Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Βουλή: Αποχώρηση της ΝΔ με καταγγελίες για κακή νομοθέτηση

Μετά το ΚΚΕ και το Ποτάμι, αποχώρησε και η ΝΔ από τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Με αφορμή τη σωρεία τροπολογιών που κατατέθηκαν στο ν/σ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Κεφαλογιάννης κατήγγειλε «κακή νομοθέτηση και ασέβεια στην κοινοβουλευτική διαδικασία» και κατέθεσε για τα πρακτικά της Βουλής τις δύο επιστολές του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις οποίες απευθύνει έκκληση για τη διαφύλαξη του κύρους του κοινοβουλίου.

«Συζητάμε ένα νομοσχέδιο που περιλαμβάνει εννέα άρθρα για την ενσωμάτωση οδηγίας και άλλα 20 άρθρα που προστέθηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών. Είδαμε από χθες σωρεία τροπολογιών -σχεδόν ανά 10 λεπτά κατετίθεντο τροπολογίες- που έχουν φθάσει περίπου τις 35 μαζί με εκείνες που είχαν ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο» πρόσθεσε.

«Εμείς ως ΝΔ έχουμε καταγγείλει πάρα πολλές φορές αυτό το γεγονός και ότι η κυβέρνηση προχωρά σε κακή νομοθέτηση. Θεωρούμε, όμως, ότι αποτελεί ασέβεια για τη νομοθετική λειτουργία του κοινοβουλίου και απευθύνομαι και σε εσάς κύριε πρόεδρε, ως εκπρόσωπο του προεδρείου που πρέπει συνολικά να διαφυλάξει το κύρος του κοινοβουλίου. Εμείς ως ΝΔ αποχωρούμε και καταγγέλλουμε αυτήν τη διαδικασία και δεν θα είμαστε σίγουρα παρόντες σε αυτό που συμβαίνει στην αίθουσα. Ως ένδειξη διαφύλαξης του κύρους του θεσμού, ως ένδειξης διαφύλαξης της καλής νομοθέτησης της Βουλής, το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε είναι η αποχώρηση» τόνισε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης εξέφρασε τη λύπη του που τρία κόμματα από τα οκτώ αποχωρούν από τη συνεδρίαση, συμπληρώνοντας ότι αυτό «πρέπει να προβληματίσει όλους μας και κυρίως την κυβέρνηση». «Δεν είναι φαινόμενο τωρινό η κατάθεση των τροπολογιών, αλλά εκτιμώ ότι έχει πάρει επιδημική μορφή» συνέχισε.

Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου ανέφερε, πάντως, ότι δεν πρόκειται σήμερα να κατατεθεί άλλη υπουργική τροπολογία.

Ορυμαγδό τροπολογιών κατήγγειλε ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Κουτσούκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου