Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

ΠΟΕΔΗΝ: Επιτακτική η επαναξιολόγηση των διοικητών

Συντάκτης: Virus

Σε υψηλούς τόνους η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωσή της αμφισβητεί την ικανότητα ανταπόκρισης των επιλεγέντων διοικητών των νοσοκομείων στις απαιτήσεις του Εθνικού Συστήματος Υγείας και ζητά να γίνει επαναξιολόγηση.

«Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του Υπουργού Υγείας κου Κικίλια του ξεκαθαρίσαμε ότι το σύστημα Υγείας για να αναταθεί εκτός της επαρκούς στελέχωσης και χρηματοδότησης, χρειάζεται ικανή διοίκηση» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ομοσπονδίας.

Την πρόταση αποφυγής του αποτυχημένου μοντέλου επιλογής των Διοικητών που εφαρμόστηκε τα προηγούμενα χρόνια, υπενθύμισε η ΠΟΕΔΗΝ, με διορισμούς «αποτυχημένων πολιτικών και κομματικών στελεχών των κυβερνητικών κομμάτων». Όπως η ομοσπονδία τονίζει, είχε προτείνει την επιλογή των υπεύθυνων για την διοίκηση των νοσηλευτικών μονάδων της χώρας από το Μητρώο Στελεχών, το οποίο φυσικά θα πρέπει να ανανεωθεί.

Αιχμές αφήνονται για τη επιλογή της όλων των προηγούμενων χρόνων, υποστηρίζοντας ότι «η επιτροπή που ελέγχεται από το Υπουργείο Υγείας επέλεξε άτομα που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις μεγάλες απαιτήσεις του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Χαρακτηριστικά η ΠΟΕΔΗΝ σχολιάζει ότι «έτσι από τους Διοικητές εκμαυλιστές Σύριζα, με τα πλαστά πτυχία, καταλήξαμε σήμερα σε στελέχη του κυβερνώντος κόμματος που δεν έχουν καμία σχέση με την Υγεία».

Με σημερινό αίτημά της προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, η ομοσπονδία την κάλεσε να κάνει νέα αξιολόγηση στους επιλεγέντες Διοικητές, υπογραμμίζοντας την προσφορά των νοσηλευτικών ιδρυμάτων «με προϋπολογισμό εκατομμυρίων ευρώ » και τα οποία θα πρέπει να διοικούνται από στελέχη που έχουν προσόντα.

1 σχόλιο:

  1. Εγώ πάντως στενοχωρήθηκα που έδιωξαν εκείνο το γλυκό παππού από τα Τρίκαλα. Σα δε ντρέπονται...αφού του το είχαν υποσχεθεί...ντροπή γέρο άνθρωπο να μην τον σέβονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή