Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Τι είπε ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ στους γιατρούς του Πειραιά για τις νέες συμβάσεις! Όλες οι εξηγήσεις

Δευτέρα 29 Ιανουάριος 2018

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ μετά τον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας προκειμένου να τους ενημερώσει για τις νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ.

Μέσα σε ένα εκρηκτικό κλίμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ Σωτήρη Μπερσίμη με τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά παρουσία και περίπου 50 γιατρών.

Ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ μετέβη ο ίδιος στον Πειραιά για να ενημερώσει τους γιατρούς για τις λεπτομέρειες της νέας σύμβασης που έχει βγάλει στα κάγκελα τον ιατρικό κόσμο.

Νωρίτερα ο κ.Μπερσίμης είχε επισκεφθεί τον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας για να πείσει τους γιατρούς χωρίς βέβαια κανένα αποτέλεσμα. Διαβάστε ΕΔΩ τι έγινε στον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας: «Στον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ για τις νέες συμβάσεις των γιατρών! Όλο το παρασκήνιο»

Στον Πειραιά βέβαια η κατάσταση ήταν μάλλον εκρηκτική καθώς οι γιατροί δεν άφησαν στιγμή τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ αφού τον υπέβαλαν σε σειρά πιεστικών ερωτήσεων, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες στο HealthReport.gr.
Ερωτήσεις φωτιά από τους γιατρούς του Πειραιά

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Σωτήρης Μπερσίμης ρωτήθηκε για λεπτομέρειες της σύμβασης η οποία να σημειωθεί ότι προβλέπει για κάθε ασφαλισμένο το μήνα αμοιβή 70 λεπτά του ευρώ μικτά για τους οικογενειακούς γιατρούς.

Στο πλαίσιο της σύμβασης αυτής ο γιατρός θα πρέπει να δεσμεύει τουλάχιστον 24 ώρες την εβδομάδα δηλαδή είτε 4 ώρες την ημέρα για 6 ημέρες ή 5 ώρες για 5 ημέρες (με εξαίρεση μία ημέρα που θα διαθέτει 4 ώρες).

Μία από τις βασικές ερωτήσεις που έθεσαν οι γιατροί του Πειραιά, λένε οι πληροφορίες του HealthReport.gr, είναι θα γίνει στις περιπτώσεις που οι ασφαλισμένοι θα δηλώνουν πως αντιμετωπίζουν κάτι επείγον και θα είναι εκτός του ωραρίου που έχει θέσει ο γιατρός.

Ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ δεν απάντησε επί της ουσίας αλλά να σημειωθεί πως με βάση το νομοθετικό πλαίσιο, οι γιατροί θα πρέπει να εξετάσουν το επείγον περιστατικό αφού έχουν αναλάβει την ευθύνη συγκεκριμένου πληθυσμού.
Κάτι βέβαια που σημαίνει πως οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα μπορούν ουσιαστικά να επισκέπτονται τα ιατρεία σε όλο το ωράριο χωρίς να πληρώνουν.
Κάτι που άλλωστε συνέβαινε και στο παρελθόν με το ΤΕΒΕ και το ΙΚΑ.


Σχετικά με το 15λεπτο που ορίζεται ως ελάχιστος χρόνος για μία εξέταση ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr είπε πως δε θα πρέπει να δοθεί βαρύτητα καθώς είναι ενδεικτικό απλά.

Σχετικά με το αν ένας γιατρός θα θελήσει να φύγει με άδεια από το ίδιο του το ιατρείο και για το αν θα πρέπει ουσιαστικά να κάνει αίτηση στον ΕΟΠΥΥ για να μπορέσει να απουσιάσει, ο Πρόεδρος του Οργανισμού υποστήριξε πως δε θα χρειάζεται καμία διαδικασία καθώς οι ανάγκες θα καλυπτονται από άλλες μονάδες.

Να σημειωθεί ωστόσο ότι μέχρι στιγμής ΤΟΜΥ για να καλύψουν τις ανάγκες δεν υπάρχουν γι αυτό και οι γιατροί φοβούνται όπως αναφέρουν στο HealthReport.gr, ότι θα είναι αναγκασμένοι να καλύπτουν τις όποιες ανάγκες με μία εντολή “εντέλλεσθε”.

Πάντως εντύπωση προκάλεσε στους γιατρούς του Πειραιά – όπως τονίζουν παραβρισκόμενοι στο HealthReport.gr– το γεγονός ότι ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥνίπτει τας χείρας του για τις συμβάσεις, αφού υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν μπορεί να κάνει καμία παρέμβαση επειδή δεσμεύεται από το νομοθετικό πλαίσιο.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως πως ο ίδιος ο Σωτήρης Μπερσίμης είχε σπεύσει να ανακοινώσει τις συμβάσεις στους Γενικούς Γιατρούς πρώτος από όλους. Διαβάστε ΕΔΩ σχετικά: «ΕΟΠΥΥ: Συμβάσεις για 3000 οικογενειακούς γιατρούς με αμοιβές σοκ! Τι προτείνει»

Πάντως οι δανειστές περιμένουν ότι μέχρι τον Μάρτιο θα έχει κλείσει το θέμα με τους οικογενειακούς γιατρούς και κάθε ασφαλισμένος θα έχει επιλέξει τον δικό του.

6 σχόλια:

  1. Ο Πατάτας τώρα δεν ξερει τίποτα , δεν απαντάει σε τίποτα , δεν λέει τίποτα . Την Πέμπτη μάλλον θα πρέπει να πει κάτι κάπου .Και τον Μάρτιο σίγουρα θα εξηγήσει και στην Τρόικα ( ωχ συγγνώμη : στους θεσμούς ) τα ανεξήγητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίτα.....φάτσα ! Εσένα σου φαίνεται πως .....καταλαβαίνει τι γίνεται γύρω του ;

      Διαγραφή
  2. Μάλλον οι δανειστές θα περιμένουν πολύ ακόμα...! Μπορούν άμα θέλουν να τους εξετάσουν μόνοι τους... μαζί με τον Μπερσίμη, τον Ξάνθο και τον Πολλάκη...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΠΟΡΩ ΠΩς ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟ ΕΛΛΕΙΨΗ ΓΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΕΔΕΙΞΑΝ ΕΝΑ ΑΡΧΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ. Για μας τους παλαιοτερους η συμβαση αυτη ξυπνα εφιαλτικες μνημες, με το ιατρειο να γινεται κοτετσι απο τα σμηνη των ΄΄ασθενων΄΄. Τζαμπα ειναι αλλωστε, πολλοι ερχονταν και για ..παρεα. Για ποιο ωραριο μιλαμε,οτι ωρα θα θελησει καποιος θα ερχεται ,προφασιζομενος καποιο ΄΄επειγον'' θεμα. οι καταγελιες συνεφο, χρονος για ιδιωτικο ιατρειο ανυπαρκτος. Μακρυα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ομως εχει και 250 ζωα (συγγνωμη που προσβαλλω τα ζωα!)που υπεγραψαν! Προφανως προκειται για τους κλεφτες του κλαδου διοτι τα νομιμα δεν φτανουν ουτε για το ψωμ/γαλα!

      Διαγραφή
  4. Μετά την αποτυχία των ΤΟΜΥ η νέα σύμβαση αποτελεί τον πλάγιο τρόπο επίταξης ιδιωτικών ιατρείων σε χρέη ΤΟΜΥ. Αυτοί που θα υπογράψουν ή χρήζουν ψυχανάλυσης για την αντιμετώπιση της ανασφάλειάς τους ή ευελπιστούν σε άλλα παράπλευρα οφέλη, νομίζω καταλαβαινόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή