Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Ο ΕΟΠΥΥ και η θεωρία του "χάους"

Η κατάσταση με τον ΕΟΠΥΥ εν μέσω θέρους έχει ως εξής και οι πολίτες πρέπει να μάθουν την αλήθεια :

cropped-enieoppy.jpg530 κλινικοί ιατροί παραμένουν απλήρωτοι για τον Ιανουάριο του 2016, παρά τους περί του αντιθέτου ισχυρισμούς από την ηγεσία του ΕΟΠΥΥ. Οι κλινικοεργαστηριακοί και όλοι οι εργαστηριακοί ιατροί είναι απλήρωτοι για όλο το 2016, αναμένοντας να εισπράξουν αξιοσημείωτο κούρεμα, λόγω rebate και clawback. Ο Φεβρουάριος του 2016 καθίσταται ληξιπρόθεσμος στις 28 του μήνα.

Οι υποχρεώσεις μας απέναντι σε προμηθευτές , ελληνικό δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, δημόσιες επιχειρήσεις τρέχουν διαρκώς και κανείς ΔΕΝ μας κάνει πίστωση!! Οι κλινικοί ιατροί ήδη έχουν χρεωθεί φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις αξίας τουλάχιστον 6.000 ευρώ, χωρίς αντίστοιχες πληρωμές.

Οι συμβάσεις παρατάθηκαν με απόφαση ΔΣ του Οργανισμού μέχρι 31/10/16, χωρίς επικύρωση με Υπουργική απόφαση.

Εξακολουθούν οι ιατροί να δέχονται με συνοπτικές διαδικασίες, εξουθενωτικά κουρέματα σε στατιστικό, μη πραγματικό έλεγχο, με πάγωμα πληρωμών σε οποιαδήποτε ένσταση.

Πολλοί ιατροί αναφέρουν ότι έχουν χαθεί ενυπόγραφες επισκέψεις, εσώκλειστες στους φακέλους στην Πεύκη και ότι κουρεύονται 200 ευρώ καθώς δεν ανοίγει το σκαναρισμένο ηλεκτρονικό αρχείο της επίσκεψης ??.

Ο στόχος της πάταξης της πραγματικής παραβατικότητας από τον ΕΟΠΥΥ μένει όνειρο απατηλό. Αναμένουμε με προσμονή, τις απαιτούμενες εισαγγελικές παρεμβάσεις επί τελεσίδικων υποθέσεων της ΥΠΕΔΥΦΚΑ για αποδεδειγμένη παραβατική συμπεριφορά παρόχων.

Η ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ ζητά μετ’ επιτάσεως τον ουσιαστικό και τυπικό έλεγχο, εδώ και χρόνια οπότε και εκκρεμεί ο έλεγχος και η εκκαθάριση του οφειλομένου 10% από το 2012!!! Ο δε έλεγχος του 2013 που έχει εκκαθαρισθεί από τις ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες, παραμένει απλήρωτος. 

Ο τίμιος ιατρός του Οργανισμού που εργάζεται αξιοπρεπώς, αργοπεθαίνει.

Ενημερώνουμε τους ασφαλισμένους ότι προσπαθούμε να παραμείνουμε κοντά τους στην ΠΦΥ με κάθε τρόπο και να μην κλείσουν τα ιατρεία μας, υπό το βάρος των οικονομικών μας υποχρεώσεων και χωρίς πληρωμές από τον ΕΟΠΥΥ. Είμαστε όμως αναγκασμένοι να κηρύξουμε επίσχεση παροχής υπηρεσιών από 01/07/2016, ζητώντας τα δεδουλευμένα Φεβρουαρίου αλλά και τις πληρωμές που εκκρεμούν για τον Ιανουάριο.

Η ηγεσία του ΕΟΠΥΥ ας επισπεύσει την τήρηση των υποχρεώσεων της, χωρίς νουθεσίες και υποδείξεις προς τους συμβεβλημένους ιατρούς. Αν επιθυμεί, οι ιατροί που θα πληρωθούν και ΔΕ θα συμμετέχουν στην επίσχεση, ας το δηλώσουν στον ΕΟΠΥΥ για να έχει ο οργανισμός την πληροφόρηση του, με όποιον τρόπο του φανεί αυτή χρήσιμη.

Η Πρόεδρος            Ο Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου   Χρήστος Παπασιδέρης

8 σχόλια:

