Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Κίνητρο 400 ευρώ τον μήνα σε 311 αγροτικούς γιατρούς

Η σχετική απόφαση έχει αναδρομική ισχύ από τις 21 Φεβρουαρίου, οπότε δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ ο νόμος για το "παράλληλο πρόγραμμα".

iatronet

Υπογράφηκε από τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη, η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που προβλέπει την παροχή οικονομικών κινήτρων σε 311 αγροτικούς γιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου (υπόχρεους και επί θητεία), οι οποίοι υπηρετούν σε άγονες περιοχές.

Στους γιατρούς αυτούς θα χορηγείται μηνιαίο επίδομα 400 ευρώ, ενώ η απόφαση θα έχει αναδρομική ισχύ από τις 21 Φεβρουαρίου 2016, οπότε και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ο Νόμος 4368/2016 (παράλληλο πρόγραμμα).

Η αναδρομική ισχύς της ΚΥΑ αφορά όσους γιατρούς συνεχίζουν να υπηρετούν στα Περιφερειακά Ιατρεία και Κέντρα Υγείας των περιοχών αυτών, κατά την ημερομηνία δημοσίευσής της.

Στόχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου είναι με αυτό τον τρόπο να ενισχύσει τη στελέχωση των δημόσιων δομών υγείας στις άγονες, δυσπρόσιτες και νησιωτικές περιοχές της χώρας αναγνωρίζοντας παράλληλα τη σημαντική συμβολή των γιατρών στην προάσπιση της δημόσιας περίθαλψης και στη διασφάλιση του δικαιώματος των κατοίκων αυτών των περιοχών σε αξιόπιστη υγειονομική φροντίδα.

2 σχόλια:

  1. ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΣΙ ΠΟΥ ΦΟΡΕΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΕΟΠΥΥΤΕΣ!!!! ΤΟ ΤΑΞΗΜΟ ΔΕΝ ΧΑΛΑΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και άμα δείτε το χρώμα του χρήματος...
    να μου γράψετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή