλυσαν τους προηγούμενους 7 μήνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στον αγύριστο εσύ και η...κομμουνιστοομάδα σου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή