Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

Απογοήτευση και θλίψη για τις επιλογές διοικητών


Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ"

Συντάκτης: Αιμίλιος Νεγκής - Virus

Το πρώτο σοβαρό πλήγμα στην αξιοπιστία της κυβέρνησης Μητσοτάκη αποτελούν οι επιλογές των 112 διοικητών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή το απόγευμα. Διότι η πλειοψηφία τους είναι στενά κομματικοί, άσχετοι με το χώρο της υγείας ή έστω της διοίκησης, απόστρατοι, κουμπάροι και αποτυχημένοι πολιτευτές.

Έτσι, πηγαίνουν περίπατο οι δεσμεύσεις του κ. Μητσοτάκη για αξιοκρατία, διαφάνεια και μεταρρυθμίσεις. Φρούδες αποδεικνύονται επίσης οι προεκλογικές υποσχέσεις του Πρωθυπουργού ότι δεν θα διοριστούν επικεφαλής δημοσίων οργανισμών αποτυχημένοι πολιτευτές, αλλά μόνον οι άξιοι.

Αναφέρομαι κυρίως στον κ. Μητσοτάκη και όχι τόσο στον αρμόδιο υπουργό κ. Β. Κικίλια. Διότι οι πληροφορίες μου αναφέρουν ότι το Μέγαρο Μαξίμου είχε κυρίαρχο ρόλο στις επιλογές και τις τελευταίες εβδομάδες υπήρξαν τουλάχιστον 5 συσκέψεις με στενούς συνεργάτες του επιτελείου του πρωθυπουργού για να οριστικοποιηθούν οι επιλογές.

Ευθύνη βεβαίως φέρει και ο κ. Κικίλιας. Διότι οι δικοί του συνεργάτες συγκέντρωναν επί εβδομάδες αιτήματα κομματικών παραγόντων και βουλευτών, ενώ πρακτικά η όλη διαδικασία με τη συλλογή βιογραφικών ήταν καθαρά προσχηματική. Πολλοί κομματικοί, που γνώριζαν ότι θα διοριστούν, το έλεγαν ανοιχτά σε φίλους και γνωστούς, πριν καν λήξει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων!

Δεν είναι τυχαίο, δε, ακόμη και ο τρόπος της ανακοίνωσης. Έγινε πρόχειρα με μερικούς πίνακες, που περιείχαν μόνο το ονοματεπώνυμο των επιλεχθέντων, χωρίς κανένα στοιχείο από τα βιογραφικά τους (ούτε καν το πατρώνυμο!). Ακόμη, η ανακοίνωση έγινε Παρασκευή απόγευμα, που όπως όλοι γνωρίζουμε τα αντανακλαστικά των μέσων ενημέρωσης είναι αναιμικά…

Όλα αυτά προκαλούν απογοήτευση και η θλίψη. Κυρίως μάλιστα στους κόλπους των δεξιών, κεντρώων και φιλελεύθερων ψηφοφόρων και στελεχών, που πίστεψαν πως επιτέλους κάτι θα αλλάξει στη χώρα με την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δεν είναι τυχαίο, δε, ότι τα στελέχη που επιλέχθηκαν από το Μητρώο Στελεχών, που δημιούργησε τα τελευταία χρόνια η ίδια η ΝΔ είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού!


Ποιοι είναι οι ημέτεροι

Ας δούμε τώρα πιο αναλυτικά το αποτέλεσμα του κομματικού και προσωπικού μαγειρέματος με στοιχεία, που καταφέραμε να συλλέξουμε, ανά νοσοκομείο στην Αττική:
ΚΑΤ: Νέος Διοικητής επιλέχθηκε ο κ. Ιωάννης Ηλιόπουλος Αντιστράτηγος ε.α, και Επίτιμος Επιθεωρητής Στρατού. Φαίνεται ότι πρόκειται για έναν αξιωματικό, που υπηρέτησε σε υψηλές θέσεις και ανάμεσα στα άλλα διετέλεσε διοικητής της 1ης Στρατιάς. Το μείζον ερώτημα βέβαια είναι: Μπορεί να διαχειριστεί ένα νοσοκομείο με προϋπολογισμό, που ξεπερνά τα 90 εκατ. ευρώ το χρόνο; Στη θέση του αναπληρωτή διοικητή τοποθετήθηκε ο Μεσσήνιος χειρουργός και τέως αντιδήμαρχος Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος. Πριν τις εκλογές του Ιουλίου, κυκλοφορούσαν φήμες ότι θα κατέλθει ως υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ, αλλά δεν επαληθεύτηκαν.
Σισμανόγλειο- Αμαλία Φλέμιγκ- Παίδων Πεντέλης: Κοινός διοικητής ορίστηκε ο γνώριμος από την κυβέρνηση Σαμαρά κ. Ηλίας Δαλαΐνας. Τότε είχε τοποθετηθεί στη διοίκηση των Νοσοκομείων Έλενα Βενιζέλου-Αλεξάνδρα και είχε βρεθεί μπλεγμένος σε μία ντροπιαστική υπόθεση. Καταγγελίες που είχαν γίνει στον τότε γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρο Ρακιντζή και οι οποίες είχαν επιβεβαιωθεί, ανέφεραν ότι ο κ. Δαλαΐνας είχε νοσηλευτεί επί 3 εβδομάδες στον 5ο όροφο του μαιευτηρίου με προβλήματα υγείας, ενώ ο νόμος απαγορεύει τη νοσηλεία ανδρών σε μαιευτικό νοσοκομείο. Ακόμη, χειρότερα, ο κ. Δαλαΐνας δεν είχε κάνει επισήμως εισαγωγή και όλες οι εξετάσεις, στις οποίες είχε υποβληθεί, ανέφεραν άλλο όνομα! Αναπληρωτής διοικητής αναλαμβάνει ο κ. Γάκης Αδαμάντιος (είναι γνωστός περισσότερο ως Μάκης), ήταν υποψήφιος με τη ΝΔ στην Περιφέρεια Αττικής στις εκλογές του 2012. Μέλος της ΟΝΝΕΔ από το 1984 και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ από το 1986. Είναι πτυχιούχος Γεωπόνος στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με ειδικότητα στη Γεωργική Οικονομία. Μέχρι πρότινος ήταν διευθυντής του πολιτικού γραφείου του βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Οικονόμου.
Ογκολογικό Αγίων Αναργύρων: Επιλέχθηκε ο κ. Θεόδωρος Τσουρούλας, ο οποίος είναι στενός συνεργάτης του κ. Κικίλια και πρώην Πρόεδρος του Ε’ Διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων. Μάλιστα, στις τελευταίες δημοτικές εκλογές εκπροσώπησε τον κ. Κικίλια σε πολλές προεκλογικές εκδηλώσεις υποψηφίων της ΝΔ. Ακόμη, το 2004 είχε διοριστεί πρόεδρος του Ινστιτούτου Παιδείας Ομογενών & Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης επί υπουργίας Μ. Γιαννάκου. Όσο και αν έψαξα, δεν κατάφερα να βρω το βιογραφικό του.
Παμμακάριστος. Τοποθετείται ο 49χρονος κ. Θρασύβουλος Λαδόπουλος, ο οποίος ήταν υποψήφιος με το συνδυασμό του Γιώργου Πατούλη στην περιφέρεια Αττικής. Είναι απόφοιτος του τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάζεται στον τομέα των τραπεζών και της πληροφορικής.
Άγιος Σάββας. Επιλέχθηκε η κα Όλγα Μπαλαούρα, η οποία είχε διατελέσει διοικήτρια στο νοσοκομείο Αγία Όλγα επί κυβέρνησης Σαμαρά. Πάντως, δεν ανήκει στη ΝΔ, ενώ η επιλογή της δέχεται κριτική γιατί είναι σύζυγος του γνωστού δημοσιογράφου κ. Γιώργου Παπαχρήστου. Αναπληρωτής διοικητής ορίστηκε ο κ. Χρήστος Φασιανός, ο οποίος είναι ένας από τους λίγους, που είχε επιλεγεί και στο Μητρώο Στελεχών της ΝΔ.
