Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Μπλοκάρει ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού! Στον αέρα οι ασφαλισμένοι

Δευτέρα 29 Ιανουάριος 2018

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Χωρίς γιατρούς κινδυνεύουν να μείνουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, αφού οι γιατροί αρνούνται να υπογράψουν συμβάσεις

Νέος πονοκέφαλος για την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, καθώς μπλοκάρει όχι μόνο ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού αλλά γενικότερα οι σχέσεις ΕΟΠΥΥ με τους ιδιώτες γιατρούς.

Η άρνηση των περισσότερων Ιατρικών Συλλόγων να συναινέσουν στην υπογραφή της σύμβασης των γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ λόγω ιδιαίτερα χαμηλών αποδοχών, καθιστά αμφίβολη πλέον όλη τη συνεργασία των ιδιωτών γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ. Διαβάστε ΕΔΩ ποιοι γιατροί ανρούνται και σε ποιες περιοχές: «Ποιοι γιατροί και σε ποιες περιοχές λένε όχι στις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ! Όλες οι πληροφορίες»

Συγκεκριμένα μετά από αλλεπάλληλες συνεδριάσεις οι περισσότεροι Ιατρικοί Σύλλογοι κατέληξαν πως δε θα πρέπει οι οικογενειακοί γιατροί να υπογράψουν με τον ΕΟΠΥΥ δεδομένου ότι το υπουργείο Υγείας θα δίνει …0,70 λεπτά του ευρώ για κάθε έναν ασφαλισμένο μικτά το μήνα!

Ως οικογενειακοί γιατροί ορίζονται οι Γενικοί Γιατροί, οι Παθολόγοι και οι Παιδίατροι. Ωστόσο η άρνηση των συγκεκριμένων ειδικοτήτων να κάνουν ατομικές συμβάσεις με τον Οργανισμό, συμπαρασύρει και τις υπόλοιπες ειδικότητες.

Και αυτό διότι ο κλάδος θεωρεί δεδομένο ότι αν υπογράψουν οι οικογενειακοί γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ και οι υπόλοιπες συμβάσεις θα έχουν αντίστοιχες αποδοχές. Κάτι που λειτουργεί πλήρως αποτρεπτικά για μια πιθανή μελλοντική συνεργασία.

Πονοκέφαλος στο υπουργείο Υγείας

Πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι τις τελευταίες ημέρες επικρατεί αναβρασμός στην οδό Αριστοτέλους με τις συσκέψεις να διαδέχονται η μία την άλλη στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, καθώς αναζητείται λύση στο νέο πρόβλημα που προέκυψε.

Με το μπλοκάρισμα του θεσμού του οικογενειακού γιατρού άλλωστε, μπλοκάρει και το όλο εγχείρημα με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ), καθώς οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να επιλέξουν γιατρό είτε από τις ΤΟΜΥ είτε από τον ιδιωτικό τομέα και τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ.

Και το νέο πρόβλημα εστιάζεται και στην τρόικα καθώς οι δανειστές στο νέο συμπληρωματικό τους μνημόνιο προβλέπουν ξεκάθαρα ότι μέχρι τον Μάρτιο θα πρέπει να έχει ρυθμιστεί το θέμα με τις συμβάσεις των γιατρών και όλοι ασφαλισμένοι να έχουν επιλέξει τον οικογενειακοί τους γιατρό. Δείτε ΕΔΩ τι άλλο προβλέπει το συμπληρωματικό μνημόνιο: «Έρχεται αυστηρό σύστημα παραπομπών σε ειδικούς γιατρούς με εντολή τρόικας! Τι προβλέπει το συμπληρωματικό μνημόνιο»

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας όπως σημειώνουν πηγές του HealthReport.gr επεξεργάζεται μία νέα πρόταση ώστε να δοθεί στους γιατρούς δεδομένου ότι παρά τα όσα αντίθετα είχαν λεχθεί, διαπραγμάτευση με τα όργανα των γιατρών δεν έγινε ποτέ.

10 σχόλια:

  1. Βελτιωση στα σημεια στην α λα Βιτο Κορλεονε προταση τους ειναι αδυνατη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μιλαμε για τοσο .....εξυπνους ανθρωπους που περιμεναν να περασει η.....συμβασαρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στείλτε τους γιατρούς και όλους τους μορφωμένους,σκεπτόμενους ανθρώπους στα Γκουλάγκ της Σιβηρίας!
    Τα ίδια δεν έκανε και ο πατερούλης Στάλιν;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επί Πατερουλη τώρα θα έπαιρναν μέτρα!Επί Τσίπρα απλά θα τους δωθεί και άλλο διάστημα να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους!

      Διαγραφή
  4. ΕΛΑ ΡΕ ΔΕ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΣΥΜΒΑΣΗ??? ΠΩΣ ΤΟ ΠΑΘΑΝΕ?? ΑΙΝΤΕ ΝΑ ΞΥΠΝΑΜΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ. ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΡΟΙΔΙΕΣ ΤΟΥΣ. ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΚΑΙ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ. ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ. ΑΝ ΝΑΙ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΠΟΥ ΜΕ ΠΕΤΑΞΕ ΤΟ ΑΔΟΝΙ ΘΑ ΣΤΙΜΕΝΗ ΛΕΜΟΝΟΚΟΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΘΕΣΗ ΑΣΣΕΠ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΩ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΜΟΥ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΗΓΙΟΜΑΣΤΕ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ. ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ. ΟΤΙ ΤΑΧΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΥΓΕΙΑ ΠΡΩΤΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΜΕ. ΑΠΟ ΟΛΑ ΟΣΑΝ ΕΝΑΝΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΦΕΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΑΡΑΝΟΜΑΣΤΗ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΝ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΙΤΕΛΕΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ. ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΩΡΑΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΜΙΚΑ ΑΣΘΕΝΕΣΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΚΑΘΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ. ΕΝΑΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η λύση είναι μία. Καμία σύμβαση σε ιδιωτικό ιατρείο. Σύμβαση σε δημόσια δομή για καθόρισμένο ωράριο και με το δικαίωμα ιδιωτικού ιατρείου. Ετσι πρέπει να μετατραπούν οι εργασιακές σχέσεις στις δημόσιες δομές για όλους τους γιατρούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήδη την φάγατε την σφαλιάρα στις γυφΤΟΜΥ νούμερο!

      Διαγραφή
    2. ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΕΤΣΙ ΕΓΚΑΘΕΤΙΣΚΟ?

      Διαγραφή
    3. δηλ.ΙΚΑΤΖΗΔΕΣ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

      Διαγραφή
    4. Και άλλη λύση ; Δεν μπορώ πια ...Φίλε το προλάβαμε το ΙΚΑ και ξέρουμε γιατί μιλάς .Ονειρεψου..

      Διαγραφή