Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Συνάντηση Μπερσίμη – Carone


Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΟΠΥΥ-ΤΡΟΙΚΑ


Οι εκκρεμμότητες του ΕΟΠΥΥ, στο πλαίσιο της 4ης αξιολόγησης, αναμένεται να βρεθουν στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχει σήμερα Παρασκευή ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ και ο επικεφαλής του τμήματος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Θεμάτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στην πράξη ο Σ. Μπερσίμης και ο G. Carone εκτιμάται ότι θα εξετάσουν τα προαπαιτούμενα μέτρα που θα πρεπει να έχουν ολοκληρωθεί εντός του 2018 και τα οποία αφορούν άμεσα στον ΕΟΠΥΥ. Ανάμεσα τους, φυσικά, το ανείσπρακτο clawback και η εφαρμογή μηχανισμού αυτόματων επιστροφών σε όσες κατηγορίες παροχών έχουν μείνει “έξω από το χορό”, καθώς και όσων σημείων από το Σχέδιο Δράσης των 14 μέτρων εκκρεμμούν.


Ειδικότερα, από τα 8 προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης, τον Απρίλιο θα πρέπει να οριστικοποιηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες της κατηγορίας “λοιπών παροχών” του ΕΟΠΥΥ, με εφαρμογή clawback όπου δεν έχει έως σήμερα εφαρμοστεί, δηλαδή στα οπτικούς και την ειδική αγωγή. Άλλωστε, έως τον Απρίλιο θα πρέπει να έχουν κλείσει και τα 14 μέτρα που περιλαμβανονται στο Σχέδιο Δράσης του Οργανισμού για την απομείωση της υπέρβασης των δαπανών.

Εως το Μάρτιο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθει η υποχρεωτική εγγραφή των ασθενών στο πλαίσιο της ΠΦΥ, οι δομές της οποίας θα αναπτυχθούν σταδιακά εντός του 2018. Την υποχρεωτική εγγραφή θα αναλαβουν, κατά κύριο λόγο, συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ οικογενειακοί γιατροί, διαδικασία όμως που φαίνεται αμφίβολο να ολοκληρωθεί εγκαίρως, αφού παθολόγοι και οικογενειακοί γιατροί βλέπουν με δυσπιστία τις συβμάσεις που ετοίμασε ο Οργανισμός.

Βέβαια, το βασικό θέμα συζήτησης εκτιμάται πως θα είναι η διευθέτηση των υπολειπόμενων claw back, αφού έως το Μάρτιο, ο EOΠΥΥ θα πρέπει να οριστικοποιήσει τη νομική διαδικασία για τη συλλογή του υπολειπόμενου οφειλόμενου claw back (2013-2015) που δεν μπορεί να συμψηφιστεί. Μέχρι τότε κάθε εκκρεμές ποσό επιστροφής από το 2016, θα πρέπει να έχει συμψηφιστεί και εισπραχθεί. Οι θεσμοί αναμένουν και την παράταση για τα επόμενα τρία χρόνια των ανώτατων ορίων των προϋπολογισμών για διαγνωστικά, ιδιωτικές κλινικές και φαρμακευτικά προϊόντα, ενώ έως το Μάιο θα πρέπει να έχει “μπει στο αυλάκι” η είσπραξη του clawback του ’17, βάσει του συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος.

2 σχόλια:

  1. Καλά, άμα δείτε εγγεγραμμένους ως το Μάρτη... σφυρίξτε... ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ κύριοι, απλά δεν το έχετε καταταλάβει ακόμα... κι αν συνεχίσετε την ανοησία που έχετε στο κεφάλι σας σύντομα θα εισπράξετε και την περιφρόνηση και την απόρριψη όλων... ο έξυπνος άνθρωπος καταλαβαίνει που τον παίρνει... τι να κάνουμε τώρα που οι περισσότεροι, ασχέτως πως βρεθήκατε εκεί, απορρίπτουν τις απόψεις σας...;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χρΕΟΠΥΥ: Αν δεν ειμασταν ζωα θα τα καναμε ολα αυτα; Πως να καταλαβουμε;

      Διαγραφή