Ελπίς: Τοποθετείται ο κ. Ιωάννης Κοτσαρίδης. Είναι απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων(ΣΣΑΣ) και του Οικονομικού Τμήματος της ΝΟΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο ΑΠΘ στο αντικείμενο «Οργανωσιακή Συμπεριφορά και Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού». Έχει υπηρετήσει σε πολλές θέσεις ευθύνης και υπήρξε συνεργάτης του υφυπουργού Άμυνας Α. Δαβάκη στην κυβέρνηση Σαμαρά.
Έλενα Βενιζέλου: Αναπληρωτές διορίστηκαν η κα Ευαγγελία Κοντοσταθάκου και ο κ. Σπύρος Καββούρης. Η πρώτη ήταν υποψήφια με τη ΝΔ στη Λακωνία και έχει διατεθέσει πρόεδρος της Τεχνόπολις του δήμου Αθηναίων. Έχει σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με Master of Science στο Marketing. Ο κ. Καββούρης είναι αντιπτέραρχος ε.α. και Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας και κατέβηκε στις εκλογές με τη ΝΔ στη Φωκίδα.
Ευαγγελισμός-Οφθαλμιατρείο-Πολυκλινική. Επιλέχθηκε ο κ. Αναστάσιος Γρηγορόπουλος, ο οποίος είναι πτυχιούχος του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Είχε εργαστεί σε ανάλογη θέση και επί υπουργίας Δ. Αβραμόπουλου στο Λαϊκό νοσοκομείο και επί κυβέρνησης Σαμαρά στον Ευαγγελισμό. Έχει εργαστεί και για λίγους μήνες στο ιδιωτικό μαιευτήριο Ρέα – αν και πέπλο μυστηρίου καλύπτει τη διακοπή της συνεργασίας τους. Στο παρασκήνιο μέσα στη ΝΔ ακούγονται πολλά για τον πλουτισμό του. Λέγεται ότι χρησιμοποιεί 3 πανάκριβα αυτοκίνητα (BMW X6 και Porche) και ότι έχει φτιάξει ένα πολυτελές σπίτι με πισίνα στη Βούλα. Το ενδιαφέρον είναι ότι όταν είχε απομακρυνθεί από τη θέση του από τον Ανδρέα Ξανθό μαζί με άλλους δύο είχε προσφύγει στο ΣτΕ και στην αίτησή τους υποστήριξαν ότι «δεν έχουν άλλη απασχόληση μετά την πρόωρη λήξη της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης που είχαν με τα νοσοκομεία, καθώς και ότι αντιμετωπίζουν ζητήματα άμεσου κινδύνου βιοπορισμού τους». Το ΣτΕ με τις υπ’ αριθμ. 45 – 47/2016 αποφάσεις του αναφέρει ότι οι τέως διοικητές δεν προσκόμισαν τα αναγκαία στοιχεία που να αποδεικνύουν το ετήσιο εισόδημά τους και τη συνολική περιουσιακή τους κατάσταση… και έτσι απέρριψε την αίτησή τους.
Ιπποκράτειο Αθηνών: Επιλέχθηκε ο κ. Μάριος Τίγκας, ο οποίος είχε διοριστεί επί κυβέρνησης Σαμαρά ως αναπληρωτής διοικητής στο νοσοκομείο Ερυθρός και είχε υπηρετήσει και στην Παμμακάριστο. Όταν απομακρύνθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ το 2015, προσέφυγε στη δικαιοσύνη μαζί με άλλους 11 και δικαιώθηκε. Το 2016 και το 2018, εξελέγη στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ.
Γ. Γεννηματάς Αθηνών: Τοποθετείται ο κ. Ελευθέριος Μπούλιας, ο οποίος είχε διατελέσει διοικητής και στο Ογκολογικό «Οι Άγιοι Ανάργυροι». Ήταν μέλος της διοίκησης της ΟΝΝΕΔ από το 1998 έως το 2001 και έχει διατελέσει γενικός γραμματέας Νέας Γενιάς. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει παρακολουθήσει εκπαίδευση ειδικότητας… μετεωρολόγου στην Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Υπήρξε υποψήφιος με το συνδυασμό του Γιώργου Πατούλη στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές.
Παίδων Αγία Σοφία: Η κα Ελευθερία Πικρού αναλαμβάνει θέση αναπλ. διοικήτριας. Είχε κατέβει υποψήφια ευρωβουλευτής με τη ΝΔ παλαιότερα και είναι σύζυγος του πρώην βουλευτή της ΝΔ κ. Αλέξανδρου Μωραϊτάκη. Έχει κάνει πτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές (Μ.Sc.) στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με έμφαση στα Διεθνή Χρηματοοικονομικά.
Ασκληπιείο Βούλας: Διοικητής αναλαμβάνει ο κ. Ανδρέας Πλεμμένος. Είναι μαθηματικός με μεταπτυχιακό στη διοίκηση επιχειρήσεων (ΜΒΑ) από το University of Miami. Δηλώνει ότι έχει εμπειρία στην εμπορία και εξαγωγή ελαιολάδου, αλλά και των αγροτικών προιόντων γενικότερα. Αναπληρωτής διοικητής θα είναι ο δημοσιογράφος κ. Αιμίλιος Βουγιουκλάκης. Διετέλεσε και διευθυντής του γραφείου Τύπου του Υπουργείου Ναυτιλίας, την περίοδο 2013-2015, επί Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.
Ψυχιατρικό νοσοκομείο Αττικής-Δρομοκαϊτειο. Επικεφαλής αναλαμβάνει η κα Δέσποινα Τσαγδή, η οποία υπήρξε Γενική Διευθύντρια στο υπουργείο Υγείας και είχε τοποθετηθεί στο νοσοκομείο Σισμανόγλειο επί κυβέρνησης Σαμαρά. Το 2015, όταν απομακρύνθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ μαζί με άλλους είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη και είχε δικαιωθεί. Αναπληρωτής διοικητής τοποθετείται ο κ. Κωνσταντίνος Δούρος. Εφόσον δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το βιογραφικό του δεν γνωρίζουμε ποιος είναι. Πάντως, ένας συνονόματός του υπήρξε σύμβουλος του πρώην διοικητή του ΙΚΑ επί ΝΔ και νυν δημάρχου Αμαρουσίου κ. Θόδωρου Αμπατζόγλου.
Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής Αγία Βαρβάρα: Αναλαμβάνει η κα Φωτεινή Βρύνα, η οποία υπήρξε υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ στη Β Αθηνών με τη ΝΔ. Είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ από το 2004 μέχρι σήμερα και υπήρξε Διευθύντρια Γραφείου του Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Γ. Βλάχου.
Τζάνειο: Αναπληρωτής διοικητής αναλαμβάνει ο κ. Ηλίας Γουζουάσης, ο οποίος είναι φαρμακοποιός και Αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά.
Ογκολογικό Μεταξά: Διοικητής αναλαμβάνει ο κ. Χαράλαμπος Τουμπέκης, από τους πρωτεργάτες της ΔΑΚΕ και στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών. Έχει εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος Πειραιά με το Βασίλη Μιχαλολιάκο και έχει υπηρετήσει από διάφορες θέσεις στο δήμο Πειραιά. Αναπληρωτής διοικητής αναλαμβάνει ο 37χρονος κ. Σαράντος Ευσταθόπουλος, ο οποίος είναι γνωστό στέλεχος της ΝΔ. Μάλιστα, το 2015 είχε βάλει υποψηφιότητα για πρόεδρος του κόμματος. Εργάστηκε ως Γενικός Διευθυντής του Ομίλου DPG (Newsbomb.gr) για 4 έτη και ως Διευθυντής Διαδικτυακών Μέσων του Ομίλου ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ για 1 έτος. Είναι ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου ενημερωτικού site του Πειραιά Piraeuspress.gr και Πρόεδρος της Ένωσης Τοπικών Ενημερωτικών Sites, ενώ παράλληλα εργάζεται ως Σύμβουλος Στρατηγικής & Επικοινωνίας της Διαφημιστικής Εταιρίας DIGITAD PC.

Απόστρατοι, κομματικοί και κουμπάροι…

Σε τρία νοσοκομεία (Κεφαλληνίας, Ρόδου και Μυτιλίνης) διορίζονται 3 απόστρατοι αξιωματικοί, οι αντιστράτηγοι Φώτιος Μεσσάρης, Γρηγόριος Ρουμάνης και Γεώργιος Καμπούρης αντίστοιχα.

Στο νοσοκομείο Καρπενησίου τοποθετείται ο κ. Δημήτρης Καρατσίκης, διευθυντής γιατρός του ίδιου νοσοκομείου και κουμπάρος της Ντόρας Μπακογιάννη. Φίλη της κας Μπακογιάννη είναι και η φιλόλογος κα Μάγδα Γιαμουστάρη, που επιλέχθηκε στο νοσοκομείο Κομοτηνής. Μέλος της ΔΑΚΕ, ιδρυτικό μέλος της ΟΝΝΕΔ και μέλος της κεντρικής επιτροπής της ΝΔ.

Στο νοσοκομείο της Πρέβεζας τοποθετείται ο δικηγόρος κ. Δημήτρης Σκανδάλης, πρόεδρος της ΝΟΔΕ Άρτας, ενώ σε εκείνο της Άρτας ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Πρέβεζας κ. Ευάγγελος Ντάκουλας. Στη γειτονική Κέρκυρα θα αναλάβει ο τομεάρχης ΝΟΔΕ Ιωαννίνων κ. Λεωνίδας Ρουμπάτης.

Στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας Πατρών τοποθετείται ο 41χρονος οικονομολόγος κ. Ηλίας Θεοδωρόπουλος, αντιπρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου ΒΔ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, ο οποίος είναι και υπεύθυνος του Τομέα Οικονομικών της ΝΟΔΕ Αχαΐας. Αναπληρωτής ορίζεται ο κ. Παναγιώτης Δημόπουλος. Είναι χειρουργός που επί σειρά ετών υπηρέτησε στον «Άγιο Ανδρέα», ενώ τα τελευταία 2 χρόνια είχε μετακινηθεί στο νοσοκομείο Αιγίου ως συντονιστής διευθυντής απ’ όπου συνταξιοδοτήθηκε πέρυσι.

Στο Καραμανδάνειο παιδιατρικό νοσοκομείο της Πάτρας τοποθετείται ο κ. Παύλος Αθανασόπουλος, ο οποίος είναι διευθυντής χειρουργός στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας». Το νοσοκομείο Αιγίου αναλαμβάνει ο κ. Αθανάσιος Γεωργάκης, οδοντίατρος, διευθυντής ΕΣΥ στο Κέντρο Υγείας Αιγίου και φυσικά γνωστό στέλεχος της ΝΔ στην περιοχή. Στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές κατέβηκε υποψήφιος με το συνδυασμό του Νεκτάριου Φαρμάκη.

Στο νοσοκομείο Κιλκίς διορίζεται ο κ. Γιάννης Ανδρίτσος, ο οποίος είναι καθηγητής… φυσικής αγωγής. Μάλιστα, την περίοδο 1991-1995, υπήρξε προπονητής της ομάδας του Εδεσσαϊκού! Έχει εκλεγεί επί σειρά ετών δημοτικός και περιφεριακός σύμβουλος στην Πέλλα με τη ΝΔ. Αναπληρωτής διοικητής τοποθετείται ο κ. Ηλίας Ζαχαρής, υποψήφιος δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών φυσικάμε τη ΝΔ.

Στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος Θεσσαλονίκης τοποθετείται ο κ. γιατρός ΩΡΛ κ. Οδυσσέας Κατσακάς, ο οποίος εργάζεται στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς Θεσσαλονίκης. Το 2014, είχε κατέβει στις δημοτικές εκλογές με το συνδυασμό του Στ. Καλαφάτη.

Στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης αναλαμβάνει ο κ. Νίκος Αντωνάκης, επικεφαλής του τομέα οικονομίας της οικείας ΝΟΔΕ. Στο Ογκολογικό Θεαγένειο επιλέχθηκε η οικονομολόγος α Ευαγγελία Κουρτέλη – είχε τοποθετηθεί στο ίδιο νοσοκομείο και παλαιότερα επί κυβέρνησης Σαμαρά.

Στο νοσοκομείο Καβάλας τοποθετείται ο κ. Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης, στέλεχος της ΝΔ και πρώην βουλευτής την περίοδο 2012-2015. Στο νοσοκομείο Καστοριάς τοποθετείται ο κ. Γρηγόρης Χάτσιος, εκπαιδευτής πληροφορικής και κουμπάρος του βουλευτή της ΝΔ κ. Ζήση Τζηκαλάγια. Στο νοσοκομείο Πτολεμαϊδας επιλέχθηκε ο κ. Σταύρος Παπασωτηρίου, επί σειρά ετών πολιτευτής του κόμματος και πρώην δημοτικός σύμβουλος στη Φλώρινα.

Ο κατάλογος με τα κομματικά στελέχη είναι ατελείωτος, αποδεικνύοντας ότι οι επιλογές είναι μακράν οι πιο κομματικοποιημένες από την έναρξη του θεσμού το μακρινό 2000 επί υπουργίας Αλέκου Παπαδόπουλου. Ούτε οι Ξανθός-Πολάκης, που είχαν δεχθεί σφοδρή κριτική, δεν είχαν προχωρήσει σε τόσο κομματικές επιλογές.

Είναι κρίμα, την ώρα που σε άλλες χώρες το επαγγελματικό μάνατζμεντ των νοσοκομείων αναπτύσσεται, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη, εμείς εδώ οπισθοδρομούμε, δείχνοντας ότι τα παθήματα από την κρίση και τα μνημόνια, δεν μας έγιναν μαθήματα…

Υ.Γ. Δεν χρειάζεται να έχει κάποιος μαντικές ικανότητες για να προβλέψει ότι, με αυτές τις επιλογές, η υγεία θα γίνει ο αδύναμος κρίκος της κυβερνητικής πολιτικής…

4 σχόλια:

 1. Απο την κουζινα στην καρεκλα της αναπληρωτριας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αν οι επιλογές έγιναν από το επιτελείο του πρωθυπουργού, τότε τα πράγματα είναι άσχημα όχι μόνο για τα νοσοκομεία αλλά και για τη χώρα. Βλέποντας τον κατάλογο πολλοί από μας μπορούν να αναγνωρίσουν άτομα, που δεν αξίζουν αυτή τη θέση. Υπήρχε κάποτε και ένα μητρώο στελεχών της ΝΔ, που μας είχαν ζαλίσει τ΄ αυτιά όταν το έφτιαχναν. Φαίνεται ότι το βαρύτερο βιογραφικό είναι "στέλεχος της ΝΟΔΕ'.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Επίσης περίεργο είναι οτι ενώ η προσκληση απαγορεύει ρητά την προηγούμενη υπαλληλική σχέση με το νοσοκομείο που θα διοικήσεις, όλοι οι κουμπάροι -στελέχη, το ξεπέρασαν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Και οι αποτυχημένοι πολιτευτές πρέπει να βολευτούν, όπως και οι υμέτεροι νεροκουβαλητές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή