Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Συνεδριάζουν οι γιατροί σε όλη την Ελλάδα για τις νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ! Τι αποφάσισαν σε μεγάλες πόλεις

Πέμπτη 25 Ιανουάριος 2018

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Επί ποδός βρίσκονται οι Ιατρικοί Σύλλογοι σε όλη τη χώρα προκειμένου να λάβουν αποφάσεις για το τι θα πράξουν με τις νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ.

Μπροστά στο δίλλημα να συμβληθούν ή όχι με τον ΕΟΠΥΥ είναι οι Γενικοί Γιατροί, οι Παθολόγοι αλλά και οι παιδίατροι που αποτελούν τους οικογενειακούςγιατρούς.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr σε πολλές επαρχιακές πόλεις μετά από συνελεύσεις στους Ιατρικούς Συλλόγους, οι παθολόγοι αλλά και οι παιδίατροι αρνούνται να δεχθούν τη νέα σύμβαση, καθώς θεωρούν απαξιωτικές τις αμοιβές αλλά και τις συνθήκες εργασίας που επιβάλλονται.

Οι ίδιες πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι ήδη σε Άρτα, Τρίπολη, Αγρίνιο, Κέρκυρα, Αλεξανδρούπολη, Πάτρα, Ηράκλειο, Σουφλί, Ρόδο, Σέρρες και Ροδόπη η πλειοψηφία των παθολόγων ψήφισαν «όχι» στο νέο εγχείρημα του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ δεδομένου ότι αντιστοιχούν 70 λεπτά μικτά ανά ασθενή για την υγειονομική του κάλυψη.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνουν και άλλες συνελεύσεις τόσο στην Αθήνα, όσο και στη Λάρισα, το Βόλο, την Κόρινθο κ.α.
Βέβαια παραμένει άγνωστο ένα στο τέλος θα τηρηθεί «κοινή γραμμή» από όλους τους γιατρούς.


Πάντως εάν υπογραφεί η σύμβαση με τους οικογενειακούς γιατρούς με τις συγκεκριμένες αμοιβές, ανοίγει φυσικά ο δρόμος αντίστοιχα χρήματα να δοθούν και σε όλες τις άλλες ειδικότητες που συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι οικογενειακοί γιατροί που θα υπογράψουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, θα αναλάβουν και τον ρόλο της παραπομπής των ασθενών σε εξειδικευμένους γιατρούς, καθώς σύμφωνα με το νέο συμπληρωματικό μνημόνιο το νέο αυστηρό σύστημα παραπομπής θα πρέπει να ξεκινήσει σταδιακά να εφαρμόζεται από τον Μάρτιο, ώστε έως το τέλος του χρόνου να είναι σε πλήρη εφαρμογή. Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες ΕΔΩ: «Έρχεται αυστηρό σύστημα παραπομπών σε ειδικούς γιατρούς με εντολή τρόικας! Τι προβλέπει το συμπληρωματικό μνημόνιο»

Όπως και να ‘χει, στην περίπτωση που οι παθολόγοι αρνηθούν σε μεγάλο ποσοστό να συμμετάσχουν στο θεσμό του οικογενειακού γιατρού με τον ΕΟΠΥΥ, αναμένεται να προκύψει δυσκολία στην συμπλήρωση του αριθμού των γιατρών που απαιτούνται για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ).

5 σχόλια:

  1. Έτσι θέλει. Δυναμικές κινητοποιήσεις.
    Αλλιώς τα 0,70 μικτά θα γίνουν του χρόνου και 0,50 και 0,40.
    Κατέστρεψαν τους φαρμακοποιούς. Προσπαθούν τους οπτικούς. ΜΗΝ τους αφήσετε να καταστρέψουν και τους (ήδη χτυπημένους) Γιατρούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παντως δεν ειναι οι ΓΙ στην μεση αλλα η ανεκδιηγητη ηγεσια τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ.......ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΣ ΟΧΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι δυσκολία ρε ανόητοι... Το τέλος της δημόσιας δωρεάν πρωτοβάθμιας θα είναι... Προχωράτε κι ερχόμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα. Το κόστος θα το πληρώσει ο ασθενής

      Διαγραφή