Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Παύλος Πολάκης σε διοικητές: Πληρώστε 605 εκατ. ευρώ στους προμηθευτές μέχρι τον Αύγουστο



Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας σε συνάντηση που είχε με τους διοικητές των νοσοκομείων την Πέμπτη, ανέφερε ότι μέχρι το τέλος του 2016 θα πρέπει να έχουν δοθεί 1,121 δισ. ευρώ.

IATRONET.GR

“Η πρώτη υποχρέωσή σας είναι μέχρι τον Αύγουστο να έχετε δώσει 605 εκατομμύρια ευρώ για να αποπληρώσετε τα ληξιπρόθεσμα χρέη των νοσοκομείων. Αυτά τα χρήματα υπάρχουν και πρέπει να πέσουν στην αγορά. Μέχρι το τέλος του 2016 θα πρέπει να έχουν δοθεί 1,121 δισ. ευρώ”.

Τα παραπάνω ανέφερε την Πέμπτη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας σε συνάντηση που είχε με τους διοικητές των νοσοκομείων

Ο Παύλος Πολάκης τόνισε ότι σαφής επιλογή της κυβέρνησης είναι η αύξηση του προϋπολογισμού στον τομέα της Υγείας έπειτα από έξι χρόνια περικοπών. 

Ζήτησε από τους νέους διοικητές να καταβάλλουν σκληρή προσπάθεια για την πάταξη της σπατάλης, επισημαίνοντας την ανάγκη διαπραγμάτευσης με τους προμηθευτές των νοσοκομείων.

Ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε, επίσης, την υποχρέωση όλων για έναν πιο αποτελεσματικό τρόπο λειτουργίας των νοσοκομείων λέγοντας χαρακτηριστικά:

“Πρέπει να κυνηγήσετε τη γραφειοκρατία. Και όσον αφορά την έγκαιρη καταβολή των εφημεριών αλλά και τις πληρωμές προς τους προμηθευτές. Έχετε αρκετά ταμειακά διαθέσιμα. Αυτά δεν πρέπει να λιμνάζουν. Πρέπει να τα δώσετε για να πάρετε νέα επιχορήγηση”.

Για το θέμα των εργολάβων των συνεργείων καθαριότητας, τούς κάλεσε να διώξουν τους εργολάβους από τα νοσοκομεία, προωθώντας τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, σύμφωνα με τον νόμο 4368.

Αυτό – είπε – θα φέρει εξοικονόμηση πόρων για το δημόσιο σύστημα Υγείας και σημαντική βελτίωση στο καθεστώς εργασιακής εκμετάλλευσης που υπήρχε μέχρι τώρα”.

Προμήθειες

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός ανέφερε στους διοικητές ότι θα ισχύσει σύντομα ένα νέο σύστημα προμηθειών, το οποίο θα συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία του συστήματος.

Ο διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας, Θεόδωρος Κοματάς έδωσε κατευθύνσεις προς τους διοικητές σχετικά με τη διαχείριση των προϋπολογισμών και των ταμειακών διαθεσίμων των νοσοκομείων.

Επεσήμανε, παράλληλα, την προτεραιότητα που πρέπει να δίνουν στην έγκαιρη αποπληρωμή των φαρμάκων προκειμένου να μην παρατηρηθούν ξανά οι ελλείψεις του παρελθόντος.

ΔΗΜ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου