Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Διαγνωστικά Κέντρα: Ακυρώνεται η τριήμερη απεργία! Τι αποφάσισε ο κλάδος


Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η τριήμερη προειδοποιητική απεργία που είχαν κηρύξει στις 21, 22 και 23 Νοεμβρίου οι κλινικοεργαστηριακοί γιατροί, τα διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια.

Πράγμα που σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι που έχουν προγραμματίσει να κάνουν τις συγκεκριμένες ημέρες εξετάσεις σε ιδιωτικά διαγνωστικά ιατρεία και εργαστήρια δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα.

Να σημειωθεί εδώ ότι το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ συνέστησαν ομάδας εργασίας με στόχο τη μείωση ή και την εξάλειψη του clawback, την αντιμετώπιση των προβλημάτων στη συνταγογράφηση, αλλά και των προστίμων προς τους γιατρούς.Διαβάστε ΕΔΩ τι προηγήθηκε: ΕΟΠΥΥ: Συστήνεται επιτροπή για το clawback των γιατρών! Όλα τα ονόματα

Τα αιτήματα του κλάδου

Πάντως ο κλάδος είναι στα κάγκελα με το θέμα του clawback και αναμένει άμεσα λύσεις γι αυτό και δεν αποκλείονται νέες κινητοποιήσεις εάν δεν δοθούν απαντήσεις από την κυβέρνηση.

Όπως ανακοίνωσαν τα μέλη της ΠΑΣΙΔΙΚ το άθλιο μέτρο που μας αρπάζει πίσω ένα μεγάλο μέρος της αποζημίωσής μας για τις ιατρικές υπηρεσίες που παρέχουμε στους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. πρέπει να καταργηθεί άμεσα, γιατί διαφορετικά θα οδηγήσει όλες τις ήδη υπερχρεωμένες μονάδες εργαστηριακής κυρίως ιατρικής, στην χρεοκοπία και την οικονομική καταστροφή.

Να υπενθυμιστεί εδώ ότι τα διαγνωστικά κέντρα είχαν προβεί σε κινητοποιήσεις και τον περασμένο Μάιο αλλά διεκόπησαν λόγω των πολιτικών εξελίξεων που οδήγησαν τελικά στις εκλογές.

6 σχόλια:

 1. Το πρόβλημα δεν το εχουν οι ασφαλισμένοι, ουτε το ειχαν και ουτε το αντιλήφθησαν ποτέ, το έχουν όμως οι εργαστηριακοί ιατροί κατα κύριο λόγο και οχι οι κλινικοεργαστηριακοί, δεν ειμαι σίγουρος ομως κατα πόσον το αντιλαμβάνονται και αυτοί και δημιουργούνται και πολλά ερωτηματικά για το πως το ξεπερνούν!!!!Θωμόπουλος Ιωάννης/βιοπαθολόγος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. δεν λυθηκε κανενα προβλημα.γιατι ματαιωθηκε??//παλι υπογειες διαδρομες??/τι αδωνις τι ξανθοπολλακηδες τι ξανθοκικιλιας.κ οι συνδικαλ-ληστες μας ιδιοι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. να ασχοληθουμε με τον αντικαπνιστικο νομο.ακινδυνο θεμα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ξύλο και.....μαμησι στα κοροιδα με περικεφαλαία που ουτε μια απεργία μπορούν να κάνουν !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ο κλάδος αποφάσισε να σκάσει και να τραβήξει κουπί

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΜΠΛΑ-ΜΠΛΑ-ΜΠΛΑ ΑΛΛΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΗΔΕΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή