Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Ευθ. Τσάμης: Περιφέρεια και Δήμος Βόλου να απολογηθούν για την απουσία τους από την ημερίδα για την αέρια ρύπανση

Την ενόχληση του για την απουσία εκπροσώπων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Βόλου από την επιστημονική ημερίδα για την αέρια ρύπανση, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στον Βόλο, εξέφρασε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Ευθ. Τσάμης μιλώντας σήμερα στην διαδικτυακή εκπομπή «Θεσσαλία Παντού» που μεταδίδεται από την e-thessalia.gr. Ο κ. Τσάμης τόνισε ότι οι δυο καθ’ ύλην αρμόδιοι φορείς για τη διαχείριση και επίλυση του προβλήματος, θα πρέπει να απολογηθούν στους πολίτες για τη στάση τους και πρόσθεσε πώς όσο δεν δίνουν εξηγήσεις, είναι εκτεθειμένοι απέναντι στον κόσμο.
e-thessalia.gr

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Τσάμη:

Προσωπικά θλίβομαι που δεν ήταν εκπρόσωποι της Περιφέρειας και του Δήμου Βόλου στην ημερίδα. Έπρεπε να είναι εκεί, όχι για μας, αλλά για να τιμήσουν τους πολίτες. Ήταν υποχρέωσή τους να παραβρεθούν. Εφόσον διαχειρίζονται το πρόβλημα, έχασαν μια ευκαιρία να ακούσουν και να μάθουν, για να μπορούν να επιχειρηματολογήσουν και να λύσουν και το πρόβλημα. Ας απολογηθούν στον κόσμο γιατί δεν ήρθαν.

Η ένωση όλων των δυνάμεων για την επίλυση του προβλήματος είναι απαραίτητη. Είμαστε θεσμικά πρόσωπα και πρέπει να συνεργαστούμε. Όποιοι δεν το κάνουν αυτό, θα πρέπει να εξηγήσουν στον κόσμο για ποιο λόγο δεν συμβάλουν στη σύνθεση, στη συνέργεια και στη συνεργασία. Θα πρέπει να απολογηθούν στους πολίτες. Όσο δεν απολογούνται και δεν λένε τίποτα, είναι εκτεθειμένοι. Εμείς ως επιστημονικοί φορείς – και, μάλιστα, στο μέλλον θα είμαστε ακόμη περισσότεροι – θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τα θέματα αιχμής για την πόλη, θέλοντας να συμβάλλουμε στον διάλογο με όρους συνεργασίας, συνέργειας και καλής διάθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου