Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Επίσχεση εργασίας απλήρωτων ιατρών ΕΟΠΥΥ από 1 Ιουνίου


Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την καθυστέρηση αμοιβών των συμβεβλημένων ιατρών του ΕΟΠΥΥ, η όποια καθιστά προβληματική τόσο την απρόσκοπτη συνέχιση της συμβάσεως, όσο και την λειτουργία αυτή καθ’ εαυτή των ιδιωτικών ιατρείων.

H ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ συστήνει στα μέλη της, επίσχεση εργασίας από 1ης Ιουνίου και μέχρι της καταθέσεως της αμοιβής τουλάχιστον των επισκέψεων Ιανουαρίου 2016, οι οποίες έχουν καταστεί ήδη ληξιπρόθεσμες, από την τελική κατάθεση των παραστατικών του Ιανουαρίου. Η λήξη της επίσχεσης για τον κάθε ιατρό θα επισυμβεί με την κατάθεση στο λογαριασμό του των χρημάτων των επισκέψεων που αντιστοιχούν στον Ιανουάριο του 2016. Εφιστούμε την προσοχή ότι αρκετοί ιατροί δεν θα πληρωθούν τις επισκέψεις του Ιανουαρίου λόγω διαδικαστικού προβλήματος.

Καλοπροαίρετα, υπό την υπόσχεση εμπροθέσμου αμοιβής, οι συμβεβλημένοι ιατροί συνεχίζουν να εκδίδουν σε μηνιαία βάση τιμολόγια για δεδουλευμένες αμοιβές, με άγνωστη ημερομηνία αποπληρωμής. Η μόνη γνωστή ημερομηνία για τους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ είναι πότε και πόσο θα πληρώσουν σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές σε ποσά της τάξεως του 60%, που εκμηδενίζουν το εισόδημα από τη σύμβασή τους.

Η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ δρομολογεί νομικές ενέργειες απέναντι στην αυθαίρετη και άδικη συμπεριφορά του Οργανισμού και του ΥΥΚΑ κατά τον τρόπο ελέγχου και εκκαθάρισης των παραστατικών και θα συνδράμει καθ’ οιονδήποτε τρόπον όλους τους συμβεβλημένους γιατρούς μέλη της.

Σε περίπτωση κουρέματος κατά την εκκαθάριση, η έκδοση πιστωτικού τιμολογίου προς τον Οργανισμό θα πρέπει να συνοδεύεται από τη «ρητή επιφύλαξη του ενδιαφερομένου, παντός δικαιώματος του για προσφυγή σε επιτροπή ενστάσεων και διεκδίκηση του μη αποδεκτού -από τον ΕΟΠΥΥ-, ποσού δαπάνης», καθώς προέρχεται από αναγωγική στατιστική εκτίμηση και όχι από πραγματική εκκαθάριση.

Η κοινωνική και ασφαλιστική πολιτική της χώρας δεν μπορεί πλέον να χρηματοδοτείται από τις τσέπες των ιατρών. Οι αντοχές των ιατρών του ΕΟΠΥΥ τελείωσαν απέναντι στις ατέρμονες προσχηματικές υποσχέσεις του Οργανισμού, που καθιστούν αδύνατη την επαγγελματική δραστηριότητα των ιατρών του ΕΟΠΥΥ, η οποία προαπαιτεί τακτικές πληρωμές κάθε μήνα στις προβλεπόμενες ημερομηνίες.

Ζητούμε προκαταβολικά την κατανόηση των ασφαλισμένων για την ταλαιπωρία τους, αλλά αδυνατούμε να αντιμετωπίσουμε με άλλο τρόπο, τον εμπαιγμό από την ηγεσία του ΕΟΠΥΥ και την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

Η Πρόεδρος           Ο Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου  Χρήστος Παπασιδέρης

11 σχόλια:

  1. Ναι καλά τώρα σας έπιασε το τρέμουλο για τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ...Κοντεύει να τελειώσει το πρώτο εξάμηνο, οι γιατροί δεν έχουν πάρει μια για το 2016 και εσείς μιλάτε για τον Ιανουάριο....Έλεος πια...Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αναξιόπιστος και η ηγεσία του ΕΟΠΥΥ κοροιδεύει τους γιατρούς, την ίδια ώρα που διοχετεύει τα κονδύλια για να πληρώνονται όλοι οι άχρηστοι κηφήνες καθαρίστριες-δικαστίνες, ΕΡΤτζήδες, Καρανίκες, επίορκοι και δεν έχει τέλος...Αν δεν θέσετε την κατάσταση όπως ακριβώς είναι μην περιμένετε ούτε τους γιατρούς να σας ακολουθήσουν ούτε την Κυβέρνηση να φοβηθεί με τις ανακοινώσεις για πληρωμές του ενός μηνός...ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 4 ΜΗΝΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΤΕΛΗ ΙΟΥΝΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΕΛΘΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τα παλιά, η ΕΝΙ δρομολογεί αγωγές. Οι υπόλοιποι μήνες του 2016 δεν είναι ληξιπρόθεσμοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί οι υπόλοιποι υπάλληλοι ακόμα και ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, τους "ληξιπρόθεσμους" μισθους του πληρώνεται??????...Οι προαναφερόμενοι ΚΗΦΗΝΕΣ ΠΡΟΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ τις μισθάρες τους...Επιπλέον αυτά που συμβαίνουν σήμερα με τον συγκεκριμένο ΠΡόεδρα του ΕΟΠΥΥ, δεν έχουν γίνει ούτε επί Βουδούρη -που τον Ιούνιο είχαμε πάρει τις επισκέψεις ΤΡΙΩΝ μηνών...Έλεος προσφέρετε και δικαιολογίες τώρα σε αυτούς τους τυχάρπαστους?????....

      Διαγραφή
    2. FREE TO GO ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΙ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ.ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΚΥΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΟΙ ΦΑΠΕΣ.
      ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΤΕ ΓΡΑΦΙΚΟΙ,ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ.

      Διαγραφή
    3. Free to go και εξυπανδίστικες παρόλες...Την ανεπάρκεια των συνδικαλιστιών φορέων των γιατρών που δρουν μόνο για τα προσωπικά τους συμφέροντα την μεταθέτουμε στις πλάτες των απλών γιατρών με διλήμματα του τύπου "αν θες να κάτσεις αλλιώς δίνε του"...Η αντίληψη του "Οι καθαρίστριες και ο Καρανίκας να πλερώνονται και όλοι οι άλλοι να πάνε να πνιγούν"....Θλίψη...

      Διαγραφή
  3. Γκρινιάζουμε και γαυγίζουμε αλλά τα ποσοστά συμμετοχής στις επισχέσεις είναι πολύ θεαματικά. Τι περιμένουμε ακριβώς, να μας έρθουν όλα "μάνα εξ'ουρανού".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποια ποσοστα συναδελφε?οι λιγοστοι που κανουν επισχεση σε τρεις μερες τη ληγουν.Χωρις να ικανοποιηθει κανενα αιτημα κανουν πισω.Εχει γινει η σφαγη στις μειωσεις των εξετασεων και συνεχιζουμε να κραταμε χαρτια χωρις αντικρυσμα.Ελεος.

      Διαγραφή
  4. ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ...ΜΕ ΚΑΘΕ ΑΛΛΑΓΗ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΤΑ ΙΔΙΑ ..ΑΠΟ ΤΟ 2013 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ... ΤΑ ΙΔΙΑ!! ΠΑΡΤΕ ΧΑΡΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΦΑΤΕ ΛΟΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αντιλαμβανεται κανείς τι σημαίνει για τους παρόχους, πιθανή ενεργοποίηση του κόφτη του χρόνου τον Απρίλιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΓΙΑΤΡΕ ΜΟΥ (7:28)ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΩΣΤΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΕΣ ΝΑ ΣΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΟ ΑΙΜΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΗΠΙΑΝ......!!!!ΚΑΙ ΑΣΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν νομίζω πως υπάρχει διαφωνία σε αυτά που λέμε...Απλά πιστεύω πως οι -ο Θεός να τις κάνει- ηγεσίες των Ιατρών παίζουν βρώμικο παιχνίδι στις πλάτες μας...Γι' αυτό και διαδίδουν τα γελοία διλήμματα του τύπου "εάν δεν σου αρέσει ο ΕΟΠΥΥ, φύγε" ενώ στην πράξη κάνουν τις πλάτες στην σημερινή ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ διοίκηση του ΕΟΠΥΥ...Μια διοίκηση ΕΟΠΥΥ που εκτός από την ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ ΤΗΣ, αποδεικνύεται ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΗΣ των χρημάτων των γιατρών (κόβωντας 200 ευρα όπου γουστάρει), ΤΡΑΓΙΚΑ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ (5 μήνες απλήρωτοι οι γιατροί), ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ (αδιαφορώντας για την Υγεία του πληθυσμού εδωσε όλα τα αποθεματικά της για να πληρώνονται οι Καρανίκες, οι καθαρίστριες-δικαστίνες και η ΕΡΤ)...Και όμως δεν ακούστηκε "κιχ" από τις "ηγεσίες των γιατρών", παρά μόνο κάτι Καραγκιοζιλίκια-επισχέσεις για αμοιβές του Ιανουαρίου!!!!!!!!... Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πλέον ΟΛΟΙ "τι καπνό φουμάρουν"...

      Διαγραφή