Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Σχολείο χωρίς ρεύμα και θέρμανση για μαθητές με αναπηρία

Zητά την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων ώστε να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή λειτουργία του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου.

ΙΑΤRONET

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ‘’διαμαρτύρεται έντονα για τη διακοπή ηλεκτροδότησης και παροχής φυσικού αερίου στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ιλίου και ζητά την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων ώστε να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή λειτουργία του σχολείου από την πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς’’, με επιστολή της προς τα υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας και τους Οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας. 

Η ΕΣΑμεΑ τονίζει ότι η επιχορήγηση που λαμβάνει η Σχολική Επιτροπή για το Ειδικό Σχολείο από το υπουργείο Εσωτερικών ανέρχεται μόλις στα 4.500 ευρώ το χρόνο, τη στιγμή που οι λογαριασμοί του νεόδμητου, βιοκλιματικού κτιρίου, που κατασκευάστηκε με τη μέθοδο ΣΔΙΤ, ανέρχονται σε 45.000 ευρώ και όπως είναι προφανές η επιχορήγηση αυτή δεν επαρκεί για να καλυφθούν οι λογαριασμοί του σχολείου. 

Το υπουργείο Εσωτερικών απέρριψε την αίτηση της Σχολικής Επιτροπής για αύξηση του ποσού της ετήσιας επιχορήγησης, όπως και το αίτημα για τη διαχείριση των Λογαριασμών Κοινής Ωφέλειας (επειδή το σχολείο είναι κατασκευασμένο με σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα στη σύμβαση υπάρχει αναφορά ότι τη διαχείριση δεν μπορεί να την έχει η Σχολική Επιτροπή). Αρνητική επίσης ήταν η απάντηση από τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. να αποσταλεί στη Σχολική Επιτροπή η σύμβαση κατασκευής του συγκεκριμένου σχολείου!

Οι μαθητές με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού. Τα υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών και οι εταιρείες που συνέταξαν τη σύμβαση ΚΤΥΠ Α.Ε. και ΑΤΕΣΕ Α.Ε. οφείλουν να συνεργαστούν με τους οργανισμούς κοινής ωφέλειας ώστε να βρεθεί άμεση και βιώσιμη λύση και να ξεκινήσει χωρίς προβλήματα η σχολική χρονιά. 

‘’Το δικαίωμα στην εκπαίδευση και στη μάθηση είναι ιερό, απαραβίαστο και προστατεύεται τόσο από το Σύνταγμα της χώρας όσο και από τις Διεθνείς Συμβάσεις για τα Δικαιώματα του Παιδιού και των Ατόμων με Αναπηρία του ΟΗΕ.

Το αναπηρικό κίνημα θα κάνει τα πάντα για να προστατέψει το δικαίωμα στην ανεμπόδιστη πρόσβαση των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου, όπως και κάθε μαθητή με αναπηρία ή χρόνια πάθηση.’’

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου