Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Ιδιοπαθής Πνευμονική Ίνωση: Απάντηση ΕΟΠΥΥ για τις θεραπείες


Εμμένει στη θέση της για τις προϋποθέσεις χορήγησης θεραπείας σε ασθενείς με Ιδιοπαθή Πνευμονική Ίνωση η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, παρά τις καταγγελίες της Πνευμονολικής Εταιρείας για αυθαίρετο αποκλεισμό πασχόντων από θεραπείες που μπορούν να τους παρατείνουν και βελτιώσουν τη ζωή (εδώ).

Ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Π. Γεωργακόπουλος, πνευμονολογος και ο ίδιος, σε ανακοίνωση του θυμίζει πως για την εν λόγω πάθηση έχουν λάβει έγκριση κυκλοφορίας και διάθεσης στους ασθενείς δύο σκευάσματα. “Κάθε ένα από αυτά έχει λάβει έγκριση με διαφορετικές ενδείξεις χορήγησης ως προς τα στάδια της νόσου”, διευκρινίζει και προσθέτει πως “ως εκ τούτου ο Οργανισμός με την αρμόδια Δ/νση δημιούργησε δύο διαφορετικά έντυπα που συμπληρώνονται από τον θεράποντα ιατρό προκειμένου να εγκριθεί η χορήγηση του φαρμάκου”.

Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο του Οργανισμού, οι εξετάσεις που ζητούνται και που το αποτέλεσμα τους καταγράφεται στο έντυπο του ΕΟΠΥΥ, “είναι ακριβώς οι αναγκαίες εξετάσεις που απαιτούνται για την σταδιοποίηση της βαρύτητας της νόσου (σε ήπια, μέτρια, βαρειά) και που εφαρμόζουν οι ειδικοί πνευμονολόγοι στη καθημερινή κλινική πράξη”.

Υποστηρίζει, μάλιστα, πως “η σύνταξη των προαναφερθέντων εντύπων έγινε αφού προηγήθηκε διαβούλευση της Διοίκησης του Οργανισμού με ειδικούς πνευμονολόγους που μετείχαν μάλιστα και στην επιτροπή Φαρμάκων Υψηλού Κόστους”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου