Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

Άρχισε τις περιοδείες η ηγεσία του υπουργείου Υγείας



Στη Φλώρινα βρέθηκε λίγο πριν τα Χριστούγεννα ο Ανδρέας Ξανθός, μαζί με άλλα στελέχη του υπουργείου.

Ο υπουργός Υγείς συνοδευόταν από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Γιώργο Γιαννόπουλο, τον διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιώργο Κίρκο, τον βουλευτή Φλώρινας, Κώστα Σέλτσα και τον προϊστάμενο του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Γιώργο Αγγελόπουλο.

Onmed.gr

Αρχικά επισκέφθηκαν το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) στο Αμύνταιο. Όπως υποστήριξε ο υπουργός, τα τελευταία δύο χρόνια, το ΚΕΦΙΑΠ ενισχύθηκε σημαντικά με γιατρούς, νοσηλευτές και άλλους επαγγελματίες υγείας.

Από το προσωπικό που προστέθηκε, μονο 3 είναι μόνιμοι γιατροί ενώ οι υπόλοιποι είναι 11 συμβασιούχοι επαγγελματίες υγείας. Στις αρχές του νέου έτους θα αναλάβουν υπηρεσία άλλα 25 άτομα, επιστημονικό προσωπικό με συμβάσεις μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ.

Ο υπουργός μίλησε για συνολική ενίσχυση των 30 ΚΕΦΙΑΠ όλης της χώρας, με στόχο να καλυφθεί ένα μεγάλο μέρος του κενού που υπάρχει στη δημόσια φροντίδα, στον τομέα της αποθεραπείας και της αποκατάστασης.

Η υπουργική αποστολή επισκέφθηκε και το νοσοκομείο Φλώρινας, για να παραβρεθεί στη βράβευση 20 γιατρών που υπηρετούν σε άλλα νοσοκομεία και δομές και οι οποίοι έχοντας συναίσθηση του κοινωνικού ρόλου τους και παρά τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες προσέφεραν εδώ και ένα χρόνο ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους προκειμένου να λειτουργεί η Παιδιατρική Κλινική και η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Φλώρινας έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες διορισμού των συναδέλφων τους.

Η περιοδεία ολοκληρώθηκε στις Πρέσπες, στο Περιφερειακό Ιατρείο του Λευκώνα, το οποίο ιδρύθηκε πέρυσι και, σύμφωνα με το υπουργείο, ενισχύθηκε με προσωπικό, εξοπλισμό και ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

2 σχόλια:

  1. Επιτέλους γίνονται τα αυτονόητα! Να βγουν από τα γραφεία τους και να επικοινωνήσουν την μεταρρύθμιση στην υγεία! Χάθηκε πολύτιμος χρόνος διότι δεν έδωσαν στους γιατρούς και τους ασθενείς την ευκαιρία να καταλάβουν τους στόχους που τέθηκαν! Κάλλιο αργά όμως παρά ποτέ! Η κατάσταση ακόμα είναι αναστρέψιμη! Αρκεί να ενταθούν οι επικοινωνιακές προσπάθειες και να είναι καλοσχεδιασμένες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οταν..... ..ξυπνησεις θα καταλαβεις συριζωον......

      Διαγραφή