 1. Καλησπέρα σε όλους.Δεν είμαι γιατρός, είμαι κόρη ενός τίμιου,όπως το είπατε,πολύ τίμιου γιατρού,ο οποίος δουλεύει όλη μέρα εδώ και χρόνια και έχει φτάσει στο σημείο να έχει ξοδέψει τις οικονομίες μιας ζωής,την ασφάλεια για τα γεράματα του όπως λέει και ο ίδιος και να περιμένει ακόμη να πληρωθεί τα λίγα "κουρεμένα" κατά πολύ χρήματα από τον εοπυυ..Κι εγώ σαν κόρη εργαζόμενη και μητέρα πια καταλαβαίνω την αγανάκτηση που τον κατακλύζει και πραγματικά στεναχώριεμαι να τον βλέπω έτσι και όλους εσάς τους εργαστηριακους ιατρούς.Για το λόγο αυτό σας παρακαλώ να ξεσηκωθείτε,να κάνετε κάτι όλοι μαζί, να διεκδικήσετε κάτι καλύτερο για σας και τις οικογένειές σας.όλες οι υπόλοιπες ειδικότητες εξαρτώνται από σας για τις διαγνώσεις τους.επιτέλους καταλάβετε την αξία σας.επιπλέον οι οδοντίατροι γιατί δεν έχουν ταμεία και όλοι εχουμε μάθει και πληρώνουμε κανονικά. Και το λέει μια εργαζόμενη επαναλαμβάνω που δεν της περισσεύουν. Παρακαλώ κάντε κάτι..Ευχαριστώ για τον χρόνο σας..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΧΟΥΝΤΑ.ΤΙ ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ?ΖΗΤΑΤΕ ΠΛΗΡΩΜΗ ΔΥΟ ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΤΕ ΑΝΤΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΠ ΑΟΡΙΣΤΟ.ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μόνο η ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ έχει κηρύξει επίσχεση. Ο ΙΣΑ και ο ΠΙΣ. μετά ξύπνησαν και δεν ξερω αν πραγματι ξύπνησαν. Δυστυχώς οι συνδικαλιστές μας είναι για σφαλιάρες. Όμως εμείς τους ψηφίσαμε όποτε ας τους λουστούμε τώρα.

   Διαγραφή
 3. ΚΑΙ ΣΑΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΑ ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΚΙΑΛΛΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ!!!!ΝΑ ΛΟΜΟΚΤΟΝΙΣΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΛΑΔΟΣ !!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κανείς μεγάλο λάθος αν νομίζεις αυτό. Αυτή είναι η πρόταση ΠΙΣ και ΙΣΑ που έλεγαν κανείς γιατρός στον ΕΟΠΥΥ.

   Διαγραφή
 4. Πλέον να διαμηνύσετε στους κυρίους Γεωργακόπουλο και Μπερσίμη που έχουν καταστρέψει τον ΕΟΠΥΥ πως ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ...ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ....Δεν είμαστε σε θέση να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας ούτε προς την εφορία ούτε προς τα ασφαλιστικά ταμεία...Και να αφήσουν τις χαζομάρες -γιατί πρόκειται για εντελώς ηλίθιο επιχείρημα- του τύπου "όποιος δεν γουστάρει φεύγει".. Φεύγει από τον ΕΟΠΥΥ αυτός που δεν κάνει καλά τη δουλειά του και στην προκειμένη περίπτωση το δίδυμο της συμφοράς Μπερσίμης Γεωργακόπουλος, δεν είναι σε θέση ΟΎΤΕ στοιχειωδώς να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του Οργανισμού ("δεν είναι ικανοί ούτε για να σαλιώνουν γραμματόσημμα") και ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΧΤΕΣ...Και η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ να "αφήσει τα σάπια" περί Φεβρουαρίου γιατί είναι ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΔΥΟ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΜΑΣΤΕ και θα έχει την ευθύνη αυτή και το τσίρκουλο του ΠΙΣ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ...ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ...ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟΥ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ Ο ΓΑΜΟΣ...ΤΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΔΙΔΥΜΟ ΜΠΕΡΣΙΜΗ-ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ -ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ- ΝΑ ΕΙΧΕ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Καλησπέρα σε όλους.Δεν είμαι γιατρός, είμαι κόρη ενός τίμιου,όπως το είπατε,πολύ τίμιου γιατρού,ο οποίος δουλεύει όλη μέρα εδώ και χρόνια και έχει φτάσει στο σημείο να έχει ξοδέψει τις οικονομίες μιας ζωής,την ασφάλεια για τα γεράματα του όπως λέει και ο ίδιος και να περιμένει ακόμη να πληρωθεί τα λίγα "κουρεμένα" κατά πολύ χρήματα από τον εοπυυ..Κι εγώ σαν κόρη εργαζόμενη και μητέρα πια καταλαβαίνω την αγανάκτηση που τον κατακλύζει και πραγματικά στεναχώριεμαι να τον βλέπω έτσι και όλους εσάς τους εργαστηριακους ιατρούς.Για το λόγο αυτό σας παρακαλώ να ξεσηκωθείτε,να κάνετε κάτι όλοι μαζί, να διεκδικήσετε κάτι καλύτερο για σας και τις οικογένειές σας.όλες οι υπόλοιπες ειδικότητες εξαρτώνται από σας για τις διαγνώσεις τους.επιτέλους καταλάβετε την αξία σας.επιπλέον οι οδοντίατροι γιατί δεν έχουν ταμεία και όλοι εχουμε μάθει και πληρώνουμε κανονικά. Και το λέει μια εργαζόμενη επαναλαμβάνω που δεν της περισσεύουν. Παρακαλώ κάντε κάτι..Ευχαριστώ για τον χρόνο σας..

  ΑπάντησηΔιαγραφή