Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Διοίκηση ΕΟΠΥΥ: απύθμενου θράσους συνέχεια ...



ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΟΠΥΥ : ΑΠΥΘΜΕΝΟΥ ΘΡΑΣΟΥΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ …

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, 29/1/2018

Τόσο η ΕΙΝΑΠ όσο και η ΟΕΝΓΕ πρόσφατα υιοθέτησαν την διαμαρτυρία για την απαράδεκτη τακτική της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ που εδώ και 5 (πέντε) χρόνια έχει φορτώσει στις πλάτες των γιατρών του ΕΣΥ το ελεγκτικό έργο του ΕΟΠΥΥ με την παγκόσμια πρωτοτυπία να τους κάνει … ελεγχόμενους και ελεγκτές ταυτόχρονα ( ! ) και από την άλλη έχει το θράσος να ασκεί κιόλας ΔΙΩΞΕΙΣ (4 συγκεκριμένα μόνο στο Νοσοκομείο Νίκαιας…) μέσω των «επιθεωρητών ράμπο ρομποκόπ» ΥΠΕΔΥΦΚΑ ενάντια σε γιατρούς ΕΣΥ που αναγκάστηκαν να κάνουν τους ελεγκτές με παντελώς γελοίο «κατηγορητήριο». 

Έχουν καταλάβει και οι πέτρες πως αυτές οι γελοιότητες είναι φαρισαϊκή επίφαση νομιμοφάνειας, απύθμενη γραφειοκρατική ευθυνοφοβία και προπαγανδιστικό τσίρκο μιας διοίκησης που ενώ εξακολουθεί να καλύπτει π.χ. το όργιο παρανομίας και ατασθαλίας υπέρ συγκεκριμένων ιδιωτικών διαγνωστικών αλυσίδων μέσα στο ίδιο το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, ασκεί με ταρατατζούμ «διώξεις» ενάντια σε γιατρούς ΕΣΥ που αναγκάστηκαν να κάνουν τους ελεγκτές του ΕΟΠΥΥ επειδή δεν έδρασαν ως ληξίαρχοι να ελέγξουν τις αστυνομικές ταυτότητες ασφαλισμένων ( ! ) για ένα φάρμακο ή για ένα επίθεμα … 

Κανένας διοικητής του ΕΟΠΥΥ και κανένας «επιθεωρητής κομάντο ράμπο ρομποκόπ» του ΕΟΠΥΥ δεν έχει τολμήσει να αντιδράσει που εδώ και χρόνια στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης υπάρχει «Μαγνητική αγγειογραφία εγκεφάλου 237 ευρώ» και ταυτόχρονα «ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΓΓΕΟΓΡΑΦΙΑ ΚΕΦΑΛΗΣ» (η ίδια εξέταση με … κεφαλαία) 295 ευρώ. Κανένας διοικητής του ΕΟΠΥΥ και κανένας «επιθεωρητής κομάντο ράμπο ρόμποκοπ» του ΕΟΠΥΥ δεν έχει τολμήσει να αντιδράσει στην τακτική των ιδιωτικών διαγνωστικών αλυσίδων να μην δέχονται παραπεμπτικά με δύο εξετάσεις μαγνητικής τομογραφίας ταυτόχρονα συνταγογραφημένες και να απαιτούν από τους ασφαλισμένους να ξαναπάνε στον γιατρό τους για να ακυρώσει το προηγούμενο παραπεμπτικό και να συνταγογραφήσει δύο διαφορετικά ξεχωριστά, έτσι ώστε η ιδιωτική διαγνωστική αλυσίδα να κονομήσει 60 ευρώ παραπάνω από τον ΕΟΠΥΥ, κλπ, κλπ, κλπ … 

Γι αυτήν την καθημερινή ληστεία σε βάρος του ΕΟΠΥΥ αδιαφορούν παντελώς τόσο η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ όσο και οι «επιθεωρητές κομάντο ράμπο ρομποκόπ» του ΕΟΠΥΥ γιατί προφανώς εκεί κάνει «τζιζ» κι έχει πέσει απαγορευτικό. 

Και για να δείξουν πως δήθεν κάτι κάνουν, ασκούν διώξεις με γελοία κατηγορητήρια ενάντια σε γιατρούς ΕΣΥ που ορίστηκαν ελεγκτές ΕΟΠΥΥ με το ζόρι … Εν τω μεταξύ, η σημερινή διοίκηση του ΕΟΠΥΥ συνεχίζοντας τα «βρώμικα κόλπα» των προκατόχων της, καταληστεύει και τους ασφαλισμένους έχοντας φτάσει την συμμετοχή στα φάρμακα στο πάνω από 50% από την τσέπη των ασφαλισμένων, πολλοί από τους οποίους είναι χαμηλοσυνταξιούχοι.

Το γεγονός ότι η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ εξακολουθεί να κάνει τα στραβά μάτια στα μεγάλα και κάνει πως κυνηγάει μερικά μικρά απλά και μόνο για τα μάτια, είναι δικό της θέμα και κρίνεται πολιτικά για την τακτική της. Όμως δεν θα ασκεί αυτήν την φαρισαϊκή τακτική στις πλάτες των γιατρών του ΕΣΥ και εναντίον των γιατρών του ΕΣΥ. Το όποιο ελεγκτικό έργο θέλει να ασκήσει και με τον τρόπο που θέλει να το ασκήσει, θα το ασκεί με τους δικούς της μηχανισμούς. Οι γιατροί του ΕΣΥ δεν δέχονται πλέον να είναι ούτε συνένοχοι, ούτε εξιλαστήρια θύματα στον φαρισαϊσμό και στην προπαγάνδα.

Τις τελευταίες μέρες μάλιστα η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ξεπέρασε κάθε όριο θράσους : αντί να ανακαλέσει τις διώξεις ενάντια στους γιατρούς ΕΣΥ που αναγκάζονται από τις διοικήσεις των νοσοκομείων να κάνουν τους ελεγκτές για λογαριασμό του ΕΟΠΥΥ, και αντί να τσακιστεί επιτέλους να αναλάβει με δικούς της μηχανισμούς το όποιο (αμφίβολης ουσίας …) ελεγκτικό έργο θέλει να κάνει (ή να φαίνεται πως δήθεν κάνει …) γράφει στα παλιά της τα παπούτσια τις πρόσφατες σχετικές αποφάσεις νοσοκομειακών συνελεύσεων γιατρών, της ΕΙΝΑΠ και της ΟΕΝΓΕ. 

Βάζει τις διοικήσεις νοσοκομείων και ΥΠΕ να πιέζουν τους γιατρούς του ΕΣΥ με αυταρχικό τρόπο («εντέλλεσθε» κλπ) και μοιράζει στα νοσοκομεία … καινούριες σφραγίδες ελεγκτών ΕΟΠΥΥ ( ! ). Επίσης αποθέωση θράσους και ομολογία αποτυχίας αποτελούν και οι πρόσφατες αιτιάσεις εκ μέρους της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ του είδους «κάντε υπομονή μερικούς μήνες, θα γίνει ηλεκτρονική η όλη διαδικασία και θα χρειάζονται πλέον ελεγκτές ΕΟΠΥΥ στα νοσοκομεία». 

Όχι, αγαπητές/οί κ.κ. της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ και αγαπητές/οί «επιθεωρητές κομάντο ράμπο ρόμποκοπ» του ΕΟΠΥΥ, κάναμε πέντε (5) ολόκληρα χρόνια υπομονή, και ξεχειλίσατε οι ίδιοι το ποτήρι της υπομονής μας με τις διώξεις που ασκήσατε ενάντια στους γιατρούς ΕΣΥ που έκαναν αναγκαστικά τους ελεγκτές ΕΟΠΥΥ για λογαριασμό σας. Τέλος. ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ.

Ας αφήσουν τους εκβιασμούς και τους αυταρχισμούς ο διοικητής του ΕΟΠΥΥ, οι διοικητές των ΥΠΕ και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Ειδικά για τους διοικητές των νοσοκομείων και των ΥΠΕ, εγείρεται τεράστιο θέμα για το πώς ενώ κατανοούν απόλυτα το ζήτημα, να ανέχονται να υπαναχωρούν ακόμα και σε δικές τους αποφάσεις και να ανέχονται οι γιατροί τους να συνεχίσουν να είναι τα παίγνια του ΕΟΠΥΥ που έχει φορτώσει στους γιατρούς του ΕΣΥ τις δικές του (αμφισβητούμενης ουσίας) ελεγκτικές δουλειές.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ. Ο ΕΟΠΥΥ ΝΑ ΑΣΚΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΘΕΛΕΙ. ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ.

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΥΓΕΙΑΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ.

1 σχόλιο: