Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Ανακοίνωση ΙΣΘ σχετικά με νέες συμβάσεις ΕΟΠΥΥ - 28/1/2018


Θεσσαλονίκη, 28 Ιανουαρίου 2018

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και την ομόθυμη άποψη των συναδέλφων Παθολόγων, Γενικών Ιατρών και Παιδιάτρων που μαζικά συγκεντρώθηκαν στις 28/1/2018 στα γραφεία του συλλόγου απαντούμε στις νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ: ΟΧΙ.

· Για την αξιοπρέπεια και την ασφάλεια των ασθενών.

· Για την αξιοπρέπεια και την προοπτική των ιατρών και ειδικά των νέων.

· Για ένα σύστημα ΠΦΥ σύγχρονο.

Ζητάμε:

· Αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση με ελεύθερη επιλογή του ιατρού.

· Άνοιγμα των συμβάσεων για όσους στο επιθυμούν με προτεραιότητα στους νέους συναδέλφους.

Όταν η κυβέρνηση ανακοινώνει διπλάσιο πλεόνασμα στον προϋπολογισμό και διατείνεται ότι η προτεραιότητά της είναι η υγεία, γιατί μειώνει τις αμοιβές των ιατρών 25-50%;

Οι Έλληνες ιατροί είναι από τους χαμηλότερα αμειβόμενους στην Ευρώπη και γι’ αυτό τον λόγο μεταναστεύουν διαρκώς, αλλά αυτό δεν αφορά προφανώς τον ΕΟΠΥΥ ούτε το υπουργείο, διότι τα αιματηρά πλεονάσματα του προϋπολογισμού προορίζονται για «άλλους». Με απόλυτα εξευτελιστικό τρόπο, ο ΕΟΠΥΥ που εισπράττει το 6% επί των εισοδημάτων μας, αποδίδει 0,7 ευρώ/μήνα για κάθε επίσκεψη ασθενή στον οικογενειακό ιατρό.

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας καλούμε να μην υπογράψετε την απαράδεκτη σύμβαση μέχρι τις 31/1/2018. Από την επομένη 1/2/2018 θα ακολουθήσουν σειρά κινητοποιήσεων.

Την Τετάρτη 31/1 και ώρα 21:00 καλούνται στα γραφεία του Ι.Σ.Θ. Πλ. Αριστοτέλους 4 όλοι οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ Παθολόγοι, Παιδίατροι, Γενικοί Ιατροί.

Στις 11/2 έχει οριστεί Γενική Συνέλευση του Ι.Σ.Θ. με κύριο θέμα συζήτησης το νέο τοπίο που διαγράφεται στην ΠΦΥ.

Ο Πρόεδρος                               Ο Γεν. Γραμματέας 

Dr. Εξαδάκτυλος Αθανάσιος         Νίτσας Νικόλαος

2 σχόλια:

  1. Η συμβαση με τον ΕΟΠΥΥ που εχουμε ορισμενοι για 200 επισκεψεις, ισχυει ή οχι το μηνα Φεβρουαριο ; Το ρωτω, οχι για τα απιστευτα χρηματα που πληρωνομαι , αλλα , για ποια σταση θα κρατησω και τι θα πω σε οσους ασφαλισμενους προσελθουν. Αλλωστε ολα γινονται εν κρυπτω, οπως οι περισσοτερες ατιμιες ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 6.06 Κανονικα ισχυει η συμβαση σας.
    Δεν βρισκονται τετοια κορόιδα τη σημερον ημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή