Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Και απλήρωτοι και κουρεμένοι οι εργαστηριακοί γιατροί! Τι θα κάνει ο ΕΟΠΥΥ

Δευτέρα 27 Ιούνιος 2016

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου - Health Report.gr

Τελειωμό δεν έχουν τα κουρέματα από τον ΕΟΠΥΥ στις οικονομικές διεκδικήσεις των γιατρών.

Στην πιο δύσκολη θέση φαίνεται ότι είναι οι εργαστηριακοί γιατροί, καθότι οι περισσότεροι δεν έχουν ακόμη πληρωθεί ούτε καν για τον μήνα Ιανουάριο.

Όσοι όμως έχουν πληρωθεί είδαν τα ποσά που διεκδικούν από τον ΕΟΠΥΥ να κουρεύονται σε μεγάλο ποσοστό. Αιτία κάποιες τυπικές παραλείψεις που κοστίζουν όμως ακριβά έστω κι αν δεν ευθύνονται πάντα οι γιατροί. Δείτε ΕΔΩ πως ο ΕΟΠΥΥ κόβει χωρίς έλεος τα χρήματα των γιατρών: «Κούρεμα ακόμη και 100% από τον ΕΟΠΥΥ στα λεφτά των γιατρών-κλινικών! Όλες οι λεπτομέρειες»

Η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Εργαστηριακών Γιατρών (ΠΕΕΒΙ) έθεσε όλα τα ζητήματα στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Σωτήρη Μπερσίμη κατά τη διάρκεια συνάντησης.

Τα μέλη της ΠΕΕΒΙ ενημέρωσαν τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ ότι δεν είχαν γνώση για τη διαδικασία η οποία να σημειωθεί εφαρμόζεται αναδρομικά, ενώ δεν είχαν γνωστοποιηθεί έγκαιρα και οι κανόνες ελέγχου. Αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν μεγάλες και «ουσιαστικά άδικες περικοπές στις ελεγχόμενες δαπάνες» όπως σημειώνουν οι εργαστηριακοί γιατροί.

Κατά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ οι εκπρόσωποι του κλάδου εξέθεσαν λεπτομερώς το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τις εκκαθαρίσεις των οφειλών και ζήτησαν την άμεση παρέμβασή του ώστε να δοθεί λύση.

Ο κ.Μπερσίμης υποσχέθηκε στην αντιπροσωπεία ότι έχει φροντίσει ώστε οιεπιτροπές ενστάσεων να διεκπεραιώνουν τις ενστάσεις το πολύ σε 10 ημέρες ενώ για παραλείψεις σφραγίδων και υπογραφών θα υπάρχει διαδικασία διόρθωσης.

Ωστόσο ανέφερε ότι θα εξετασθεί το ζήτημα με την ασφαλιστική ικανότητα των ασθενών οι οποίοι ενώ εμφανίζονται ενήμεροι στο ηλεκτρονικό σύστημα, στηνπραγματικότητα δεν είναι. Συνέπεια όμως είναι να κουρεύονται αυτομάτως τα χρήματα των γιατρών παρότι έχουν εκτελέσει τα παραπεμπτικά. Πάντως αυτή δε φαίνεται να είναι η μοναδική αστοχία στη διαδικασία ελέγχου των οικονομικών διεκδικήσεων των ιδιωτών παρόχων.

Τις τελευταίες ημέρες σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.grεπικρατεί ένα μικρός πανικός στην Πεύκη όπου γίνεται η εκκαθάριση. Πανικός που οφείλεται και σε τεχνικά προβλήματα που προέκυψαν. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις αποκλειστικές πληροφορίες του HealthReport.gr: «ΕΟΠΥΥ: Μπάχαλο με τις εκκαθαρίσεις στα χρήματα των γιατρών από τεχνικά προβλήματα!»

Πάντως σχετικά με το παράβολο 2% επί της αιτούμενης δαπάνης, ως «κόστος ένστασης», ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ δεσμεύτηκε στην ΠΕΕΒΙ ότι δε θα ισχύσει για τους δύο πρώτους μήνες, παρότι οι γιατροί ζήτησαν εξαίρεση για πέντε μήνες.

Σε ότι αφορά στις πληρωμές των εργαστηριακών γιατρών σύμφωνα με την ενημέρωση από τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, από τις 3600 καταθέσεις εργαστηριακών γιατρών για τον μήνα Ιανουάριο, έχουν οριστικοποιηθεί οι 2300, ενώ έχει ξεκινήσει και ο έλεγχος του Φεβρουαρίου, όπου από τις 3600 έχουν οριστικοποιηθεί οι 600καταθέσεις.

1 σχόλιο: