Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Διοικητές Νοσοκομείων: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις! Νέα προκήρυξη ζητούν εργαζόμενοι και στελέχη του ΕΣΥ

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση των ονομάτων των 111 νέων Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών στα Νοσοκομεία, δεν έχει καθίσει ακόμη η «σκόνη» των αντιδράσεων που έχει προκληθεί.

Άλλωστε οι αποκαλύψεις είναι καθημερινές για στελέχη που όχι μόνο προέρχονται από την βαθιά κομματική δεξαμενή, αλλά που είναι και άσχετα επαγγελματικώς με τον τομέα της Υγείας.

Δεν είναι τυχαίο ότι εκτός των άλλων και το ΚΙΝΑΛ δημοσιοποίησε χθες όλη τη λίστα των ονομάτων με τη σχέση που έχουν τα στελέχη με το κόμμα της ΝΔ. Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας από την άλλη, διαμήνυσε ξεκάθαρα ότι ο μόνος χρόνος ανοχής που δίνεται στους νέους Διοικητές στα Νοσοκομεία είναι οι τρείς μήνες και μετά θα αξιολογηθούν και μπορεί να απολυθούν εάν δεν αποδίδουν.

Πρόκειται ουσιαστικά -όπως τονίζουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr– για ένα μήνυμα στη βάση του κόμματος που επιχείρησε να περάσει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Εξάλλου σύμφωνα με τις πληροφορίες του HealthReport.gr, όλες οι επιλογές δεν ήταν δικές του αλλά προέρχονταν εκτός από το Μέγαρο Μαξίμου ακόμη και από βουλευτές της περιφέρειας που πίεζαν ασφυκτικά όλο το διάστημα να τοποθετηθούν οι δικοί τους άνθρωποι.

Γι αυτό και επανεξετάζεται να απομακρυνθούν άμεσα όσοι τοποθετήθηκαν χωρίς όμως να έχουν τα απαραίτητα προσόντα. Κάτι που θα γίνει …διακριτικά σε τρεις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους, ώστε να μην ξεσηκωθούν νέες αντιδράσεις. Διαβάστε ΕΔΩ το παρασκηνιακό ρεπορτάζ του HealthReport.gr: «Διοικητές Νοσοκομείων: Αναζητούνται κι άλλες αστοχίες! Όλο το παρασκήνιο και οι πιέσεις»

Στο μεταξύ όμως όσο αναμένονται τα επίσημα ΦΕΚ για τους διορισμούς, δεν είναι λίγοι εκείνοι που ζητούν να ακυρωθεί ο διαγωνισμός και να επαναληφθεί με άλλα αξιοκρατικά κριτήρια.

Αντιδράσεις

Είναι ενδεικτικό ότι ακόμη και οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ (ΠΟΕΔΗΝ) που συναντήθηκαν χθες με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ζήτησαν ακριβώς αυτό: να ακυρωθεί ο διαγωνισμός και να επαναπροκηρυχθούν οι θέσεις.

Εκτός των άλλων και η Ελληνική Εταιρεία Management Υπηρεσιών Υγείας (ΕΕΜΥΥ), ζητά ακριβώς το ίδιο, σημειώνοντας μάλιστα: «Αδυνατούμε να δεχτούμε ότι η Επιτροπή επιλογής αξιολόγησε ως «αρίστους» ή έστω καταλληλότερους, μεταξύ των 1.650 υποψηφίων, τους συγκεκριμένους 111 νέους διοικητές και αναπληρωτές διοικητές. Γνωρίζουμε ότι, υπήρχαν υποψήφιοι με πολλαπλάσια ειδικά προσόντα και σημαντική επαγγελματική εμπειρία στο υγειονομικό σύστημα».

Το βέβαιον είναι ότι οι τοποθετήσεις θα προχωρήσουν κανονικά αλλά σε τρείς μήνες θα αρχίσει το …ξεκαθάρισμα.

2 σχόλια:

  1. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. ΑΥΤΟ ΕΛΕΙΠΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΣΑΜΠΟΤΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΝΔ. ΤΙ ΠΙΟ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΗΘΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΩΡΑ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ ΑΝΤΑΜΕΙΒΗ ΓΙΆΥΤΟΥΣ. ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΟΛΟΙ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑ ΠΤΥΧΙΟ. ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΜΑΣ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΤΣΙ ΕΚΑΝΑΝ. ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΘΥΜΑΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ. Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΒΡΕΙ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΗΡΕΜΙΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα ίδια έλεγες......Δεξιοκηφηνανλαι επί ΣΥΡΙΖΑ? Η φωναζες για τον κομματισμό? Αντε συμμαζευτειτε πια όλα τα κομματοσκυλα ένθεν και κειθεν ,ξεδιάντροποι !

      Διαγραφή