Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Στάση εργασίας την Τετάρτη γιατρών και εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας

Για την Αττική, προγραμματίζεται συγκέντρωση των υγειονομικών στις 11.30 το πρωί, έξω από το υπουργείο Υγείας.

Τετράωρη στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα της Τετάρτης, πραγματοποιούν γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Διεκδικούν κάλυψη των κενών θέσεων προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και επαρκή χρηματοδότηση του συστήματος Υγείας.

ΙΑΤRONET.GR

Το προεδρείο της Ένωσης Ιατρών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Αθήνα – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) καλεί τα μέλη της να μετάσχουν στην κινητοποίηση και τη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.

Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και η Ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), το προεδρείο της οποίας κάνει λόγο για διάλυση του ΕΣΥ, της Πρόνοιας και του ΕΚΑΒ και μεσαιωνικές συμβάσεις έργου.

Η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση του ΕΣΥ και της Πρόνοιας και δωρεάν Δημόσια Υγεία – Πρόνοια με καθολική πρόσβαση.

Ζητεί, επίσης, απόσυρση του αντιασφαλιστικού νόμου, ένταξη των εργαζομένων στα νοσοκομεία στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και ανάκτηση των μνημονιακών απωλειών.

Συγκεντρώσεις

Γιατροί και εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Για την Αττική, προγραμματίζεται συγκέντρωση στις 11.30 το πρωί έξω από το υπουργείο Υγείας. Οι εκδηλώσεις της Συγκέντρωσης θα ξεκινήσουν στις 8.30πμ.

Στην περιφέρεια, οι συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται στα προαύλια των νοσοκομείων ή τις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ).

ΠΑΜΕ

Με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, ζητεί μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όσων εργάζονται με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα.

Από το ΠΑΜΕ τονίζεται ότι τα σχέδια της κυβέρνησης για τη Ψυχική Υγεία δεν πρέπει να φθάσουν στη Βουλή και ζητείται να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση στον χώρο της Υγείας.

ΔΗΜ.Κ.

1 σχόλιο: